Meditatie van Swami Purnachaitanya: ontstijg je geest vanuit ontspanning in 20 minuten

Heart + Soul
swami purnachaitanya, innerlijke kracht, meditatie
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
06.04.2022

Met meer dan 90.000 volgers op instagram is de uit Nederland afkomstige Swami Purnachaitanya (37) razend populair. ‘Swami’ is een term uit het Sanskriet en staat voor meester. Het betekent zoveel als ‘hij die bevrijdt is van materiële verlangens’. Swami Purnachaitanya reist de wereld over als veelgevraagd yoga- en meditatiedocent en programmadirecteur voor Art of Living. Onlangs verscheen zijn boek Vind je innerlijke kracht. In het kader daarvan nam hij een fijne meditatie op speciaal voor Holistik, die jou helpt aarden en je (drukke) geest moeiteloos te kalmeren. 

Meditatie van Swami Purnachaitanya: overstijg je gedachten vanuit ontspanning in 20 minuten

swami purnachaitanya, innerlijke kracht, meditatieSwami Purnachaitanya werd in Nederland geboren als Alexander. Na zijn studie Talen en culturen van India en Tibet in Leiden vertrok hij naar India, het geboorteland van zijn moeder. Hier ging hij in de leer bij Sri Sri Ravi Shankar, die hem in 2012 benoemde tot swami, een spiritueel meester. Swami Purnachaitanya is de enige westerling die door Sri Sri Ravi Shankar tot swami is benoemd. Hij is internationaal een veelgevraagd yoga- en meditatiedocent en programmadirecteur voor Art of Living, waarvoor hij internationale (ontwikkelings)projecten opzet. Een paar dagen geleden verscheen de Nederlandse versie van zijn boek Looking Inward (een bestseller in India), ofwel Vind je innerlijke kracht (€20,99, Spectrum, via Bol.com). In dit boek legt Swami Purnachaitanya uit waarom meditatie onmisbaar is in deze moderne tijd. Ook leert hij je hoe je volledig aanwezig kunt zijn in het moment, met een rustige geest en een lichaam dat bruist van de energie.

Geleide meditatie (20 minuten)

Voor Holistik nam Swami Purnachaitanya deze meditatie op. Hij leidt de meditatie in met een persoonlijke introductie. Daarna volgt een korte uitleg over het belang van meditatie en benoemt hij het verschil tussen mindfulness en meditatie. Vervolgens begeleidt hij je naar een moeiteloze staat van diepe ontspanning, van waaruit je je gedachten kunt overstijgen en een diepe zorgeloosheid ervaart. Je vindt ‘m hieronder, enjoy the ride!

Het Energy Meditatiepakket & Dossier

Jouw holistische gids uit het doolhof van vermoeidheid.
Bestel nu! Holistik Energy Pakket Karlijn en Evelyn
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.