The Rub: selfcare hotspot in hartje Amsterdam

Holy Crap
the rub amsterdam

We schreven het al eerder: selfcare zou zo maar eens het meest gebruikte woord van 2018 kunnen worden. Dit jaar lijken we ons massaal te realiseren hoe ontzettend belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. Gelukkig duiken er steeds meer plekken op die je helpen bij het (terug)vinden van balans. The Rub is zo’n sacred spot. Karlijn en ik dompelden ons een middag onder in de wereld van yoga, massage en kregen als cherry on the pie ook nog een gezichtsbehandeling.

The Rub: selfcare hotspot in hartje Amsterdam

the rub amsterdamAls je het mij vraagt neemt de selfcare trend in 2018 alleen maar aan kracht toe. We voelen steeds beter aan dat we het meest gelukkig worden als lichaam en geest in balans zijn. Meer en meer mensen volgen yin yoga lessen om hun bindweefsel soepel te houden en ook yoga nidra (slaap yoga) wordt steeds populairder. Maar er zijn meer tekenen aan de selfcare-wand. Als ik kijk naar Holistik, dan zie ik dat artikelen over afvallen, calorieën en gewicht matig scoren. Veel liever lezen jullie over hoe je in yin kunt gaan, waarom massages zo heilzaam zijn en hoe je een one day retreat voor jezelf kunt organiseren. Gewoon thuis óf bij een selfcare hotspot in de stad. The Rub is zo’n plek. Deze oase van rust is in het leven geroepen door Jade Calitz. Je kunt er terecht voor yogalessen, massages en gezichtsbehandelingen met producten van EmerginC. De hoogste tijd voor een interview met deze leuke vrouw, die geboren is met healing hands.

Waarom ben je The Rub begonnen?

Jade: Ik wil een positieve bijdragen leveren aan het welzijn van anderen. De hectische maatschappij waarin we leven vraagt veel van ons. Hierdoor ervaren veel mensen spanning in hun lijf en hoofd. Mijn missie is om je te helpen bij het vinden van rust, ontspanning en balans te krijgen in je dagelijkse stressvolle leven.

Wat is jouw signature massage techniek?

the rubJade: Ik probeer goed te luisteren naar de hulpvraag van mijn cliënt en het lichaam aan te voelen. Tijdens een massage richt ik mij op zogenaamde triggerpoints. Triggerpoints of ‘spierknopen’ zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die niet meer ontspannen. Een spierknoop kan bewegingsbeperkingen, stijfheid, krachtverlies en pijnklachten veroorzaken. Een spier met een triggerpoint erin is ook zeer pijnlijk bij rekken. Na de massage is het belangrijk om veel water te drinken, zo voer je de afvalstoffen die vrijkomen door de massage direct af.

Wat maakt de combinatie van yoga, massage en facials zo heilzaam?

the rub amsterdamJade: Yoga, massage en beauty zijn op het eerste gezicht misschien niet zo’n logische combinatie. In de Oosterse geneeskunst wordt het echter als krachtige mix gezien. Alle drie laten de energie door je lichaam stromen en maken eventuele obstakels in de energiebanen vrij. Het is dus een holistische kijk op het lichaam en de geest. Het lichaam met al zijn organen en de geest zijn onderling verbonden via energiebanen. Verstoringen in die energiebanen kunnen klachten veroorzaken. Waar yoga om aandacht vraagt, geven massage en beauty behandelingen juist verlichting. Een mooie samensmelting van elementen om het lichaam energie te geven en in diepe rust te brengen.

Yoga van Janine Hurink @TheRub

the rub amsterdam

Karlijn: “Yogatecher Janine Hurink gaf ons een privé Vinyasa Flow in de knusse boutique studio in The Rub, waar je met maximaal 6 mensen kunt yoga-en. We startten ons mini retreat met haar les. Want na even flink zweten is de belofte van ontspanning op Jade’s massage tafel daarna des te groter. Janine staat ook wel bekend als de dame met de mooiste bovenarmen van Amsterdam. Alleen al daarom wil je geen les van haar missen ;-). De muziek die ze tijdens de yogales draait is perfect afgestemd op de flow van de bewegingen, en zo vliegt het uurtje voorbij. Naast Vinyasa kun je bij The Rub ook terecht voor Yin, Hatha en zwangerschapsyoga.

Facials van EmerginC @TheRub

rawceuticals the rub amsterdamKarlijn: Sarah Piening van Beauty Bewust verwende Evelyn en mij met een facial met producten van Rawceuticals, een nieuwe lijn binnen de collectie van holistisch skincare merk EmerginC. En yes, what’s in a name: deze lijn is helemaal rauw, organic en het liefst nog fair-trade ook. Rauw betekent in skincare-land dat geen van de gebruikte ingrediënten is verhit boven de 52 graden celsius. Ze noemen de lijn ook wel ‘cold pressed chemistry‘. Sarah Piening EmergincVan de naam alleen al trekt mijn velletje direct strak. Sarah vertelt tijdens de facial over de producten, waarvan wij de eerste zijn in Nederland die er een behandeling mee mogen ontvangen. De hoofdingrediënten zijn sesamolie, hennepzaadolie, wortelolie, koffieolie, zwarte komijnzaadolie en frambozenolie. Zo zie je maar, van bijna al het goede dat de natuur ons biedt valt een olie te maken waar je huid ontzettend blij van gaat worden. Zelf voelde ik direct mijn sparkle aan gaan bij de heerlijk ruikende Boreal Tonic en vochtinbrengende Eye & Lip Craft (ideaal om dit elegante potje standaard in je tas te hebben zitten, voor een instant luxe gevoel inclusief hydratatie). Kortom: een productlijn plus huidtherapeut waar we vast nog veel meer van gaan horen.

Kijk voor meer informatie, behandelingen en het yogarooster op therub.nl.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link