Astroloog vertelt: zo tap je in op de genezende energie van Volle Maan in Weegschaal 

Heart + Soul
volle maan, weegschaal, jeanette groenendaal, energie, astrologie

Op de valreep ontvingen we van onze huisastroloog Jeanette Groenendaal nog een update vanuit de kosmos. Het is vandaag namelijk volle maan in Weegschaal; een sociaal en emotioneel intelligent teken dat altijd streeft naar balans. Probeer deze dagen daarom evenwicht te vinden tussen jouw grenzen stellen en anderen willen helpen. Heb je de afgelopen 2 weken spanningen ervaren of zelfs ruzie gehad? Dit is hét moment om het uit te praten. Het universum geeft je deze heldere dag voor open communicatie cadeau. 

Astroloog vertelt: zo tap je in op de genezende energie van Volle Maan in Weegschaal 

Jeanette groenendaal, astroloog, horoscoopJeanette: ‘De eerste volle maan na de lente equinox – als de dag en de nacht even lang zijn – toont dat het licht van de duisternis heeft gewonnen Er is geen ontkomen meer aan, deze volle maan kondigt de heilige week van Pasen aan. Iets dat door veel oude wijsheidsculturen gevierd zal worden vanavond. Tijdens deze eerste volle maan van de lente zie je letterlijk het effect van het krachtige licht op de natuur buiten, en daarmee spiegelt het ook de natuur in jou. Mijn lotuszaad is inmiddels ontsproten en mijn pompoenplantjes zijn al minstens 10 centimeter gegroeid naar het licht, dat nu dus ook nachts schijnt dankzij de maan. 

Liefde, pijn en genezing

Met Zon in Ram en Maan in Weegschaal ontmoet de enthousiasteling de ander: vindt deze andere persoon het net zo leuk als jij? Kunnen jullie het eens worden met elkaar of stuit je op weerstand? Kan je je tomeloze energie aanpassen aan een gezamenlijke inspanning of gaat ieder vanaf hier zijn eigen weg? Alles draait bij Weegschaal om communicatie. De zon staat samen met Venus en Cheiron aan de hemel tegenover de maan waardoor de energie liefdevol is. Maar ook pijn erkennen is een aspect van liefde, zoals Emmylou Harris al mooi zong in Love Hurts. Weet dat de pijn erkennen tegelijk ook de genezing ervan is. Cheiron in de horoscoop leert ons dat je door te kiezen, je wonden kunt genezen. Wordt je geaccepteerd zoals je bent of moet je teveel water bij de wijn doen?

Weer terug in balans komen?

Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Karlijn's persoonlijke tips
Download gratis mini-guideConscious Aging Mini Guide

Laat beide kanten zien

Leer van deze volle maan om zowel je positieve als je negatieve kanten te laten zien, je Yin en Yang. Laat verwachtingen van anderen los en wees niet bang om je ware kleuren te tonen. In deze bijzondere tijd vinden we samen nieuwe manieren om liefdesenergie uit te wisselen via o.a. social media en zoom. De creatieve initiatieven die je nu neemt, kunnen de tweedeling van de maatschappij ook helpen genezen. Onze hang naar vrijheid groeit en misschien ben je al concreet plannen aan het maken. Vergeet daarbij niet de mensen die die deze stap (nog) niet kunnen zetten. Wie ken jij bijvoorbeeld die absoluut niet naar buiten mag of durft? Misschien kun je een paasei voor hem of haar schilderen of geef je iemand een Horoscoop-bon bij mij cadeau, zodat ze via zoom een tijdreis door de harmonie der sferen kan maken… Weet dat liefde in welke vorm dan ook geneest, zeker met een stand zoals die vandaag aan de hemel staat.

Muzikale communicatie in april

Met Mercurius conjunct Neptunus in Vissen staan we deze maand open voor muzikale communicatie. Denk aan een gedicht, schilderij of een videoboodschap. We mediteren komende tijd wereldwijd voor geneeskracht, voor al die mensen die (mentaal) ziek zijn. “Erbarme dich, mein Gott!” vertelt in De Matteüspassie over het lijden en stervensverhaal van Jezus, dat traditioneel gezien in Nederland de week voor Pasen overal ten gehore wordt gebracht.

MEER OVER ASTROLOGIE LEREN?

Wil je zelf op basis van je horoscoop een genezingsproces aangaan en oude ingesleten patronen ophelderen? Dan kan ik je Dorien de Vries aanraden. Ik kreeg 20 jaar geleden al les van Dorien en haar man Adrie van de Ven, die astrologie met auralezen en natuurgeneeswijzen combineren. In die 35 jaar dat ze praktijk houdt, heeft ze waarachtig meesterschap bereikt. Met technieken als familieopstellingen, EMDR en de elemententest heeft Dorien ook mij de afgelopen weken deskundig, veilig en inzichtelijk langs de spoken uit mijn verleden gegidst. Heel waardevol!’

Of meld je aan voor een persoonlijke geboortehoroscoop of een online initiatie (€30) in de astrologie met Jeanette via Zoom. Deze is voor iedereen toegankelijk en vindt elke 3e maandagavond van de maand plaats tussen 20.00 en 22.00. Jeanette gebruikt de horoscopen van de deelnemers om dieper in te gaan op. Kijk hier voor meer info en om je aan te melden.

MEER LEZEN VAN JEANETTE:

1. Astroloog over het Aquariustijdperk: zo gebruik jij deze transformerende tijd voor spirituele groei
2. Astroloog vertelt: zo gebruik jij de grootste (en meest heftige) Supermaan van het jaar voor support
3. Astrodating: met dit spiekbriefje weet je of het sterrenbeeld van je date bij jou past
4. Nieuwe maan in Vissen: zo spoel je de laatste restjes winterenergie weg en maak je plaats voor jouw dromen
5. Astrologisch Nieuwjaar: waarom de lente equinox het kantelpunt is voor meer levenskracht

Weer terug in balans komen?

Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Karlijn's persoonlijke tips
Download gratis mini-guideConscious Aging Mini Guide
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.