Spirulina: zo versterkt dit wonderalgje jouw weerstand

Body
spirulina

Spirulina is een supplement dat een eigen standbeeld verdient. Dit diepgroene wonderalgje is bijna net zo oud als de aarde zelf en zit bomvol voedingsstoffen. Dankzij de zachte celwand van de spiraalvormige alg worden deze stoffen razendsnel door je lijf opgenomen. Dit maakt spirulina tot je beste bondgenoot als je aan het einde van de winter kwakkelt met je weerstand.

Spirulina: zo versterkt dit wonderalgje jouw weerstand

Aan het einde van de winter beschikken we door een tekort aan daglicht en een gebrek aan beweging over wat minder energie dan normaal. Winterse kou vraagt bovendien meer van je lichaam dan je misschien denkt. Daardoor kan het zijn dat je in deze tijd van het jaar kwakkelt met je weerstand. Het kan daarom slim zijn om een potje spirulina in huis te halen.

Eetbaar licht

Spirulina wordt ook wel ‘eetbaar licht’ of ‘sun food’ genoemd. Wetenschappers hebben ontdekt dat energie uit de zon belangrijk is voor onze gezondheid. Planten zetten energie van de zon door middel van fotosynthese om in eetbare stoffen zoals eiwitten, vetzuren en koolhydraten. Spirulina als is hier heer en meester in en kun je zien als de rijkste bron van zonne-energie. Verpakt in een diepgroene pil vult spirulina tekorten razend snel aan en haalt zo de scherpe randjes van je vermoeidheid.

Basis van de voedselketen

Algen bevinden zich aan de basis van de voedselketen en ze zitten daarom tjokvol gezonde stofjes. Zo is spirulina zeer eiwitrijk en bevat het algje grote hoeveelheden vitamine E (een super krachtige antioxidant!) en vitamine K (de énige vitamine met een bewezen verjongend effect). Het algje is bovendien een belangrijke leverancier van vitaminen van de B- familie en van mineralen als calcium, chroom, ijzer, magnesiumselenium en zink. Ook bevat spirulina jodium. Dit essentiële spoorelement ondersteunt de werking van je schildklier, houdt je hormonen in balans en beschermt tegen de schadelijke gevolgen van zware metalen en radioactieve straling.

Chlorofyl

Dit zijn echter nog niet alle troeven van het algje. Zo barst spirulina van de chlorofyl. Dit is een groen pigment dat een beschermlaagje vormt in je darmen. Het zorgt er voor dat schadelijke vrije radicalen ingekapseld worden. Daarnaast ondersteunt chlorofyl je lever bij het ontgiften. Waarom dit orgaan wat extra support kan gebruiken lees je in dit artikel. Zelf slik ik 5 mg per dag, gedurende een paar weken. Zodra ik weer wat meer energie heb, stop ik met slikken. Zie spirulina vooral als een supplement dat je als kuur gebruikt in periodes dat je je vermoeid voelt (en dus niet het hele jaar door).

Contraindicaties

Alhoewel spirulina voor de meeste mensen veilig is geven artsen nog wel een paar waarschuwingen voor het gebruik aan specifieke doelgroepen. Zo wordt vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven afgeraden om spirulina te nemen, omdat onvoldoende onderzocht is wat het effect van spirulina is op de (ongeboren) baby. Daarnaast kunnen mensen die een auto-immuunziekte hebben, zoals multiple sclerose (MS), lupus (systemische lupus erythematosus, SLE), reumatoïde artritis (RA) en pemphigus vulgaris (een huidaandoening) beter geen spirulina nemen omdat dit mogelijk het immuunsysteem actiever maakt, wat tot het gevolg heeft dat het de symptomen van auto-immuunziekten verergert. Ook mensen die lijden aan phenylketonuria, jicht of nierstenen kunnen beter geen spirulina gebruiken, omdat dit de ziekte kan verergeren. Raadpleeg bij twijfel sowieso altijd je huisarts en ga niet zelf de medicijnman/vrouw uithangen.

Nieuw! Het Energy Meditatiepakket & Dossier

Jouw holistische gids uit het doolhof van vermoeidheid.
Bestel nu! Holistik Energy Pakket Karlijn en Evelyn

Bron: Energieke Vrouwen Academie

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.