Dit betaalbare merk komt al jaren door de strengste keuring voor natuurcosmetica

by Karlijn Visser 02.10.2017

Eén van de skincare merken die ik al zo lang als ik me herinner gebruik is Weleda. Mijn moeder was verknocht aan verstevigende dagcrème gemaakt van granaatappel. Ik zwoer bij elke flacon waar hun beroemde Wilde Rozen in verwerkt waren. Nu ik ouder ben geworden en meer belang hecht aan kennis over hoe producten zijn gemaakt, past het merk zelfs nog beter bij me. 

Dit betaalbare merk komt al jaren door de strengste keuring voor natuurcosmetica

Weleda is voorzien van het Natrue label dat bekend staat als het strengste internationale keurmerk voor natuurcosmetica. Natrue beschermt en promoot natuurlijke en organic cosmetica en laat consumenten zien wat de voordelen hier van zijn voor henzelf én Moeder Aarde. Super fijn dus om te weten dat een merk voorzien van dit label uitsluitend uit 100% natuurlijke ingrediënten bestaat, niet getest is op dieren en de hele productieketen mens- en natuurvriendelijk is. Daarnaast zijn de producten zodra Natrue-proof bevonden, vrij van synthetische geur- en kleurstoffen, genetisch gemanipuleerde ingrediënten en siliconen – of afgeleiden daarvan.

Weleda, microplastic plein

Vrij van Microplastics

Weleda, microplastic pleinEen andere reden waarom ik graag smeer met Weleda is omdat hun producten vrij zijn van microplastics, ofwel microbeads. Dit zijn minuscule plastic korreltjes die niet met het blote oog te zien zijn en in heel wat verzorgingsproducten verwerkt worden. Via het afvalwater komen ze in de zee terecht, waardoor de ‘plastic soup’ is ontstaan. Niet alleen zeedieren krijgen deze korreltjes binnen; ook wij krijgen ze via de voedselketen op ons bord. Microbeads vergaan niet. En als ze eenmaal in het milieu terecht komen, zijn ze nog onmogelijk te verwijderen. Gelukkig worden ze uit steeds meer verzorgingsproducten gehaald en vervangen door natuurlijk afbreekbare alternatieven.

Driekleurig viooltje

Een tube die ik momenteel overal mee naar toe zeul en ook gemakkelijk mee in mijn handbagage door de douane kan is Skin Food. Deze multi functionele crème voor de droge huid heeft als hoofdingrediënt het vrolijke vochtinbrengende driekleurige viooltje. Van Weleda ontving ik een handig lijstje met tips vanuit hun visagist Vera Dierckx, over hoe de crème nog meer ingezet kan worden. Dit zijn mijn drie favorieten:

Weleda, microplastic plein

1. Skin Food werkt prima als intens verzorgende lipgloss vanwege de extra glans die de wat dikkere crème geeft
2. Breng je wenkbrauwen in model met Skin Food.
3. Geef je sleutelbeenderen een extra high-lighter met Skin Food voor een happy decolleté.

Van 2 tot en met 15 oktober ontvang je maar liefst 20% korting op het gehele Weleda assortiment bij Plein.nl. Plein is de grootste online drogist waar je bijna alles kunt vinden als het gaat om persoonlijke verzorging. Geweldig dat ze ook steeds meer natuurcosmetica aan hun assortiment toevoegen. 

WIN: 3 x Weleda pakket

Omdat we jou ook graag kennis willen laten maken met de fijne Weleda producten, mogen we 3 natural beauty pakketten weggeven met daarin Weleda Duindoorn Douche, Wilde Rozen Olie en Iris Gezichtscrème. Iets voor jou? Dan vragen we je twee dingen te doen:

1) Volg ons op Instagram
2) Vul hieronder je gegevens in en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Je naam*

Je e-mailadres*

We zullen je wekelijks onze nieuwsbrief met populaire artikelen sturen en incidenteel een e-mail met een leuke aanbieding.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze (privacyverklaring)

Binnen een week hoor je per mail of je gewonnen hebt. Succes!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Plein.nl. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN