Spirulina is een stofje dat een eigen standbeeld verdient. Dit diepgroene wonderalgje is bijna net zo oud als de aarde zelf en zit bomvol voedingsstoffen. Dankzij de zachte celwand van de spiraalvormige alg worden deze stoffen razendsnel door je lijf opgenomen. Hoe dit bijdraagt aan jouw gezondheid lees je hier.
Spirulina: zo krachtig werkt dit ‘eetbare licht’ bij vermoeidheid
Spirulina wordt ook wel ‘eetbaar licht’ of ‘sun food’ genoemd. Wetenschappers hebben ontdekt dat energie uit de zon belangrijk is voor onze gezondheid. Planten zetten energie van de zon door middel van fotosynthese om in eetbare stoffen zoals eiwitten, vetzuren en koolhydraten. Spirulina als is hier heer en meester in en kun je zien als de rijkste bron van zonne-energie. Verpakt in een diepgroene pil vult spirulina tekorten razend snel aan en haalt zo de scherpe randjes van je vermoeidheid.
Vitamine opbergtas
Al jouw potjes bij de hand
Deze stijlvolle storage bag biedt ruimte voor 6 potjes en is perfect voor thuis en onderweg.Bestel tas voor €34,95
Basis van de voedselketen
Algen bevinden zich aan de basis van de voedselketen en ze zitten daarom tjokvol gezonde stofjes. Zo is spirulina zeer eiwitrijk en bevat het algje grote hoeveelheden vitamine E (een super krachtige antioxidant!) en vitamine K (de énige vitamine met een bewezen verjongend effect). Het algje is bovendien een belangrijke leverancier van vitaminen van de B- familie en van mineralen als calcium, chroom, ijzer, magnesium, selenium en zink. Ook bevat spirulina jodium. Dit essentiële spoorelement ondersteunt de werking van je schildklier, houdt je hormonen in balans en beschermt tegen de schadelijke gevolgen van zware metalen en radioactieve straling.
Chlorofyl
Dit zijn echter nog niet alle troeven van het algje. Zo barst spirulina van de chlorofyl. Dit is een groen pigment dat een beschermlaagje vormt in je darmen. Het zorgt er voor dat schadelijke vrije radicalen ingekapseld worden. Daarnaast ondersteunt chlorofyl je lever bij het ontgiften. Waarom dit orgaan wat extra support kan gebruiken lees je in dit artikel. Zelf slik ik 5 mg spirulina per dag, gedurende een paar weken. Zodra ik weer wat meer energie heb, stop ik met slikken. Zie spirulina vooral als een supplement dat je als kuur gebruikt in periodes dat je je vermoeid voelt (en dus niet het hele jaar door).
Contraindicaties
Alhoewel spirulina voor de meeste mensen veilig is geven artsen nog wel een paar waarschuwingen voor het gebruik aan specifieke doelgroepen. Zo wordt vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven afgeraden om spirulina te nemen, omdat onvoldoende onderzocht is wat het effect van spirulina is op de (ongeboren) baby. Daarnaast kunnen mensen die een auto-immuunziekte hebben, zoals multiple sclerose (MS), lupus (systemische lupus erythematosus, SLE), reumatoïde artritis (RA) en pemphigus vulgaris (een huidaandoening) beter geen spirulina nemen omdat dit mogelijk het immuunsysteem actiever maakt, wat tot het gevolg heeft dat het de symptomen van auto-immuunziekten verergert. Ook mensen die lijden aan phenylketonuria, jicht of nierstenen kunnen beter geen spirulina gebruiken, omdat dit de ziekte kan verergeren. Raadpleeg bij twijfel sowieso altijd je huisarts en ga niet zelf de medicijnman/vrouw uithangen.
Vitamine opbergtas
Al jouw potjes bij de hand
Deze stijlvolle storage bag biedt ruimte voor 6 potjes en is perfect voor thuis en onderweg.Bestel tas voor €34,95