Nieuwe maan in Vissen: zo spoel je de laatste restjes winterenergie weg en maak je plaats voor jouw dromen 

Heart + Soul
nieuwe maan

De nieuwe maan periode brengt een verfijnde energie met zich mee. De maan is letterlijk nog onzichtbaar, maar ondergronds speelt er zich al van alles af in het donker met het oog op de toekomst. Dat maakt nieuwe maan de perfecte tijd voor reflectie. Fantaseer over hetgeen je wenst en wacht nog even met het concreet maken. Op 13 maart staat de nieuwe maan in het teken Vissen. Onze huisastroloog Jeanette Groenendaal vertelt je hoe jij je met deze zachte, liefdevolle dromerige energie kunt verbinden. 

Nieuwe maan in Vissen: zo spoel je de laatste restjes winterenergie weg en maak je plaats voor jouw dromen

Jeanette groenendaal, astroloog, horoscoopMet nieuwe maan sluiten we een maancyclus af en begint er een nieuwe cyclus. De menstruatiecyclus van vruchtbare vrouwen loopt vaak gelijk met de maan. Vergelijk de fasen van de maan maar eens met je vrouwelijke cyclus. Dan valt nieuwe maan samen met je menstruatie en volle maan met je ovulatie. De maan staat nu vanaf de aarde gezien op dezelfde plaats als de Zon en is dus onzichtbaar. In maart staan zowel de Zon als de Maan in sterrenbeeld Vissen. Net als de planeten Venus en Neptunus. Dat gaat dus een zacht, lief, spiritueel, romantisch, dromerig, creatief, muzikaal feestje worden! Het kan zijn dat je wat apathisch bent geworden, te veel aan de wijn bent geslagen of dat je Netflix-verslaving een vaste vorm heeft gekregen tijdens de lockdown. Als dat zo is, weet je dat het tijd is om nieuwe voornemens voor de lente te maken in deze vastentijd voor Pasen.

Vissen en dromen

Vissen is het laatste teken in de dierenriem. Vandaar dat 21 maart, oftewel de lente equinox, ook wel de nieuwe start wordt genoemd van het astrologische jaar, dat begint met Ram. Vissen is een het teken van dromen, fantasie en romantiek. Het kan zijn dat je je op deze nieuwe maan ochtend nog even wilt omdraaien en je wil herinneren wat je gedroomd hebt. In dit Vissenseizoen is het extra relevant om bij te houden wat je droomt, omdat je onderbewuste je op die manier veel kan vertellen. Maar er zijn meer manieren om bij die intuïtieve boodschappen te komen. In meditatie, rust of al fantaserend; we kiezen allemaal onze eigen manier om tot een helder stil nieuw begin te komen.

Wegspoelen van de winter energie

De een wil nog wat langer de liefde bedrijven in bed. De ander is door haar vastenkuur juist heel vroeg wakker om yoga in praktijk te brengen, in de koude rivier te springen of wat dan ook te zuiveren van alles wat er nog lag van deze winter. Onderneem in elk geval hetgeen waarmee jij voor jezelf de laatste restjes winterenergie achter je kunt laten. Dit zou je ook met een ritueel kunnen doen. Kies mooie muziek, steek een kaars aan, zet een symbool van het verleden op je altaar, verzamel oude wintertakjes om te verbranden (niet allen de winter maar ook hetgeen je los wilt laten).

Weer terug in balans komen?

Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Karlijn's persoonlijke tips
Download gratis mini-guideConscious Aging Mini Guide

In jezelf keren

De nacht van de nieuwe maan is donker. Er is geen maan (niet eens een klein randje) om haar te verlichten. Daarom is dit een perfecte tijd om als een rups in je cocon te kruipen. Zo kun je wat tijd met jezelf doorbrengen, reflecteren op de afgelopen twee weken en nadenken over wat voor nieuwe dingen je wilt beginnen komende twee weken. Omdat Vissen een zeer emotionele energie met zich meedraagt, kan het zijn dat je emoties vandaag extra heftig zijn. Wees daarom mild voor jezelf en doe wat goed voelt voor jou.

Zaadjes planten

De nieuwe maan heeft een sterke ondergrondse groeikracht. Dat geldt letterlijke voor zaadjes in de grond en ook voor de plannen die je maakt in deze tijd. Maak hier vooral gebruik van. Als je hebt bedacht wat je graag wil bereiken in de komende twee weken, verzamel dan wat zaadjes (bijvoorbeeld van een mandarijn), ga naar buiten en stop ze met een intentie in de grond. Stel je nu voor hoe je jouw nieuwe voornemens samen met het zaaigoed laat groeien. Vertrouw erop dat de kracht van de wassende maan je wensen uit laat komen gedurende de komende twee weken. Geen behoefte aan groene vingers? Schrijf je intenties op en leg dit briefje onder je kussen tot de volgende volle maan. Deze week wordt de nacht weer net zo lang als de dag. En dat kun je voelen aan de lente equinox op 20 maart die zorgt voor nieuwe, frisse energie. Kijk voor meer info en het boeken van een consult bij Jeanette op we-are-stardust.nl.

Dramayama; film door Jeanette gemaakt

De energie van nieuwe maan in Vissen voel ik sterk vanwege het afronden en lanceren van mijn film Dramayama, waar ik 3 jaar met een crew aan heb gewerkt. Het is een film over een rituele astrologische pelgrimstocht van een Maya sjamaan, op zoek naar levende kosmologie langs Tempels voor de Planeten in Zuid India. Zie hier de trailer alvast. Op 19 maart laat ik de ‘generale repetitie’ van de film zien op de ArtMoonMars, een virtual event van European Space Agency ESA. Astrologie en astronomie zijn diep verbonden met elkaar. De rituele beweging van het zonnestelsel, een eeuwige kosmische dans, vormt het onderwerp van Dramayama.

MEER LEZEN VAN JEANETTE:

1. Astroloog over het Aquariustijdperk: zo gebruik jij deze transformerende tijd voor spirituele groei
2. Astroloog vertelt: zo gebruik jij de grootste (en meest heftige) Supermaan van het jaar voor support
3. Astrodating: met dit spiekbriefje weet je of het sterrenbeeld van je date bij jou past

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.