Help! Ik word geleefd! Dit is hoe je de controle terug pakt

karlijn visser

Karlijn Visser
22.06.2016

Herken je het gevoel dat je geleefd wordt door agenda? Wij hebben er regelmatig last van. Dan lijkt de tijd voorbij te vliegen. En wat is er uiteindelijk uit je handen gerold? Juist, te weinig. Hoogste tijd voor een video masterclass waarom Dennis Buist antwoord geeft op de vraag: hoe pak ik de controle over mijn leven weer terug?

Help! Ik word geleefd! Dit is hoe je de controle terug pakt

Het gevoel hebben ‘geleefd te worden’ kan je in allerlei verschillende situaties overvallen. Drukte op de werkvloer, familie verplichtingen, een dag vol gepland met afspraken en ga zo maar door. De rode draad in al deze situaties? Volgens gelukstrainer Dennis Buist is dat een gebrek aan controle. Het leven overkomt je in plaats van dat je bewuste keuzes maakt. En dat is soms knap frustrerend!

Pak de controle terug

Dennis vertelt: ‘Het gaat er om dat je tijd ruilt voor leven. Als je dat doet met dingen die je echt leuk vindt, lijkt het als vanzelf te gaan en klopt alles. Een handig trucje dat ik zelf vaak toepas, is dat ik van tevoren de uitkomst bepaal. Ik laat het dus niet aan het toeval over of aan de plannen van mijn collega’s, vrienden of familie. Ook met zakelijke meetings zet ik deze troef in. Aan het begin van het gesprek spreek ik tegenwoordig vaak uit wat mijn doel van het gesprek is en wat ik er aan het eind van de meeting uitgehaald wil hebben. Op deze manier dwing ik mezelf te kijken naar wat voor mij écht belangrijk is. Zo weet ik beter wat een bijdrage levert aan mijn geluk en kan ik daar gericht op aansturen. In deze video-masterclass – zie hier boven – hoop ik jou ook te leren meer controle terug te pakken over je eigen leven’.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link