Aroma diffuser: 3 redenen om er een in huis te halen

Body
aroma diffuser

Holistik
17.12.2022

Met een diffuser verbeter je – vooral in de wintermaanden – niet alleen de luchtvochtigheid, je profiteert ook van de kracht van aromatherapie. En wist je dat zelfs houten meubels opknappen van de heilzame nevel? Hieronder vertellen we je hoe een aroma diffuser werkt en delen we onze favoriete aroma diffusers. 

Aroma diffuser: 3 redenen om er een in huis te halen

Je reukzin is je meest primaire zintuig en is rechtstreeks verbonden met je hersenen. Er loopt eigenlijk een soort ‘geursnelweg’ van je neus naar je brein. Sommige geuren zijn dan ook direct van invloed op je mentale gesteldheid, een van de redenen waarom veel mensen in een spa of wellness, wanneer zij geur kaarsen aansteken of een bepaald type parfum ruiken direct rust ervaren. Maar geuren kunnen er ook voor zorgen dat je je fysiek beter voelt. Dit geldt vooral voor de natuurlijke geuren van pure essentiële oliën. De moleculen in essentiële oliën zijn ontzettend klein en kunnen hierdoor je lichaam via je longen of je huid binnenkomen. En daar kunnen ze hun geneeskracht uitoefenen. Elke essentiële olie heeft weer een ander effect op de zintuigen, lichaam en geest. Zo heeft lavendel olie een kalmerend effect, helpt bergamot olie bij somberheid, maakt tea tree olie je luchtwegen vrij, stimuleert vanille (in een mooi glazen flesje) een positief humeur en het verdampen van rozemarijn olie heeft een positief effect op het zenuwstelsel.

Wat is een diffuser?

De handigste manier om te profiteren van de heilzame werking van essentiële oliën is met een aroma diffuser. Een diffuser – ook wel een verstuiver genoemd – is een apparaatje dat water en essentiële olie vernevelt en als een subtiele mist verspreidt. Dat geeft je huis niet alleen een aangename geur, maar is dus óók goed voor je fysieke en mentale gezondheid. Maar een diffuser heeft nog een tweede voordeel: het apparaat verbetert de luchtvochtigheid in je huis. En vooral in de winter, wanneer de lucht een stuk droger is, is dat een welkom effect. De ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 40-60%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Je kunt hierbij denk aan gebarsten lippen, droge en branderige ogen, een droge huid, hoesten, hoofdpijn of zelfs een slechte nachtrust en concentratieproblemen. Een goede luchtvochtigheid is belangrijk voor jouw fysieke gezondheid, maar ook jouw houten meubels hebben er baat bij. Als de lucht in huis te droog is, kan dit op de langere termijn namelijk schade aan hout veroorzaken.

Hoe gebruik je een aroma diffusers?

Een diffuser is makkelijk in gebruik: je vult het reservoir met water en een aantal druppels etherische olie. De meeste diffusers hebben een timer functie en een ingebouwd lampje. Je kunt een aroma diffuser gebruiken in de woonkamer, slaap- en badkamer, maar ze zijn bijvoorbeeld ook perfect voor in een yogastudio of op kantoor. Wil je jezelf of een dierbare een mooie diffuser cadeau doen? Wij hebben hieronder onze top 3 voor je op een rij gezet.

Beste aroma diffuser

1. HappyHaves Arizona aroma diffuser, €49

diffuser

Deze innovatieve aroma diffuser van HappyHaves is gemaakt van eco-friendly materiaal en heeft een rustgevende aardse bamboe look. De mist wordt beschenen door zachte LED-verlichting en is super stil. De diffuser schakelt automatisch uit wanneer het water reservoir leeg is. Happy haves diffuser, €49.

2. Life of Bay aroma diffuser, €45

life of bay diffuser

Deze stijlvolle luchtverfrisser van Life of Bay is met de hand gemaakt en onder andere beschikbaar in de kleuren zand, nude en terracota. Je kunt de tijdsinstelling op doorlopend, 1 uur of 3 uur zetten en uit 7 lichtkleuren kiezen. Ook deze aroma diffuser schakelt automatisch uit als hij leeg is. Life of bay diffuser, €45.

3. Medisana aroma diffuser, €29,59

medisana aroma diffuser

 

De Medisana vernevelaar zorgt voor een fijne mist van aroma. Binnen de kortste keren ruikt de hele kamer naar je favoriete geur. De aroma vernevelaar is geruisloos, energiezuinig en gaat vanzelf uit als het waterreservoir leeg is. Het leuke aan deze diffuser is dat je ‘m ook kunt gebruiken als lampje vanwege de ingebouwde LED verlichting. Je kunt kiezen uit 5 verschillende kleuren licht. Medisana diffuser, €29,59.

Tip: wil jij je aroma diffuser schoonmaken? Dat doe je gemakkelijk en snel met pure alcohol. Schakel de aroma diffuser uit, trek ook de stekker uit het stopcontact. Giet vervolgens al het water uit de houder en schenk een klein scheutje alcohol in het waterreservoir. Veeg het reservoir vervolgens goed schoen met een doekje. Erna kan je het reservoir weer vullen en de olie toevoegen.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.