Magnesium: waar zit het allemaal in?

Body
waar zit magnesium in

Holistik
24.08.2021

Waar zit magnesium in? Magnesium, een razend belangrijk mineraal, komt in verschillende voedingsmiddelen voor. Deze voedingsstof heeft een positieve invloed op talloze belangrijke lichaamsprocessen. Belangrijk dus om er voldoende van te consumeren. Hieronder lees je waar magnesium in zit.

Waar zit magnesium in?

Magnesium komt in verschillende gezonde voedingsmiddelen voor. Dit zijn 10 voedingsmiddelen die relatief het meeste magnesium bevatten.

1. Noten en zaden

In noten en zaden is de grootste hoeveelheid magnesium te vinden. Vooral pompoenpitten en amandelen zijn een goede bron van dit belangrijke mineraal. Ze bevatten ook relatief veel eiwitten; vooral handig als je plantaardig eet.

2. Volkoren granen

Volkoren granen zijn rijk aan magnesium en bevatten veel vezels die je spijsvertering ondersteunen. Kies daarom dus in plaats van wit brood en witte pasta voor volkoren brood en pasta, quinoa en bulgur bijvoorbeeld.

3. Pure chocolade

Goed nieuws: pure chocolade – van minimaal 70% cacao – is een goede bron van magnesium. Hoe puurder de chocolade, hoe hoger het magnesium gehalte. Het is sowieso een goed idee om pure chocolade te eten in plaats van melkchocolade; pure chocolade bevat een stuk minder suiker en melk.

4. Vis

Regelmatig (vette) vis eten is goed voor je gezondheid, mede omdat vette vis rijk is aan magnesium. Daarnaast krijg je zo goede vetzuren binnen en vitamine D.

5. Groene bladgroenten

Het verbaast je vast niet dat groene bladgroenten supergezond zijn en rijk aan allerlei belangrijke voedingsstoffen, waaronder magnesium. Vooral spinazie, boerenkool en andijvie zijn rijk aan dit mineraal.

6. Peulvruchten

Veel peulvruchten staan bekend om de hoge hoeveelheid goede voedingsstoffen die ze bevatten. Kijk vooral wat jij lekker vindt. Je kunt linzen, bonen, doperwten, kikkererwten, pinda’s, sojabonen en meer proberen.

7. Sojaproducten

Sojaproducten zoals tofu, tempeh, vleesvervangers en plantaardige zuivelproducten op sojabasis zijn rijk aan magnesium.

8. Bananen

Er zijn maar weinig fruitsoorten die rijk zijn aan magnesium. Bananen, de meest gegeten fruitsoort van Nederland, zijn hierin een uitzondering. zijn van magnesium. Bananen zijn ook rijk aan andere vitamines en mineralen die bijdragen aan je gezondheid, en ze zijn ook nog handig om mee te nemen als simpele snack.

9. Gedroogde vijgen en abrikozen

Wist je dat gedroogde abrikozen en vijgen rijk zijn aan magnesium? Een handje van deze gedroogde vruchten bevat ongeveer 60 microgram magnesium.

10. Avocado’s

waar zit magnesium in

Avocado’s zijn een rijke, gezonde bron van magnesium. Daarnaast bevatten avocado’s andere vitamines en mineralen; denk aan vitamine K, B6, koper, ijzer en foliumzuur.

11. Zeewier en algen

Tot slot zitten zeewier en algen vol magnesium. Daarnaast zijn deze voedingsmiddelen ook rijk aan eiwitten en overige mineralen die hun eigen bijdragen leveren aan je gezondheid.

Thuiskomen in je eigen lichaam?

Download nu de gratis Mini Guide en ontvang tips van Karlijn, Evelyn & een team van experts. Download gratis mini-guide Holistik Energy Pakket Karlijn en Evelyn

Bron: vaud.nl

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.