Super Bloedmaan én een eclips op 26 mei: astroloog onthult wat dit voor jou betekent

Heart + Soul
super bloedmaan

Woensdag 26 mei 2021 belooft een spannende dag te worden in de kosmos. Er staat een Super Bloedmaan aan de hemel én er vindt een totale maansverduistering plaats, ofwel een eclips. Uiteraard heeft dit invloed op je gemoed. Huisastroloog Jeanette Groenendaal praat je bij over de krachtige energie die deze volle maan met zich meebrengt. Want réken maar dat er sterke emoties zullen opspelen. Maar eerst introduceert Jeanette je in het sterrenbeeld Tweelingen, dat van 21 mei tot 10 juni regeert.

Super Bloedmaan én een eclips op 26 mei: astroloog onthult wat dit voor jou betekent

astrodating, astrologie, relatie, horoscoop, jeanette groenendaalJeanette: ‘Kan jij ook al aan de natuur zien dat, ondanks de wolken, de zon nu in de derde fase van de lente is aanbeland? We zijn voorbij het gefixeerde midden van de lente en de dagen worden steeds langer. Op naar de langste dag op 21 juni! 

Tweelingen en de natuur

Het sterrenbeeld Tweelingen hoort bij de laatste weken van de lente. Tweelingen is een beweeglijk Lucht-teken en dat kan je de komende maand letterlijk zien: de lucht zit vol leven. Overal dwarrelen zaden en pollen door de lucht. We zien de verschillende luchtlagen en de beweging van het – in andere maanden vrij onzichtbare – Lucht element. Het lichte Lucht-teken Tweelingen laat ons lange avonden naar buiten gaan en spoort ons aan om elkaar op te zoeken. Net als in de natuur vinden er op alle niveaus kruisbestuivingen plaats. Tweelingen hebben deze vrolijke, rusteloze en kleurrijke natuur. Ze fladderen luchtig van de ene naar de andere bloem en flaneren in zwierige jurkjes op terrassen en in parken.

Sterrenbeelden met het element Lucht

In de westerse astrologie kent men drie Luchttekens: Tweelingen, Weegschaal en Waterman. Het element Lucht wordt vaak met denken en de rationale kant van de mens geassocieerd. Luchttekens zijn graag intellectueel bezig. Bijvoorbeeld door lezen, schrijven, lesgeven, bemiddelen, wetenschap bedrijven en bedrijfsstructuren bestuderen. Tweelingen is Beweeglijk, dat wil zeggen: aan het einde van het seizoen kan ze zowel introvert als extravert communiceren. Het tweede Luchtteken Weegschaal staat aan het begin van het herfstseizoen en is daarmee extraverter. Het derde Luchtteken Waterman staat in het midden van de winter en is daardoor introverter en afstandelijker. Waar de Tweelingen zegt ‘Ik wil weten’, vraagt de Weegschaal eerder ‘Wat vind jij?’ Waterman vinden het liefst samen met een groep gelijkgestemden iets nieuws uit. De drie Luchttekens kun je vergelijken met de echte lucht. Tweelingen representeert een lucht gevuld afwaaiende bloesem. Een lucht vol kleurige bladeren hoort bij Weegschaal en een lucht met dwarrelende sneeuw bij Waterman. 

Mercurius en zijn kwaliteiten

De nieuwsgierige Tweelingen zijn breed georiënteerd: ze zijn snel, slim en goed in lesgeven. Ook teksten van een ander uit het hoofd leren gaat hen makkelijk af. Ze hebben humor en verlichten iedereen met een aardig woordje, maar ze kunnen je ook de oren van je hoofd kwetteren. Tweelingen bekijken een voorstelling als een kritische journalist en krijgen nooit genoeg van kennis en feiten verzamelen. Mercurius is dan ook de traditionele heerser van het teken Tweelingen. De planeet Mercurius is in het Pantheon de snelste van alle planeten, ze draait wel 3 keer sneller dan de aarde rond de zon. Vroeger al werd Mercurius met communicatie en handel verbonden. Maar ook met korte reizen en leergierigheid. Mercurius komt eind deze maand (van 30 mei tot 22 juni ) retrograde, een term waarmee je tegenwoordig flink om de oren wordt geslagen. In feite is er niets aan de hand; Mercurius draait dichterbij de zon en is sneller rond dan de aarde. 

Aanbreken Eclips seizoen tijdens Volle Maan

Tijdens de Volle Maan op 26 mei vindt er een ander belangrijk natuurfenomeen plaats: een eclips. Volg deze maansverduistering via de media want in Nederland is het niet direct te zien. Als de zon aan de westelijke horizon ondergaat en de maan tegelijkertijd aan de oostelijke hemel opkomt, staat de aarde precies in het midden van de twee hemellichamen. De eerste keer dat je dat ervaart, krijg je een wijds gevoel van de kosmos om ons heen. Dit is een eerste grote stap in de astrologie van de waarneming. Het is een soort Yin Yang; Yin is dan de Maan en Yang de zon.

Bloedmaan

Nu valt op 26 mei de schaduw van de aarde op de volle maan; ze wordt donkerrood verduisterd. Dit fenomeen wordt ook wel een bloedmaan genoemd. Volgens de Noorse mythologie had op dat moment een Wolf de Maan te pakken. Bij de Egyptenaren dacht men de maan werd opgegeten door een varken. Ook de Maya’s en de Druïden waren al duizenden jaren geleden in staat de zon- en de maansverduisteringen te voorspellen, en er zijn Chinese verhalen over de draak met de parel. Is dat soms wat de aankomende maansverduistering en de daarbij horende de zonsverduistering op 10 juni ons willen helpen herinneren? Aan onze schaduwkanten of de kwetsbaarheid dat we niet altijd helder kunnen stralen, maar toch aanwezig zijn…

Ontdek je schaduwkanten

Als de eclipsen zich in het Tweelingen seizoen afspelen, zijn de sterrenbeelden Boogschutter en Tweelingen onze gidsen. Ze sporen ons aan om onze schaduwkanten te ontdekken. Zijn er gebeurtenissen waar we onbewust negativiteit door aantrekken? Ontkennen we misschien dat we aan de ontvangende kant staan? Zo trots op ons eigen licht, dat we denken dat we dat licht zelf hebben veroorzaakt? Kan iemand of wijzelf een schaduw werpen op het licht dat we reflecteren? Kunnen we nog liefde geven als er even iets tussenkomt te staan? Als er niets te weerkaatsen valt omdat de koele duisternis van de schaduw dat even niet toestaat, en we erachter komen dat ons licht uit een bron komt die niet direct uit onszelf ontspringt? Hoe blind zijn we voor onze automatische reacties op anderen?

Enthousiaste energie

Omdat de Volle Maan in het teken Boogschutter staat, krijgen we te maken met een enthousiaste energie. De Boogschutter maan wil spontaan de horizon omhelzen. Ruimte, vrijheid en reizen staan centraal. Waarschijnlijk kunnen alle nieuw geboekte reizen administratief amper bijgehouden worden. 

Diepe emotionele ontlading

Ga dit Pinksterweekend lekker een stuk wandelen in de storm (Boogschutter), haal diep adem (Tweelingen) en breng de doelen die je je voor deze maand stelt in lijn met je energie. De hele Eclips staat in een gespannen aspect met Jupiter in Vissen en dat geeft de mogelijkheid tot diepe emotionele ontlading. Alles wordt nu uitgesproken. Houd er rekening mee dat de ‘Boogschutter maan’ dat niet altijd even tactisch doet. Zoals je begrijpt heeft deze energie effect op ons allemaal. Heb je Boogschutters of Tweelingen in je omgeving? Ze zorgen voor een spectaculaire storm. Wat er ook staat te veranderen in je leven, tegen de tijd dat de midzomernacht is aangebroken is het eclips seizoen voorbij. Pas dan kun je zien wat er overeind blijft van al je nieuwe dromen. Door het samenspel van Venus en Neptunus is er een flinke dosis illusie in het spel, en zoals je weet ligt daar de teleurstelling om de hoek.’

Een volgende keer maakt Jeanette een special over de zonsverduistering op 10 juni per zonneteken. Ook bespreekt ze Jupiter in Vissen met de mogelijkheden tot genezing van diepere emotionele lagen

Korting bij Jeanette in het Eclips seizoen

We Are Stardust heet de praktijk van Jeanette en geeft in het ‘Eclips seizoen’ op maandagen (tussen 28 mei en 10 juni 2021) 20% korting op een persoonlijke ZOOM reading. In plaats van €80 euro (ex btw per uur) kan je nu voor €60 (ex btw per uur) een lezing boeken bij Jeanette. (Let wel; alleen op maandag) 

MEER LEZEN VAN JEANETTE:

1. Astroloog over het Aquariustijdperk: zo gebruik jij deze transformerende tijd voor spirituele groei
2. Astroloog vertelt: zo gebruik jij de grootste (en meest heftige) Supermaan van het jaar voor support
3. Astrodating: met dit spiekbriefje weet je of het sterrenbeeld van je date bij jou past
4. Nieuwe maan in Vissen: zo spoel je de laatste restjes winterenergie weg en maak je plaats voor jouw dromen
5. Astrologisch Nieuwjaar: waarom de lente equinox het kantelpunt is voor meer levenskracht
6. Astroloog vertelt: zo tap je in op de genezende energie van Volle Maan in Weegschaal 
7. Nieuwe Maan in Ram: trek je terug en maak vandaag ruimte voor frisse energie
8. Super Maan in Schorpioen: zo bereid jij je voor op intens diepe gevoelens die zij oproept
9. Nieuwe Maan in aardeteken Stier: open je zintuigen en communiceer over je verlangens

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.