Spirulina: dé multivitamine van Moeder Natuur bij een najaarsdip

Body
spirulina

Spirulina is een algje dat een eigen standbeeld verdient. Het diepgroene wonderalgje zit bomvol voedingsstoffen die – dankzij de zachte celwand van de alg – razendsnel door je lijf worden opgenomen. Dit maakt spirulina tot je beste bondgenoot als je plots wordt overvallen door een najaarsdip. 

Spirulina: dé multivitamine van Moeder Natuur bij een najaarsdip

De herfst kan een behoorlijk vermoeiend seizoen zijn. Onze agenda’s zijn drukker dan ooit. Dat terwijl we door een tekort aan daglicht juist over wat minder energie beschikt dan normaal. In deze tijd van het jaar is het daarom slim om een potje spirulina in huis te halen. De groene pilletjes vullen tekorten razend snel aan en halen zo de scherpe randjes van je vermoeidheid. Ze zitten dan ook tjokvol gezonde stofjes. Zo is spirulina zeer eiwitrijk en bevat het algje grote hoeveelheden vitamine E (een super krachtige antioxidant!) en vitamine K (de énige vitamine met een bewezen verjongend effect). Het algje is bovendien een belangrijke leverancier van vitaminen van de B- familie en van mineralen als calcium, chroom, ijzer, magnesiumselenium en zink.

Bestel jouw exemplaar van Het Holistik Handboek!

Daarmee heb je alle tools in handen om jouw holistische levenspad te kiezen.
Bestel nu!

Chlorofyl

Dit zijn echter nog niet alle troeven van het algje. Zo barst spirulina van de chlorofyl. Dit is een groen pigment dat een beschermlaagje vormt in je darmen. Het zorgt er voor dat schadelijke vrije radicalen ingekapseld worden. Daarnaast ondersteunt chlorofyl je lever bij het ontgiften. Waarom dit orgaan wat extra support kan gebruiken lees je in dit artikel. Zelf slik ik 5 mg per dag, gedurende een paar weken. Zodra ik weer wat meer energie heb, stop ik met slikken. Zie spirulina vooral als een supplement dat je als kuur gebruikt (en dus niet het hele jaar door).

Contraindicaties

Alhoewel spirulina voor de meeste mensen veilig is geven artsen nog wel een paar waarschuwingen voor het gebruik aan specifieke doelgroepen. Zo wordt vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven afgeraden om spirulina te nemen, omdat onvoldoende onderzocht is wat het effect van spirulina is op de (ongeboren) baby. Daarnaast kunnen mensen die een auto-immuunziekte hebben, zoals multiple sclerose (MS), lupus (systemische lupus erythematosus, SLE), reumatoïde artritis (RA) en pemphigus vulgaris (een huidaandoening) beter geen spirulina nemen omdat dit mogelijk het immuunsysteem actiever maakt, wat tot het gevolg heeft dat het de symptomen van auto-immuunziekten verergert. Ook mensen die lijden aan phenylketonuria, jicht of nierstenen kunnen beter geen spirulina gebruiken, omdat dit de ziekte kan verergeren. Raadpleeg bij twijfel sowieso altijd je huisarts en ga niet zelf de medicijnman/vrouw uithangen.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link