Spiritueel op reis: zo kom je van de 3e naar de 4e (of 5e!) dimensie

Heart + Soul
dimensies, alloya
karlijn visser

Karlijn Visser
11.04.2018

Een dimensie is een staat van bewustzijn. Volgens kenners leven we op aarde voornamelijk in de 3e dimensie. Dit is een dimensie van een vrij lage frequentie die men koppelt aan materie en het ego waaruit oorlog, (on)macht en lijden ontstaan. Het positieve is dat je in de 3e dimensie alles heel intens ervaart waardoor je ziel sterk evolueert. Het is namelijk een grote uitdaging voor de ziel om zich vrij te maken van het lijden. Maar als het je lukt… Wauw, wat een bevrijding! Misschien is dat zelfs wel hetgeen er bedoeld wordt met ‘verlicht zijn’. Zie een dimensie als een bestaansveld binnen het universum gekoppeld aan een bepaalde frequentie waar je ziel mee resoneert. Iemand die hier alles van af weet is Alloya Huckfield, een multidimensionale gids & heler. Ik ging met haar in gesprek over dit onderwerp omdat het me mateloos fascineert. Inclusief geleide meditatie video van Alloya, waarmee jij zelf het reizen door verschillende dimensies kunt proberen. 

Reizen door verschillende dimensies: ook jij kunt het leren

In welke dimensie leven de meeste mensen op aarde?

Alloya: Wij zijn multidimensionale wezens. Het is daarom mogelijk voor ons om te schakelen tussen verschillende dimensies. Daarmee bedoel ik het schakelen en reizen in bewustzijn. Ondertussen leven we inderdaad op aarde en vindt het leven op deze planeet plaats in de 3e en 4e dimensie, ofwel de lagere dimensies. In een diepe staat van meditatie of trance kun je in de 5e dimensie – het eenheidsbewustzijn – terechtkomen. Dit voelt als een bad van bliss: je bent je dan meer dan ooit bewust van de allesomvattende liefde van de schepper én de verbondenheid van je eigen ziel met deze schepper. De meeste mensen echter zijn afgesneden van de 5e dimensie en opereren enkel in de 3e en 4e dimensie.

Hoe groei je zo snel mogelijk door naar de volgende dimensie?

Alloya: Het enige volgens mij wat echt helpt om te transformeren is het activeren van je hartchakra. Zo creëer je een liefdevolle plek voor jezelf waar je altijd naar terug kunt keren. Leef je vanuit je hart? Dan zie je de goddelijkheid in alles, inclusief het dieren- en plantenrijken. Zie Gaia (de aarde) als het bewustzijn en de sterren als goden en godinnen die jou willen helpen. Magie en schoonheid vind je aan de binnen- en buitenkant. Probeer alles wat je in dit leven blokkeert liefde te geven zodat het oplost. Dit op zichzelf is al een levenswerk.

Welke verandering in bewustzijn maken de aarde en haar bewoners nu door?

Alloya: Als collectief bewegen we van de 3e naar de 4e dimensie, om uiteindelijk ook naar de 5e dimensie te kunnen reizen, die staat voor een groter bewustzijn en eenheid. Sommigen kunnen al schakelen tussen de verschillende dimensies, deze mensen (of spirits) helpen anderen die worstelen op hun spirituele pad.

Is het belangrijk om te weten in welke dimensie je leeft?

Alloya: Nee hoor, want dimensies zijn niet exclusief. In principe kun je als mens schakelen tussen de verschillende dimensies en hun bijbehorende frequenties. Dit noemen we ook wel ‘tijdreizen’. Iets dat nog lang niet als ‘gewoon’ ervaren wordt, maar gelukkig (her)ontdekken we deze radar van het bewustzijn steeds vaker. Zo zijn we steeds beter in staat om signalen uit andere dimensies en van andere ‘hogere wezens’ op te pikken.

Wanneer je bewustzijn zich naar de hogere dimensies ontwikkelt: hoe blijf je puur in dit groeiproces zodat je jezelf niet boven anderen plaatst?

Alloya: Het is onmogelijk om niet puur te zijn als je opereert in de hogere dimensies! De helende reis daar naar toe kan pijnlijk zijn. Maar dit persoonlijke (emotionele) schoonmaakproces is onlosmakelijk verbonden met de groei en de shift van het bewustzijn waar de aarde zich momenteel naar toe beweegt. Mijn tip voor het kunnen mee gaan in deze flow: gooi je angst overboord, open je hart en zorg er voor dat je goed geaard blijft. Ga dagelijks even naar buiten en loop minstens tien minuten op blote voeten. Zoek vaker de natuur op en blijf zoveel mogelijk weg bij elektrische apparaten en zendmasten. Kijk voor meer informatie over Alloya, geleide meditaties en haar werk op alloya.com.

Hier lees je wat straling doet met je energetische lichaam en hoe je je daar tegen kunt beschermen. 

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link