De vrolijkste hamamdoeken ooit gemaakt

Holy Crap
De vrolijkste hamamdoeken ooit gemaakt

De Turkse Metin spreekt geen woord over de grens, maar is altijd vrolijk én een echte vakman. De fairtrade hamamdoeken die hij voor de Nederlandse webshop Happy Towels maakt, verdienen dan ook een plekje in je kast.

20150803HappyTowels2017-1024x683 CroppedHamamdoeken
Soms is het verhaal achter een product bijna leuker dan het product zelf. Toen we het verhaal van Metin lazen, konden we het niet over ons hart verkrijgen om géén stukje te schrijven over zijn hamamdoeken. Metin is een derde generatie handdoek wever. De doeken die hij voor Happy Towels maakt, bestaan voor 50% uit katoen en voor 50% bamboegaren. Wat daar zo bijzonder aan is? Nou, bij het telen van bamboe wordt relatief weinig water gebruikt. Daarnaast is bamboe van nature insect- en schimmelwerend. En dat is mooi want daarom zijn er geen insecticiden nodig bij het verbouwen ervan.

Biologisch katoen
Het katoen dat voor de hamamdoeken wordt gebruikt is biologisch. Om dat te bewijzen, zet Happy Towels de aankoopbon van het katoen gewoon op de website. Het verkrijgen van een biologisch keurmerk kost namelijk duizenden euro’s. Voor dit kleine familiebedrijf niet op te brengen. Omdat Happy Towels vindt dat ook kleine weverijen biologisch moeten kunnen worden, hebben ze een eigen keurmerk in het leven geroepen: Proudly Uncertified Organic Cotton. Het staat andere bedrijven vrij om dit keurmerk te gebruiken. Als ze maar eerlijk zijn over de inkoop hun biologische garen.

Goed doel
Happy Towels koopt de hamamdoeken rechtstreeks in bij Metin zelf. Zonder tussenhandelaar. Daarom houden ze geld over. En dat investeren ze in een goed doel in de omgeving van de wever. Van elke verkochte hamamdoek gaat €2 terug naar Turkije. Daar steunt Happy Towels het goede doel “Papa laat me naar school gaan”. Dit is een bekend Turks goed doel dat meisjes helpt die om economische redenen of door familiedruk voortijdig van school moesten, opnieuw naar school te laten gaan. En dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Je kunt de hamamdoeken (die 210 cm lang zijn ipv 170 cm, lekker lang dus!) kopen in de webshop van Happy Towels. Ze kosten €32 per stuk.

 

 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Dr. Hauschka Winactie
Laat hieronder je gegevens achter om kans te maken op één van de 350 producten!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link