Nieuwe Maan in aardeteken Stier: open je zintuigen en communiceer over je verlangens 

Heart + Soul
nieuwe maan stier

De Nieuwe Maan draagt altijd de belofte van een nieuw begin. Een à twee dagen voor en na de dag van de Nieuwe Maan hangt er een verfrissende energie in de lucht. Huisastroloog Jeanette Groenendaal praat je graag bij over de Nieuwe Maan van 11 mei in het aardeteken Stier. Verwacht een energie waarin je zintuigen geprikkeld zullen worden en het een goed idee is om je verlangens te uiten. 

Nieuwe Maan in aardeteken Stier: open je zintuigen en communiceer over je verlangens

Jeanette groenendaal, astroloog, horoscoopJeanette: ‘Vandaag is er een nieuwe maan in het teken Stier één van de drie aardetekens samen met Maagd en Steenbok. Tijdens de Stierenmaand is de natuur vruchtbaar en in bloei. De bomen zien roze van de appelbloesem, die honing en stuifmeel in overvloed aan de bijen bieden De vogeltjes hebben een nestje gebouwd en de nietsvermoedende lammetjes staan springlevend in de wei. De bevruchte bloemen geven straks in de Maagdentijd een oogst. Het koren staat dan hoog en droog en de vogels zijn groot genoeg voor een vlucht over de horizon. Bekijk je de situatie van Steenbokkentijd, dan vind je een appeltje voor de dorst. De zaden worden drooggehouden voor de volgende lente, de akkers zijn kaal en bevroren en in de kern van de zaden wachten grote levens geduldig hun tijd af.

De kenmerken van de aardetekens

Deze drie aardetekens – Stier, Maagd en Steenbok – kun je als praktisch beschouwen. Alle planeten uit je horoscoop die in aardetekens staan, laten zien waar je je handen uit de mouwen steekt om te voelen, ruiken en genieten, om te bouwen, oogsten en te besturen. Want door de ervaring van de aardetekens leer je in de realiteit te staan. De aardetekens staan voor realisme, vormgeven en precisiewerk. Er valt veel te maken en te doen en er is geen tijd te verliezen, want de wereld draait door en de Maan verschuift elke maand gewoon weer naar een ander teken.

Nieuwe Maan in Stier

Terwijl de Zon en de Maan in Stier staan is het tijd voor bevruchting. Stier is het sterrenbeeld dat dichtbij alle zintuigen ligt. In de lente krijgt alles vorm en smaak. Door het verse gras is de melk van de koeien lekkerder en zijn we als het ware in het land van Melk en Honing. Met de nieuwe Maan in Stier kun je onnodige hebzucht en mogelijke onvrede voorkomen door een mooi bloemenoffer te maken voor op je altaar of keukentafel, voor bij het graf van een geliefde, of voor in de haren van je dochter. Brouw een nieuwe geur van de essentiële oliën die je hebt, ga buiten bloemen plukken of plant iets nieuws in je tuin. Het is in deze periode ook belangrijk dat je duidelijk communiceert over je verlangens. Dat voorkomt misverstanden, lucht op en maakt alles helder.

Uranus in Stier

Van 2019 tot 2026 staat Uranus in het sterrenbeeld Stier. Alles wat de Stier in ons symboliseert kan radicaal veranderen. Een herwaardering van onze bezittingen, ons land en de landbouw ligt daarom op de loer. Je ziet het al aan de opstand van de boeren, de mensen die zaaien voor honingbijen, het duurzamer verbouwen. Vóór de nieuwe Maan was er een confrontatie tussen haar en Uranus. Die ontmoeting geeft een kans je derde oog te openen en ook je basisbehoeften op materieel vlak te erkennen. Het is tijd te onderzoeken of je gevoel van veiligheid en stabiliteit afhankelijk is van je materiële bezittingen. Als dat zo is, is het belangrijk te werken aan je zelfrespect en zelfacceptatie en daar je eigenwaarde uit te halen. De buitenwereld is altijd veranderlijk, maar van binnenuit kun je altijd rust en groei uitstralen.

Stormachtige energie van Jupiter

Na de Nieuwe Maan van 11 mei, gaat op 13 mei Jupiter voor 2 maanden naar het sterrenbeeld Vissen. Jupiter is een van de meest heldere verschijnselen aan onze nachtelijke hemel. Het sterrenbeeld Vissen herken je aan een zwak schijnsel in de vorm van een V. Alleen in de donkerste nachten kan je de mysterieuze vissen zien. De planeet Jupiter is wel 10 keer zo groot als de aarde en heeft maar liefst 84 manen. Jupiter draait in 10 uur rond zijn as en dat is heel snel. De stormen op Jupiter kunnen dan ook met 500 km per uur razen. Jupiter geeft de aankomende lentemaanden een kleine voorbode van de energie die we in 2022 gaan voelen. Er groeit een soort religieus vertrouwen, geloof en hoop.

Venus als heerseres van sterrenbeeld Stier

Venus, de planeet die over het teken Stier heerst, is al naar Tweelingen. Ze zoekt sociale contacten en begint goed te flirten in haar Lentetuin, het Aardse Paradijs. Mensen bij wie hun Venus in Stier staat hebben vaak een uitstekende smaak, het zijn de chefkoks en de parfumeurs. Maar ook de binnenhuisarchitecten die alles van mooie kleuren en verfijnde stoffen voorzien. De planeet Venus kent vele tempels in verschillende culturen, kijk maar naar de Maya’s of de Islam, de Egyptenaren, de Babyloniërs, de Joden, de Grieken en de Romeinen. Overal in de wereldgeschiedenis hebben dichters, profeten, astronomen en geliefden de heldere ster op verschillende manieren weten te bewonderen.

Bezoek aan de Venus tempel

De eerste keer dat ik in de Venus (Sukra) tempel van Tamil Nadu in India was, zag ik daar heel veel transgender vrouwen. Het is een kleine tempel en met een opvallend toilet dat op 400 meter lopen van het complex. Stel je voor; een roze betonnen muur met 30 toiletten, en alles proper met bloemen tussen de palmbomen. Binnen de muren hingen ook veel spiegels en daar stonden de ijdele jonge godinnen hun lippen te stiften. Ik wist toen nog niet dat de Venus tempel niet ver van het grootste transgender festival van de wereld verwijderd was. Dat festival wordt maar één keer per jaar gehouden, dus alle keren dat ik de tempel erna bezocht was ik teleurgesteld dat al die mooie vrouwen er niet waren. Toch trekt de tempel elke keer andere groepen aan die ieder op hun eigen manier de ultieme schoonheid van het vrouwelijke vieren.

MEER OVER ASTROLOGIE LEREN?

Boek een persoonlijke geboortehoroscoop of een online initiatie (€30) in de astrologie met Jeanette via Zoom. Deze is voor iedereen toegankelijk en vindt elke 3e maandagavond van de maand plaats tussen 20.00 en 22.00. Jeanette gebruikt de horoscopen van de deelnemers om dieper in te gaan op. Kijk hier voor meer info en om je aan te melden.

MEER LEZEN VAN JEANETTE:

1. Astroloog over het Aquariustijdperk: zo gebruik jij deze transformerende tijd voor spirituele groei
2. Astroloog vertelt: zo gebruik jij de grootste (en meest heftige) Supermaan van het jaar voor support
3. Astrodating: met dit spiekbriefje weet je of het sterrenbeeld van je date bij jou past
4. Nieuwe maan in Vissen: zo spoel je de laatste restjes winterenergie weg en maak je plaats voor jouw dromen
5. Astrologisch Nieuwjaar: waarom de lente equinox het kantelpunt is voor meer levenskracht
6. Astroloog vertelt: zo tap je in op de genezende energie van Volle Maan in Weegschaal 
7. Nieuwe Maan in Ram: trek je terug en maak vandaag ruimte voor frisse energie
8. Super Maan in Schorpioen: zo bereid jij je voor op intens diepe gevoelens die zij oproept

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.