videocam Heb jij al een Healthy Spring Box bemachtigd?

Astroloog vertelt: zo gebruik jij de grootste (en meest heftige) Supermaan van het jaar voor support

Heart + Soul
volle maan, jeanette huisman, astrologie
volle maan, jeanette huisman, astrologie


07.04.2020

Op 20 maart begon het voorjaar met de lente equinox. En woensdag 8 april – om 04.35 uur precies – staat de eerste volle maan van het voorjaar aan de horizon. Het is niet alleen de grootste, maar ook de meest heftige supermaan van het jaar. Deze maan staat namelijk in het diplomatieke teken Weegschaal. Dat terwijl de Zon in de passievolle Ram staat. Astroloog Jeanette Groenendaal vertelt je hoe het zit met de energie en hoe je de kwaliteiten van deze aan elkaar gewaagde sterrenbeelden vóór je kan laten werken, zonder dat er een conflict ontstaat.

Astroloog vertelt: zo gebruik jij de grootste (en meest heftige) Supermaan van het jaar voor support

We leven in een bijzondere en ook moeilijke tijd. We zitten midden in het begin van een nieuwe wereld die aan het ontstaan is. De volle Maan van woensdag 8 april 2020 in Weegschaal – met de Zon in Ram – is dan ook een bijzondere, maar ook spannende en heftige Supermaan. Dit moment is al miljoenen jaren een belangrijke aanwijzer op onze kalender geweest. Met deze eerste volle maan na de lente equinox van 20 maart, heeft het licht het gewonnen van de duisternis. Het licht van de volle maan is zo sterk dat het zaad ontkiemt en de bloesem ontpopt. Het is het moment waarop het hele noordelijk halfrond tot bloei komt. Deze supermaan staat dichter bij de aarde (om precies te zijn op 357.035 kilometer afstand), waardoor ze groter aan de hemel te zien is. Ze is wel 7% groter en 14% helderder dan een normale volle maan. Een supermaan heeft hierdoor ook een krachtigere uitwerking op ons. De energie is voelbaarder. En emoties kunnen hoog oplopen. Hoe je jezelf en je medemens toch zo goed mogelijk kan ondersteunen in deze tijd, weet astroloog Jeanette Groenendaal.

Maan in Weegschaal

‘De maan staat in Weegschaal; het teken van de liefde, gelijkwaardigheid en van vrede en harmonie in je relaties. Deze kwaliteiten zijn extra belangrijk in deze uitdagende periode. Er is op het moment veel frustratie. Logisch’, vindt Jeanette, ‘want er hangt ontzettend veel energie in de lucht waarvan je het gevoel kan hebben dat je het niet kwijt kan, nu de meeste van ons binnen moeten blijven. Met de Zon in Ram, een teken dat veel daadkracht, passie en veel energie heeft, willen we allemaal opnieuw beginnen. We willen zaaien voor het nieuwe jaar. Zodat we in de herfst kunnen oogsten. Zo doen we het al eeuwenlang.’

Grote rem op je energie

Maar op de enthousiaste energie en daadkracht staat een grote rem. Deze rem wordt veroorzaakt door de planeten Saturnus, Jupiter, Pluto en Mars die naast elkaar aan de hemel staan. Deze samenstand botst met de Zon in Ram en de volle maan in Weegschaal. ‘Je kunt dit zien als obstakels die jou tegenhouden om echt die vliegende start te maken’, legt Jeanette uit. ‘Het is een grote rem op je energie. En zo’n duidelijke rem is er sinds het jaar 1200 niet meer geweest. Daarom is de energie nu een bijzonder groot en heftig gebeuren. Met deze volle maan kan de frustratie en irritatie hiervan voelbaar worden en spanningen hoog oplopen. Gevoelens en gedachten van ‘hoe kan ik nou zaaien, terwijl ik binnen moet blijven? Hoe begin je nieuwe plannen als alles zo onzeker is?’ poppen op. Alles is anders nu en je aanpassen aan die grote verandering kan echt moeilijk zijn en frustraties veroorzaken. Misschien ben je beetje geïrriteerd omdat je niet naar de sportschool kan, of yoga, of naar je werk.’

Weegschaal kwaliteit: help elkaar

‘De Weegschaal heeft begrip voor de frustratie. Ze laat je weten dat je niet de enige bent. We zitten allemaal op hetzelfde spaceship earth’, grapt Jeanette, ‘ofwel in hetzelfde schuitje. En we gaan met ze allen door deze heftige ‘volle maan storm’. De kwaliteiten van de Weegschaal kunnen ons wel helpen om samen door deze storm te komen. Het gaat er namelijk op aankomen dat we met elkaar blijven samenwerken. Woon je alleen? Dan zal je jouw dierbaren extra gaan waarderen in deze tijd. Maar ben je ineens met het hele gezin thuis en op elkaar aangewezen, kan er aardig wat wrijving omhoog komen. Samenwerking is dan ook hét sleutelwoord van deze super volle maan. En dit is nou net wat de Weegschaal goed kan. Stel je jezelf de volgende vraag met deze Volle maan: hoe kan ik de ander helpen en wat kan ik doen om de ander beter te begrijpen?’

Positieve kracht van Venus

‘Gelukkig krijgt deze moeilijke tijd ook nog een bijval van de liefdevolle planeet Venus. Door haar creativiteit leert zij ons een hele nieuwe manier van liefde communiceren met elkaar. Door de fysieke afstand worden we aangezet om nieuwe manieren te vinden om elkaar toch liefde en steun te geven. Zo zie je prachtige initiatieven ontstaan zoals de berenactie, het zingen op balkons en de talrijke online meetings en communities om elkaar de steun te bieden.’Jeanette: ‘communiceren deden we altijd al, maar liefde communiceren op deze manier is een hele nieuwe stap. Met deze volle maan leren we intimiteit te communiceren op manieren die we hiervoor nog nooit hebben gedaan. Heel mooi en hoopgevend!’

Zo ondersteun jij jezelf

Met deze supermaan kunnen frustraties hoog oplopen met de Maan in Weegschaal en de Zon in Ram. Het is daarom de kunst om de daadkrachtige energie van de Ram, samen met de helpende hand van de Weegschaal op een helende manier in te zetten. Voor jezelf én de ander. Hoe je jezelf en je medemens kan ondersteunen in deze heftige ‘volle maan storm’ hebben we hieronder per sterrenbeeld voor je uitgewerkt samen met astroloog Jeanette. Want elk sterrenbeeld gaat anders met deze emoties om en heeft andere kwaliteiten. Zet je talenten vooral in waar kan…

Ram

De rammen zijn deze maand jarig. Je verjaardag vieren gaat dit jaar natuurlijk anders. Het is heel begrijpelijk dat je dit niet leuk vindt. Doe toch iets voor jezelf op je verjaardag. Plant een zaadje en weet wanneer dit zaadje over een paar maanden uitkomt, je op een hele andere plek bent. En voor de rest van de dierenriem: misschien kunnen we ons afvragen hoe we de Ram deze maan(d) kunnen helpen om zijn verjaardag toch te vieren?

Stier

Stieren houden van huisje, boompje, beestje met een grote keuken. Ben je een stier en heb je een tuin? Dan is het tijd om je energie te storten op dat schuurtje dat je al een hele tijd wilde afbreken. Heb je geen tuin, maar wel een keuken? Verbouw die dan, of duik de keuken in en kook een nieuw recept. Het is nu de tijd om je energie in te zetten op een project dat al lang op je planning stond.

Tweelingen

Niemand is zo communicatief, inventief en nieuwsgierig als de Tweelingen. Het talent van tweelingen is dan ook liefde en vrolijkheid communiceren op een wat luchtige manier. Nu we elkaar niet fysiek kunnen aanraken, kunnen we wel leren elkaar met woorden of een glimlach te strelen. Dit kunnen de Tweelingen als de beste! Kijk maar…er worden wel miljoenen kaartjes verstuurd. Maak je eigen kaart of bel extra lang met je vriendin! Eindelijk mag het, en in deze tijd is dit ook echt wel nodig.

Kreeft

Kreeften bieden graag veiligheid en een thuis. Dit kan nu lastig zijn doordat het hele gezin, of alle huisgenootjes plots thuis zijn. Hierdoor kan het druk in huis zijn, maar tegelijkertijd kan er nu ook weer volop genoten worden van elkaar binnen het gezin. Leg dit vast in een fotoalbum. Maak elke dag een familiekiekje. Dit kan natuurlijk ook met je huisgenootjes of je kat. En woon je alleen? Maak een foto van jezelf en stuur deze op naar dierbaren en familie en al snel zullen zij volgen.

Leeuw

De leeuw weet als geen ander hoe je iemand kan bedanken. En deelt dan ook graag gul complimentjes uit. Je mag je gelukkig prijzen met een leeuw in huis, want die houdt de moed er wel in. En als je haar complimenten terug kan geven dan krijg je vast een modeshow, een styling advies of acteerles. Dus moedig ook de leeuw aan er het beste van te maken!

Maagd

De maagd is super voorzichtig en hygiënisch, iets wat we nu extra waarderen! De maagd is ook heel dienstbaar en zet zich graag in voor zijn medemens. Kun je in deze periode niet de deur uit? Dan staat maagd in de startblokken klaar om je te helpen en zorgt ze dat er genoeg voorraad in huis is. Ook de formulieren voor de belasting of een aanvraag voor ondersteuning bij de gemeente weet deze punctuele tante zo voor jou in te vullen.

Weegschaal

De weegschalen zorgen samen met de tweelingen en de watermannen voor een harmonieuze communicatie. De weegschalen kunnen goed luisteren en rekening houden met de ander en de vrede bewaren. Heb je een luisterend oor nodig? Bel dan de weegschaal op. Ze heeft vast ook nog wel een tip voor een leuk online concert.

Schorpioen

De Schorpioen is de psycholoog van de dierenriem en blijft wel rustig onder de quarantaine crisis. Komen er veel oude patronen naar boven, angsten en nachtmerries, de schorpioen vindt het spannend om met je mee te kijken in het duister. Heb je geen last van conspiracy theorieën? Kijk dan een spannende crimi, een murder mysterie of een serie over Tantra met haar.

Boogschutter

De boogschutter is de reiziger van de dierenriem. Nu we niet fysiek kunnen reizen, kan dat nog wel met onze gedachten. De boogschutter kan in deze tijd herinneringen ophalen en afdwalen naar mooie vakantieoorden. Wil je zelf ook even met je gedachtes ergens anders zijn? Wandel met de boogschutter over de grens van je achtertuin.

Steenbok

De steenbok zal haar emoties goed kunnen controleren. Gewoon de regels volgen denkt dit voorbeeldige sterrenteken: binnenblijven, handen wassen. Met de diepe concentratie en de volle ernst is het bijvoorbeeld een goede tijd voor de steenbok om een dik boek te lezen of haar studie af te maken.

Waterman

De Waterman kan er wel de lol van inzien hoe we nu allemaal technologisch met elkaar communiceren. De moderne technieken om met elkaar te verbinden worden meer dan ooit ingezet. De Waterman zou (als die het niet al gedaan heeft) een groepsapp op kunnen zetten om bijvoorbeeld met zijn allen een liedje te zingen of samen tijdens de vrijdagmiddagborrel te Zoomen.

Vissen

Dit super gevoelige sterrenbeeld is de meest empathische van de dierenriem. Waarschijnlijk ontdek je dat ze bijzondere playlists te delen hebben en raakt ze je met haar fijnzinnige snaren. Het zijn engelen en Vissen die dan ook als eerste klaar staan om te helpen in de zorg, in bejaardentehuizen of om acties voor vluchtelingen op te zetten.

Kijk voor meer informatie over Jeanette op we-are-stardust.nl

Tip van de redactie: Magic Moonlight roomspray

moonlight spray

De maan is de vrouwelijke kracht aan de hemel, zoals de zon de mannelijke kracht is. Deze handgemaakte Magic Moonlight spray is bedoeld voor momenten waarop je je meer verbonden wilt voelen. Spray een paar keer, sluit je ogen, adem diep in en voel de connectie met het mysterieuze baken in de nacht. Verkrijgbaar in de Holistik webshop, €29,95.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Gratis e-book en 10 minuten magic moon music.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.