videocam Afvallen met behulp van je ademhaling? Schrijf je in voor het webinar op 30 juni 2024!

Nieuwe Maan in Schorpioen: dit staat jouw sterrenbeeld vanaf 4 november te wachten

Heart + Soul
nieuwe maan, schorpioen, november. jeanette groenendaal

4 November hebben we een Nieuwe Maan in Schorpioen. Dat wil zeggen dat de Zon en de Maan dan tegelijk in Schorpioen staan, en die staan dit jaar in Oppositie met Uranus in Stier. Dat gebeurt maar eens in de 84 jaar. Een bijzondere ingang van een nieuwe cyclus dus. Huisastroloog Jeanette Groenendaal vertelt hieronder wat elk sterrenbeeld rond deze magische Nieuwe Maan te wachten staat, en hoe je de energie die ze teweegbrengt het beste kunt inzetten… 

Nieuwe Maan in Schorpioen: dit staat jouw sterrenbeeld vanaf 4 november te wachten

astrodating, astrologie, relatie, horoscoop, jeanette groenendaalNieuwe Maan, de maanloze nacht in November is een soort nulpunt, een conceptie; het begin waar nog niets te zien is van alles wat deze maand nog komen gaat. Sta stil bij je emoties en sluit deze af waar nodig, want dit is het moment om los te laten en ruimte te maken voor een nieuwe maanronde. Persoonlijk geef ik op Nieuwe Maan mijn tuin een seizoensbeurt. Daarnaast zorg ik voor extra voeding voor mijn kamerplanten, zet ik een bos bloemen op tafel, verschoon de lakens en poets mijn keuken en badkamer. Ook persoonlijke verzorging staat hoog op mijn to-do lijstje. Denk aan haren in de Henna, een maskertje voor het gezicht en een opgeruimd bureau. Een diepe adempauze en meditatie om na te denken waar ik deze maand mijn pijlen op ga richten behoren ook tot mijn Nieuwe Maanritueel.

Volle Maan op 19 november

Om te beginnen een kort sprongetje vooruit: de Volle Maan op 19 november is een gedeeltelijke eclips. Als je vroeg opstaat, dan zie je ook in Nederland tussen 8.15 en 11 uur waarschijnlijk een hapje uit de maan genomen worden. Maar eerst komt op 2 november Mercurius uit haar schaduw. We hebben tijd genoeg gehad om ons te verbergen en dingen te herzien; met projecten die we deze zomer voorbereid hadden komen we nu eindelijk een stap verder. Als het goed is heb je je tijd slim benut om in te halen en bij te spijkeren, om je voor te bereiden op de stroomversnelling waar we misschien bijna het vertrouwen in waren verloren.

Nieuwe Maan

Op 4 november hebben we een Nieuwe Maan in Schorpioen. Dat wil zeggen dat de Zon en de Maan dan tegelijk in Schorpioen staan, en die staan dit jaar in oppositie met Uranus in Stier. Dat gebeurt maar eens in de 84 jaar. Dit is het begin van een bijzondere cyclus die verandering brengt op het gebied van bezittingen, de bank en de lening, het talent en de investeerder, het leven en de dood. En ook de erfenissen, het land en de landbouw, de boeren, hotels, restaurants en alle instellingen die met kunst en genot, met subsidie of met klanten te maken hebben. Laten we kijken wat deze Nieuwe Maan voor elk zonneteken met zich meebrengt.

Thuiskomen in je eigen lichaam?

Download nu de gratis Mini Guide en ontvang tips van Karlijn, Evelyn & een team van experts. Download gratis mini-guide Holistik Energy Pakket Karlijn en Evelyn

Ram

Let’s talk about sexy baby! Dat is het eerste waar ik aan denk voor de Ram, vooral met de Nieuwe Maan in Schorpioen. Adembenemende, transformatieve creativiteit helpt je nu om uit je onderbewuste angsten los te komen. Je weet intuïtief dat het universum deze lente voor jou een droomkans in petto heeft. Dus waarom niet nu in de herfst alvast met moed en vurige initiatieven alle schaduw van het verleden verdrijven, met de toekomst in je vizier?

Stier

Voor jou is het een revolutionaire tijd lieve Stier, je komt helemaal uit je comfortzone en ontdekt als geen ander je innovatieve kant. Hoe zit het eigenlijk met de financiën van je partner? Dragen die ook bij aan jouw innovaties, zoals jij zelf al sinds je je herinneren kunt een betrouwbare leverancier bent geweest? Hou de humor er maar in, want de planeet Uranus staat nog wel een paar jaar in jouw teken en daarna is het wachten tot het jaar 2100 voordat er weer zulke renovaties nodig zijn.

Moon Calendar 2024 - Moonsisters

Deze populaire scheurkalender leert je hoe de krachten van de maan je leven meer glans kunnen geven in 2024.

JA, DIE WIL IK!

Tweeling

Zet je intenties vooral op je dagelijkse rituelen in. Dit is een goed moment om je gezondheid voorop te stellen. Misschien wil je je dienstbaar opstellen in deze tijd van het jaar. Doe eens wat ademhalingsoefeningen, want jij kan een doorbraak veroorzaken als je dieper durft te ademen en voorbij de grenzen van de feiten gaat. Want ook jij kan net zo diep als de schorpioen onderzoeken wat je echte drive is, je motivatie, je verlangen, je diepste wensen… Schrijf ze op!

Kreeft

Voor jou kan de Nieuwe Maan in Schorpioen interessante gevoelens opleveren op het gebied van je vijfde huis, je creativiteit. Je kunt op een speelse manier met je privéleven omgaan. Niet iedereen hoeft te weten wat de ingrediënten van jouw recept zijn; jouw techniek is geheimzinnig maar je maakt een bijzonder gevoelige en diepe entree. Je kunst is lustig en het geheim is opwindend.

Leeuw

Voor de Leeuw speelt de Nieuwe Maan in Schorpioen zich af in zijn vierde huis, van familiegeheimen, bankzaken, erfenissen, onroerend goed, je positie in de maatschappij. Er is een revolutionaire verandering op komst en de Leeuw is onder deze omstandigheden niet altijd helemaal op haar gemak. Maar het is een goed moment om te besluiten dat je het samen met je partner allemaal anders aan kan pakken dan je gewend was.

Maagd

Maagden laten wellicht tijdens de Nieuwe Maan het achterste van hun tong ineens zien. Tot hier en niet verder, want ook de dienstbaarheid kent een grens. Soms is dat de dood. En al lijkt het in het dagelijkse leven bijna een taboe om over de emoties die daarmee gepaard gaan te spreken, jullie maagden kunnen de wetenschappelijke toon zetten en daarmee toch het gesprek diepgang geven. Want de ratio gaat wel degelijk over een diep filosofisch geformuleerd gevoel.

Weegschaal

En wat is dan de vrede, de kunst, de diplomatie en de liefde waard voor jou als je de anderen in hun tweespalt hoort, Weegschaal? Wat is het jou waard? Zorg jij dat je ondanks je gevlei wel je eigenwaarde weet te scoren, je talenten tot hun recht laat komen deze maand? Dit is het moment om je af te vragen: what’s in it for me? De nieuwe maan valt in jouw tweede huis en dat is het huis van bezit, genot en talenten. Met welke kunsten ben je bezig? Jouw bijzondere smaak wordt deze periode geprikkeld door nieuwe inspiratie vanuit Uranus.

Schorpioen

Voor de Schorpioen is de aanwezigheid van Zon en Maan in eigen teken, wellicht zelfs een beetje aangewakkerd door Allerzielen en halloween, een bevestiging van haar mysterieuze intense wezen. Jij bent nu degene die met hart en ziel kan zeggen hoe je het zelf zou willen zien veranderen en waarom precies. Je bent er gepassioneerd over en je hebt het allemaal grondig onderzocht. Maak vooral van je hart geen moordkuil. De jarige schorpioen is welkom om een gratis mini privélezing bij We Are Stardust te boeken bij vermelding van ‘Holistik’.

Boogschutter

Misschien wil jij liever reflecteren/mediteren op alles, uitslapen en afronden, en er vanuit gaan dat je in de lente van 2022 wel een stevige boost van Jupiter zult ontvangen? Nou, denk dan nu maar vast heel goed na over je onbewuste motivaties, misschien leer je er meer over in je dromen… Of komen er zoveel onverwachte dagelijkse veranderingen op je pad dat je niet eens meer aan mediteren toekomt? Richt je pijlen op de toekomst en negeer je dromen niet lieve Boogschutter.

Steenbok

Je hebt invloedrijke vrienden en die kunnen onverwachte bijdragen leveren aan je creatieve plannen. Je hebt de afgelopen jaren verschrikkelijk veel te verduren gehad, maar je hebt het overleefd! Sta je daar, na al die inspanningen, bovenop de berg te schitteren zonder dat iemand er nog oog voor heeft? Maak dan nu duidelijk aan je vrienden dat je zin hebt om het te vieren; het maakt niet uit wanneer, stuur gewoon vast die uitnodiging het Universum in.

Waterman

Watermannen zijn gewoonlijk in deze tijd van het jaar over the top verantwoordelijk. De Zon en de Maan staan in haar tiende huis van beroep en ambitie, en daarin borrelen zoveel onverwachte veranderingen dat het veel stress op kan leveren. Watermannen moeten oppassen dat ze in financieel opzicht niet bedrogen uitkomen. Met positieve verantwoordelijke en geduldige inzet bereik je het meest.

Vissen

Het is een hele goede tijd om te zaaien wat je tegen je verjaardag zou willen oogsten lieve Vissen! Met deze Nieuwe Maan in Vissen kan je vast een verbinding maken met je hogere bewustzijn en je afvragen hoe je dat in de toekomst zou willen communiceren met mensen om je heen. Misschien begrijpen ze niet dat muziek ook een taal is met een eigen grammatica, dat je niet zomaar de kleuren of geuren van het pallet kunt snappen? Stel je voor dat je deze lente les mag geven… wat wil je de mensheid dan leren?

Tip van de redactie: Magic Moonlight roomspray

moonlight spray

De maan is de vrouwelijke kracht aan de hemel, zoals de zon de mannelijke kracht is. Deze handgemaakte Magic Moonlight spray is bedoeld voor momenten waarop je je meer verbonden wilt voelen. Spray een paar keer, sluit je ogen, adem diep in en voel de connectie met het mysterieuze baken in de nacht. Verkrijgbaar in de Holistik webshop, €29,95.

Meer lezen van Jeanette?

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Gratis e-book en 10 minuten magic moon music.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.