Zest for life: raw food café in Amsterdam

Food
zest for life raw vegan glutenvrij food amsterdam
karlijn visser

Karlijn Visser
30.04.2016

Als één van de eerste raw food cafe’s opende Zest for life begin 2015 haar deuren aan de Van Baerlestraat in Amsterdam. Veggies, vegans en mensen die niets hebben met gluten zijn hier aan het juiste adres. De bindende factor? Super lekker healthy eten. 

Zest for life: raw food café in Amsterdam

In 2005 begon Nancy, oprichter van Zest for life, met een detox kuuroord in Turkije. Dat betekent: niet eten en veel sap drinken in een aangename, warme omgeving. Ondersteund door de nodige lichaamsbehandelingen zoals colonhydrotherapie en ontspanningsmassages. Sommige mensen kwamen na een week detoxen terug in Nederland en vielen weer terug in hun oude ritme. Zonde vond Nancy! Toen ze in Amsterdam eenmaal een pand vond waar ze gezond eten op de begane grond met fijne behandelingen op de eerste verdieping kon combineren was ze om.

Reset body & mind

Het ‘zest’ gevoel dat een verblijf in Turkije oproept, is nu ook voorhanden in Amsterdam. En het blijft niet bij alleen een plek waar mensen na hun detox komen om er langer profijt van te hebben. Zin in het leven hebben, het lichaam weer voelen en een herstelde energiebalans. Dat is past Zest! Centraal staan de voedzame menukaart, de (beauty) behandelingen en het aanbieden van een reset voor mind and body. Dit in de vorm van voedingssupplementen, gedegen advies van het personeel en sappen ter ondersteuning.

Vegan pad thai

vegan pad thai hamburger zest for life amsterdam raw food cafeDan nu alle focus op de menukaart. Evelyn en ik waren al eerder bij Zest for life geweest tijdens persevents van Superfoodies en Oolaboo. Hoogste tijd om de menukaart eens zelf te bestuderen. Oef! Iets uitkiezen was lastiger dan gedacht. Van vegan Ceasar salade tot Mexican wrap en van rauwe wortel- pompoensoep tot home made kokosyoghurt. Over home made gesproken. Alles wat je hier eet is home made. Ik ga voor een bord pad Thai kelpnoodles. Evelyn kiest een vegan hamburger. Heerlijk! En hup, daar achteraan kwam een latte met zelf gemaakte – dus extra romige – amandelmelk, rauwe chocolaatjes, limoen kokoskoekjes en een rauw chocoladetaartje van de foto hier boven. Het was zelfs zo lekker dat we, licht gegeneerd dat wel, de afgekloven kokoskoekjes en laatste muizenstukje taart in een bakje hebben meegenomen.

Jong kokosvlees

De basis van een aantal gerechten op de menukaart is jong kokosvlees. Ideaal om te blenden in een smoothie of te gebruiken als hoofdingrediënt voor een vegan broodje hamburger of wrap. Vast en zeker dat deze trend in foodie-land op doorbreken staat. Hoe fijn is het om thuis een vriesvak vol bevroren kokosvlees te hebben? Perfect voor o.a. een frisse zomerse smoothiebowl. Een originele variatie op de acai-pulp.

Zest for life, open op weekdagen van 8.00 – 18.00 en in het weekend van 10.00 – 18.00. Op maandag zijn ze gesloten.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link