Bedroom talk: jouw energie versus die van een man

Heart + Soul
vrouwelijke energie

Al meer dan twintig jaar begeleidt Toña Wong Chung mensen in haar praktijk Healing Space. Vooral op het gebied van liefde en seksualiteit. Voor Holistik schrijft Toña over delicate onderwerpen waar ze met honderden mensen over heeft gesproken. Deze keer: jouw seksuele energie versus die van een man.

Bedroom talk: jouw energie versus die van een man

Wist je dat er verschil is in de richting van de seksuele energie bij mannen en vrouwen? Bij jou als vrouw begint de energie impuls over het algemeen bij een emotie, iets wat raakt in je hart. Van daaruit stroomt het naar je bekken. Bij een man begint de energie juist bij iets wat seksueel prikkelt en stroomt van daaruit omhoog naar zijn hart. Een compleet tegenover gestelde weg richting dus. De energieën van jou en je geliefde ontmoeten elkaar uiteindelijk in het hart.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Emoties kanaliseren

Als je een sterkere seksuele energie wilt opwekken, omdat je merkt dat je libido laag is, dan is het belangrijk dat je de intensiteit van je emoties, de bron van je seksuele energie, toelaat en leert om je emoties te kanaliseren. Praten is daar een goede manier voor. Als vrouw doe je dit vaak al onbewust. Vrouwen hebben het vaak nodig om meerdere keren over hetzelfde te praten terwijl dit voor mannen snel over kan komen als zeuren. Een man kan totaal verveeld raken als jij maar wat babbelt over ‘onbenulligheden’ terwijl dit voor jou juist een manier is om je emoties toe te laten en zelfs te kanaliseren. Andere manieren om dit te doen zijn bijvoorbeeld yoga, reiki, zingen, dansen of andere creatieve uitingsvormen waar jij je prettig bij voelt.

Wild en chaotisch

De emoties van een vrouw zijn over het algemeen ook een stuk wilder en chaotischer dan die van een man. Als je partner hierdoor overdonderd raakt, bijvoorbeeld omdat je emoties er heftig uit komen, vraag hem dan om alleen maar te luisteren, zonder inhoudelijk in te gaan op wat je zegt. Als hij vervolgens ook nog laat merken dat hij je ‘hoort’, maakt hij ruimte in je hart en kan hij je helpen om alle emoties die jouw hart nog belemmeren te transformeren. Al luisterend en knuffelend, dwars door al jouw wilde emoties heen, kan hij je helpen om je om te toveren tot de ultieme minnares.

Mijn ultieme tip voor jou als vrouw: omarm je eigen emoties en leer ze te kanaliseren. Dan gaat de seksuele energie tussen jou en je partner vanzelf weer stromen.

Mijn tip voor jouw partner: leer incasseren zodat je contact kan houden met haar (vaak chaotische) emoties en er niet van weg hoeft te lopen.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link