Reset Weekend: kalmeer je mind en breng jezelf naar een hogere frequentie

Heart + Soul
hoorneboeg, mastery retreat, danielle stotijn, mastery, karlijn visser
karlijn visser

Karlijn Visser
23.10.2019

Afgelopen augustus ontving ik van transformatie coach Daniëlle Stotijn een uitnodiging om mee te doen aan haar Reset Weekend op De Hoorneboeg in Hilversum. De omschrijving sprak me gelijk aan: een retreat dat gaat over hoe je meer vanuit verbinding met je Ziel leeft. Daniëlle – de oprichter van House of Mastery – vliegt dit vanuit vier invalshoeken aan. Want om de zachte fluisterstem van je Ziel te kunnen horen, is het nodig om je altijd ratelende Mind te kalmeren. Hoe? Daar heeft ze een 360-graden-aanpak voor bedacht.

Reset Weekend op de Hoorneboeg: kalmeer je mind en breng jezelf naar een hogere frequentie

Hoe krijg je Meesterschap over je leven? Dat was het centrale thema van het Reset Weekend waar ik 3 dagen op de Hilversumse hei bij stil heb gestaan. Meesterschap betekent dat je in staat bent om de signalen van de verschillende lichamen in je eigen systeem te herkennen en leren besturen. Je verbindt pas volledig met jezelf door je bewust te worden van wat je onbewust allemaal met je mee draagt. Energie en ballast die niet van jou zijn zeg maar. Het is dat wat je tegenhoudt om jezelf te zijn en een gelukkige, gezonde flow te voelen.

Afstemmen op hogere frequentie

Deze frequentie hangt samen met de hoeveelheid energie die door je systeem in jouw magnetische veld kan stromen. Deze stroming bepaalt hoe goed jij je uiteindelijk voelt. Energie kan op verschillende manieren in je systeem blokkeren – soms zonder dat je je hier van bewust bent.

hoorneboeg, mastery retreat, danielle stotijn, mastery, karlijn visser

“Control the Mind, Feed the Body, Connect to the Heart and Release your true Self” is waar Danielle zich op focust. Dat vertaalde zich in de bewustwording van de 4 lichamen die behandeld werden:

  • Mentaal – je ego – Mind
  • Fysiek – je DNA – Body
  • Emotioneel – je intuïtie, je ziel, je hogere Zelf- Heart
  • Spiritueel –verbinding met alles – Spirit

Tijdens het weekend heb ik (samen met 12 anderen waarmee ik een mooie vertrouwensband heb opgebouwd in korte tijd) kennis gemaakt met het ontrafelen van de contrasten in mijn emoties, mijn overlevingsmechanismen en de blokkades in mijn magnetische veld. Bewustwording ontwikkelen op deze onderwerpen is de sleutel naar een gelukkiger leven. Want alleen vanuit bewustwording kan een verandering tot stand komen.

Mijn persoonlijke ervaring

Daniëlle heeft mij geholpen om gedachtepatronen die ik ‘mentaal’ al goed inzichtelijk had, te koppelen aan mijn bewuste en onbewuste gevoelswereld. De combinatie van theorie-workshops, de kwetsbare gesprekken met mijn groepsgenoten en de energetische behandeling die ik van Daniëlle kreeg, hebben samen aan de nodige knoppen in mij gedraaid. Al tijdens het Reset Weekend kwamen er emoties los en heb ik veel gehuild. De opluchting daarna is bevrijdend. Het leek of ik De Hoorneboeg op zondagmiddag met kilo’s minder emotionele ballast verliet. Ook de locatie bleek een perfecte bijdrage te leveren aan mijn persoonlijke proces. De prachtige Hilversumse hei en het bos daar omheen hielpen om mij meer geaard te voelen en los te komen van de drukke stad.

hoorneboeg, mastery retreat, danielle stotijn, mastery, karlijn visser

Zo ontstond er ruimte om naar binnen te keren. Nog een pluspunt: telkens wanneer ik de grote woonkamer van de boerderij binnenkwam, stond er een culinaire verrassing op me te wachten van Marjon van Food & Flow. Van gezonde zelfgebakken koekjes tot groente snacks en van carrot-cake havermout tot spicy Thaise soep. Yum! Danielle is duidelijk een liefhebber van lekker en voedzaam eten, maar onderschrijft in haar aanpak ook het belang van de juiste voeding op het verhogen van je energie en totale frequentie. Tijdens het retreat maakte fotograaf Chris Fullana-Wessels foto’s: een mooi aandenken van dit bijzondere weekend om de verzachting in je eigen gezicht terug te zien.

hoorneboeg, mastery retreat, danielle stotijn, mastery

Ook was ik onder de indruk van de grote zorg waarmee dit Reset Weekend was voorbereid. Op mijn kamer lag een kristal op me te wachten met een chocoladehart als welkomstcadeautje. Daarnaast had Daniëlle ook haar broer ingeschakeld; Bart is chef kok en kookte de sterren van de hemel voor de groep op zaterdagavond. Hij zal de gehele catering verzorgen tijdens het aankomende Reset Weekend in december.

Resetten van je bewustzijn

Het Reset weekend van House of Mastery gaat dus over het ‘resetten’ van je bewustzijn. Maar waarin verschilt het dan van andere yoga retreats? Mastery brengt je verdieping in de verbinding met jezelf. Retreat betekent ‘je terug trekken’. Heerlijk uiteraard, maar het leidt niet altijd tot een werkelijke verandering in je leven, een reset. Je kunnen verbinden met je ziel (door je bewust te worden van wat je onbewust met je mee draagt en wat je tegenhoudt) geeft je de keuze om wel een daadwerkelijke verandering in je leven teweeg te brengen. En precies dat leer je tijdens het Reset Weekend. Ik interviewde Danielle kort over haar bijzondere weekenden.

Wat is jouw drijfveer om retreats te organiseren?

Daniëlle: ‘Door mijn jarenlange ervaring als teamcoach weet ik hoe waardevol het is om in een andere omgeving met mensen samen te komen voor een verandering. Na een standaard coachgesprek ga je weer naar huis en stap je dus snel het oude systeem weer in. Hier ben je een weekend weg en krijg je op verschillende niveau,s een duwtje en handvatten aangereikt. Op cognitief niveau zijn er workshops die je inzicht geven en leren over energie en meditatie. De yoga lessen zijn er om de blokkades van vastzittende energie in je lichaam in beweging te brengen. Het gezonde en lekkere eten voed en verzorgt je en in de individuele sessie werk ik op een diep energetisch niveau, om je schoon te vegen van negatieve lading en meer licht in je systeem door te laten stromen.

Een Reset weekend staat echt gelijk aan een proces in persoonlijke ontwikkeling van een paar maanden. Je leert daarnaast met en vooral ook van anderen dat we allemaal een verhaal hebben en zoekende zijn in het creëren van een fijn leven. Verbinding is het toverwoord. Het samenbrengen van alle componenten in deze weekenden is wat ik iedereen wens en waarvan ik zeker weet dat het depressies, ziekte en ongeluk kan voorkomen’.

hoorneboeg, mastery retreat, danielle stotijn, mastery, karlijn visser

Hoe gaan mensen meestal naar huis na een Reset Weekend?

Danielle: ‘Tijdens de check-in zijn mensen vooral heel nieuwsgierig en misschien een beetje zenuwachtig voor wat er gaat gebeuren. Ik zorg dat ik met iedereen van tevoren een telefonisch intakegesprek heb gehad, zodat we elkaar al kennen en ik precies weet wat je achtergrond is. Aan het einde van het weekend gaan mensen onder de indruk en geïnspireerd naar huis. Er heeft een voelbare verschuiving plaatsgevonden die vaak zorgt voor een blijvende verandering in iemands leven. Na het retreat heb ik met iedereen nog contact en zorg voor aansluiting waar nodig’.

Welke 3 tools leer je in zo’n Reset Weekend?

Danielle: ‘Eigenaarschap over je emoties, toegang tot je intuïtie en de kracht van meditatie. Je leert hoe je jouw energiefrequentie kunt beïnvloeden en wat de oorzaken zijn van de gebeurtenissen in je leven. Je ontdekt tijdens het Reset Weekend dat er verschillende knoppen zijn waar je aan kunt draaien om jezelf beter ‘af te stemmen’. De belangrijkste daarvan zijn je gedachten en overtuigingen. Je komt er achter dat er thema’s zijn die zorgen voor herhalende situaties en relaties, waar jij weer een herhalende automatische reactie op hebt. Doorbreek je dit patroon door te voelen wat er onder zit? Dan ontwikkel je eigenaarschap’.

Ben je ook geïnspireerd?

Holistik lezers ontvangen 15% korting op de Mastery basis workshop: De taal van je intuïtie – de ziel en het aankomende Reset weekend op de Hoorneboeg. Gebruik code: Holistik Reset 2019 om je korting te verzilveren. Kijk hier voor meer info over alle workshops, weekenden en opleidingen van Mastery.

Foto’s retreat: Chris Fullana-Wessels / E-pic

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link