Trouwen: deze weddingplanner maakt jouw liefdesverhaal compleet met Art

Heart + Soul
caroline van den tempel, wedding planning, art, from the heart
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
07.08.2020

Ook al wordt er tegenwoordig een stuk minder getrouwd dan 50 jaar geleden: de bruiloften die er georganiseerd worden, wil je niet missen. Zeker die van weddingplanner Caroline van den Tempel (34) zijn pareltjes om nooit meer te vergeten. Ze verruilde haar carrière in de kunstscene om te gaan ondernemen als weddingplanner en trouwambtenaar, want unieke liefdesverhalen vieren en creëren is wat ze het liefst doet. Wij spraken Caroline over haar persoonlijke struggles in de liefde, de rol van kunst in haar bruiloften en het maken van jouw eigen liefdesverhaal. 

Trouwen: deze weddingplanner maakt jouw liefdesverhaal compleet met Art

caroline van den tempel, wedding planning, art, from the heart

Waarom ben je weddingplanner geworden?

Caroline: ‘Jarenlang werkte ik in de (internationale) hedendaagse kunstwereld. In galeries, als marketeer bij het Van Gogh Museum en als directeur van Amsterdam Art Weekend. Ik ben op heel veel bijzondere plekken overal ter wereld geweest en heb daar de meest cutting edge kunst gezien. High end evenementen organiseren die net een beetje anders zijn kan ik goed. Maar voor mij voelde de kunstscene op een gegeven moment soms hol en te gelikt. Ik realiseerde me steeds sterker dat ik er niet meer genoeg op mijn plek zat. Stiekem wist ik al heel lang dat ik het liefst bruiloften wilde organiseren, maar de stap om ondernemer te worden in een hele nieuwe branche vond ik uitdagend. Bovendien voelde het als ‘zonde’ om mijn zorgvuldig opgebouwde carrière in de kunst helemaal achter me te laten. Nu blijkt dat ik juist veel baat heb bij het bijzondere netwerk dat ik heb. Uiteindelijk waagde ik een klein half jaar geleden de sprong en ik ben gelukkiger dan ooit.’

Waar komt je fascinatie voor huwelijken vandaan en ben je zelf getrouwd?

‘Als klein meisje genoot ik al van prachtig gedekte tafels: mijn lievelingsboek was er een over servetten vouwen en borden mooi opmaken. Ook knutselde ik van lakens zelf trouwjurken in elkaar. Maar waar die fascinatie vandaan komt… Mijn moeder vertelde me een aantal jaar geleden dat ik een keer flink in de put heb gezeten omdat mijn beste vriendinnetje (voor de zoveelste keer) plots ons afspraakje afzegde. Ik vond het onvoorstelbaar dat je iemand zo in de steek kon laten terwijl je een afspraak had. Ik was zelf toen al ontzettend trouw en loyaal. Ik denk dat ik het daarom zo mooi vind als twee mensen elkaar beloven om elkaar te steunen door dik en dun, in voor- en tegenspoed, no matter what. Vanuit heel je hart.’

Heb je zelf pijnlijke liefdeservaringen meegemaakt en hoe heb je toch je hart kunnen helen?

‘Eerlijk is eerlijk, het donkere randje van die enorme trouw van mij, is ook mijn neiging tot verlatingsangst. Dat heeft me helaas in menig relatie echt in de weg gezeten. Als je zo onredelijk bang bent je lief te verliezen, is het onmogelijk om niet krampachtig in de relatie te staan. Ik heb vaak mijn kop gestoten, er zijn heel wat relaties op de klippen gelopen. Dat klinkt nu heel dramatisch, maar op die momenten stortte echt alles even in hoor. Ik heb er – ondanks wat therapie – eigenlijk ook nooit een goede manier voor gevonden om mee om te gaan. Totdat die enorme leukerd langskwam met wie ik nu ben getrouwd. Dat was gewoon vanaf het eerste moment 100% goed. Aan alles merkte ik gelijk aan hem dat hij het meende met mij. En ik tref het dat hij ook een enorme trouwe beer is.’

Als je single bent, dit leest en droomt van een bruiloft: heb je advies voor het vinden van een levenspartner?

Caroline: ‘Ik heb best wat vriendinnen – fantastisch mooie, ambitieuze, sterke vrouwen – die (nog) single zijn. En ik begrijp bij god niet waarom ze nog niet gekaapt zijn. Het is voor mij een groot mysterie waarom de een – met al z’n eigenaardigheden – wel iemand vindt, en de ander er moeite mee heeft. Ik denk dat de factor ‘dom geluk’ een grote rol speelt. Trouwens, het vieren van liefde hoeft zich natuurlijk helemaal niet te beperken tot een bruiloft met een partner. Liefdesfeestjes kunnen altijd, en wat mij betreft zouden we in ons leven veel vaker momenten moeten aangrijpen om echt stil te staan bij de liefde die je voor vrienden en familie voelt. Dat kan groots, maar juist ook klein. Trakteer je zus eens op een etentje en vertel wat ze voor je betekent. Vier met je beste vriendin elk jaar het moment waarop je elkaar leerde kennen. Neem de tijd om echt persoonlijke kaartjes te sturen voor verjaardagen. Maak samen met je dierbaren eigen tradities en koester die.’

Waarin onderscheiden je bruiloften zich?

‘Clichés en ‘zoals het hoort’ gooi ik graag over boord. Ik werk alleen met leveranciers die vakmanschap en maatwerk leveren, noem het ware kunstenaars in hun werkgebied. Dankzij mijn enorme netwerk in de kunstwereld ken ik veel bijzondere makers (ontwerpers, illustratoren, muzikanten en schrijvers) en pareltjes van locaties, waaronder 50 (!) musea in Amsterdam. Samen iets nieuws en spannends creëren, wat precies past bij het liefdesverhaal van het bruidspaar. Zo organiseer ik momenteel de bruiloft van een prachtig stel waarbij het hele idee van het traditionele dagprogramma overhoop wordt gegooid. Esthetiek en originaliteit zijn erg belangrijk: de locatie, de styling, de bloemen, de muziek, het eten. Het is echt een persoonlijk totaalconcept voor dit koppel.’

Wil je nog een laatste mooie quote of wijze raad mee geven?

‘Ik hou erg van de gedichten van Peter-Jan Soeters. Samen met zijn geliefde Sophie Walraven (zij schildert) maakt hij prachtige kleine gedichtjes bij haar schilderijen. Ze maakten recent een serie voor From the Heart die speciaal gericht is op bruiloften. Bij elke belangrijke levensgebeurtenis omarm ik zelf zo’n werkje van hen. Bij mijn eigen bruiloft was het dit gedichtje, waar ook weer die onvoorwaardelijke trouw in schuilt:

Waar ga je heen?
Geen idee.
Goed, ik ga met je mee.’

Meer informatie over Caroline en From the Heart vind je op Instagram en haar website

Thuiskomen in je eigen lichaam?

Download nu de gratis Mini Guide en ontvang tips van Karlijn, Evelyn & een team van experts.Download gratis mini-guideBody Guide Mini Guide

Beeld Caroline: Stance Photography

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.