3 x booming food trends van 2017 om in de gaten te houden

by Evelyn van Hasselt 21.01.2017

Wekelijks lijkt er wel een nieuwe foodtrend op te staan. In een poging de ontwikkelingen bij te benen hebben we deze 3 interessante trends op het gebied van eten gesignaleerd die het helemaal gaan maken in 2017: de gezonde snoepautomaat, de vegan maaltijdbox en de Poké bowl. 

3 x food trends van 2017 om in de gaten te houden

1) Gezonde vending machine

3 food trends 2017De snoepautomaat zoals je ‘m kent, maar dan met gezonde snacks. Mocht je een keer op het treinstation, vliegveld of in de school van je kind staan zonder eten – dan kun je zorgeloos iets uit deze gezonde versie van de frisdrankautomaat vissen. Naturalicious lanceerde afgelopen week namelijk het Supercharge Station, waar je met één druk op het hightech touchscreen een koudgeperste sap in je hand hebt. CEO Michel van den Berg was eigenlijk verbaasd dat dit niet allang bestond. Vastbesloten contact op te nemen met MAAS – één van de grootste vending machine producenten van Nederland  – liep hij hen zomaar tegen het lijf op een ouderavond. Als dat geen toeval is! De twee bundelden krachten en brachten deze healthy automaat op de markt.

2) Vegan maaltijdbox

3 food trends 2017Een plant based lifestyle krijgt steeds meer aanhangers. Doorgewinterde vegan Sanne van Rooij van Living The Green Life vertelt dat er verschillende redenen zijn om over te stappen: je wilt bijdragen aan een schoner milieu, uit dierenliefde of gewoon omdat je het vegan food lekker vindt. De maaltijdbox bestaat al langer in allerlei varianten, maar nu is er ook de vegan box – of eigenlijk de vegan brown paper bag. Sanne creëerde samen met Ekoplaza het Vegan Ekomenu. 3 food trends 2017Sanne: “Vegan koken is echt anders koken. Het is niet altijd makkelijk om de recepten te vertalen naar een maaltijd. En om precies de juiste ingrediënten in huis te halen. Door middel van een tas gevuld met álles wat je nodig hebt, hoop ik het mensen makkelijker te maken. Daarbij is het leuke aan de maaltijdbox dat je geïnspireerd raakt.” De 100% plantaardige tas van Ekomenu is gevuld met biologische ingrediënten en de onweerstaanbaar lekkere recepten van Sanne.

3 Poké bowl

3 food trends 2017De Poké bowl: wat is dat toch? We vroegen het Nina Verbeek van het cateringbedrijf NANI Poké. Nina: “De Poké bowl komt oorspronkelijk uit Hawai, waar ze het al generaties lang eten in zonnige surf hangouts. De traditionele basis Poké, genaamd Ahi Tuna, is heel simpel. Rauwe tonijn met sesamolie, soja saus, limoensap, sesamzaad en uitjes – geserveerd op witte rijst. En vanuit hier kun je natuurlijk eindeloos variëren met vis, groenten, noten en dressings. De eerste keer dat ik met de Poké bowl in aanraking kwam was toen ik vorig jaar in Los Angeles woonde. Ik vond het een briljante uitvinding! Al m’n favoriete ingrediënten uit de Aziatische keuken samengevoegd in één bowl. En naast ontzettend lekker is ‘ie nog gezond en vers ook. Je kunt de witte rijst altijd vervangen door extra healthy alternatieven zoals kale, courgetti of kelp noodles”. Nadat Nina terugkwam uit L.A. is ze haar eigen Hawai-inspired cateringbedrijf gestart. Waar je terecht kunt voor een heerlijke poké in een biologisch afbreekbare bowl. Je scoort een Poké bowl bij o.a. Stach en Poké Perfect.

Foto credits: Sanne van Rooij & Falco van de Werff

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, je in te schrijven voor onze Newsletter.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN