Nieuwe Maan in Ram: trek je terug en maak vandaag ruimte voor frisse energie

Heart + Soul
nieuwe maan, ram, jeanette groenendaal, astrologie, horoscoop

Vandaag is het niet alleen het begin van een nieuwe week, maar ook nieuwe maan in sterrenbeeld Ram. Gebruik de terugtrekkende energie van de nieuwe maan om je rituelen en intenties in alle rust in de wereld te zetten. Volgens onze huisastroloog Jeanette Groenendaal symboliseert de nieuwe maan in Ram het begin van de lente. Ook adviseert Jeanette om uit te zoeken wat jij ergens van vindt en welke keus goed is voor jou. En dat kan nog weleens verschillen van wat anderen vinden… Momenten van ontspanning helpen je in elk geval om je eigen waarheid te blijven. 

Nieuwe Maan in Ram: trek je terug en maak vandaag ruimte voor frisse energie

Jeanette groenendaal, astroloog, horoscoopJeanette: ‘Op nieuwe maan-dagen geef ik mezelf rust. Dit is het moment om even stil te zijn tussen de uitademing en een nieuwe inademing. Ik geef mijn planten water, verschoon de lakens en de theedoeken en maak het liefst het hele huis schoon. Ik was mijn haar, verzorg mijn huid en trek schone kleding aan. Niet om uit te gaan, maar om ruimte te maken voor frisse nieuwe energie. Van een Maya Sjamaan leerde ik om me met zout te scrubben en daarna met suiker, en om verse witte bloemen in een vaas te zetten. Van oudsher zijn dit de dagen dat je niet echt ’s avonds af kon spreken. Zonder maanlicht kwam je immers niet ver. Ik probeer me daarom rond nieuwe maan terug te trekken en te overdenken wat mijn prioriteiten zijn voor de komende maand. Wat kan ik doen of laten om mijne eerste levensbehoeften te waarborgen, hoe kan ik mijn relaties versterken?

Je eigen waarheid vinden

De stand van de planeten is zo dat de Zon, de Maan, Mercurius, Venus en Cheiron allemaal in het vurige teken van de Ram staan. Grote kans dus dat je een groot vuur vanbinnen voelt branden, als een fakkel onder de prille bloesem. Neem dit mee als een mooi symbool voor deze week. Met al die planeten in Ram is het raadzaam om uit te zoeken wat jij ergens van vindt en wat je moet doen. En dat kan nog weleens verschillen van wat anderen vinden. Om bij je eigen waarheid te kunnen blijven is het extra belangrijk om dat meditatieve rustmoment te nemen. Misschien wil je het invullen met een ritueel waarin je een liefdevolle intentie de wereld instuurt, die jou de komende maand helpt op jouw unieke pad te blijven.

Aandacht voor het Nu

In India is in de Maantempel al rond zonsopgang een ritueel gaande, waarbij een stenen beeld van de maangodin gewassen wordt in sandelhout, melk en honing. Ze krijgt een schone witte jurk aan en wordt met bloemen versierd. Misschien heb je thuis ook een plek waar je symbolisch je ziel verzorgt? Is het een babykamer met een klein mensje dat je schone luiers aantrekt? Misschien je moeder of een vriendin met wie je een extra lang telefoongesprek voert over diepere gevoelens, om elkaar een hart onder de riem te steken? Een speciale vaas die je van je oma hebt gekregen waar je verse bloemen in zet? Een huisdier dat extra aandacht krijgt en dolblij is omdat het borstelen van de vacht wel op een massage lijkt? Het hoeft allemaal niet heilig te lijken, maar wel met volle ontroering en aandacht voor het Nu.

De andere planeten

Hoe lang duurt het Nu voor jou vandaag? Is het een paar minuten of een paar uurtjes? Straalt het zich eeuwig uit of ben je snel afgeleid door alle andere planeten in het zonnestelsel? Dat laatste is niet zo gek. Op deze maandag staan Venus, Zon en Maan namelijk niet alleen samen. Ze staan ook in verbinding met de grootste planeet van het zonnestelsel, Jupiter. Dat voorspelt zelfvertrouwen in groei en genezing, een beetje voorspoed en in wijsheid positieve oplossingen vinden. De planeet Jupiter staat ook in een driehoek met Mars: dat wijst op een krachtige, sportieve aanpak van de nieuwe initiatieven.

Schaduwwerk

Saturnus maakt een driehoek met de noorder maansknoop en daarmee zien we dat er een rechte rug kan worden hervonden, zoals in yoga altijd de oefening is. Hierdoor neem je verantwoordelijkheid voor je eigen karma. Je kunt zelf je houding veranderen, en daarmee met een volwassen aanvaarding je eigen lot in handen nemen. Belangrijk is ook wel het vierkant dat tussen Venus en Pluto wordt gevormd deze maandag. Dat is verreweg het moeilijkste aspect dat de energie van deze maand kan kleuren. Het nodigt je uit om schaduwwerk te doen en je innerlijke demonen aan te kijken, zoals angst, wantrouwen en jaloezie. Om te onderzoeken welke rol deze spelen in de relatie met jezelf, maar ook in die met je partner. Het is met deze stand lastig om oude patronen los te laten. Probeer niet bang te zijn over hoe je op anderen overkomt, maar je aandacht op jezelf te richten. Juist door met je demonen in gesprek te gaan, kun je jezelf een stuk beter leren kennen.

Genieten van je schone lei

Aan het einde van de dag beweegt de maan alweer naar het sterrenbeeld Stier. Je krijgt dan waarschijnlijk zin in iets lekkers of moois. Geniet van je welverdiende nieuwe lente en je schone lei. En met je oplossingsgerichte besluiten zou je zomaar eens de rest van de maand met een rechte rug tegemoet kunnen treden.’

MEER OVER ASTROLOGIE LEREN?

Boek een persoonlijke geboortehoroscoop of een online initiatie (€30) in de astrologie met Jeanette via Zoom. Deze is voor iedereen toegankelijk en vindt elke 3e maandagavond van de maand plaats tussen 20.00 en 22.00. Jeanette gebruikt de horoscopen van de deelnemers om dieper in te gaan op. Kijk hier voor meer info en om je aan te melden.

MEER LEZEN VAN JEANETTE:

1. Astroloog over het Aquariustijdperk: zo gebruik jij deze transformerende tijd voor spirituele groei
2. Astroloog vertelt: zo gebruik jij de grootste (en meest heftige) Supermaan van het jaar voor support
3. Astrodating: met dit spiekbriefje weet je of het sterrenbeeld van je date bij jou past
4. Nieuwe maan in Vissen: zo spoel je de laatste restjes winterenergie weg en maak je plaats voor jouw dromen
5. Astrologisch Nieuwjaar: waarom de lente equinox het kantelpunt is voor meer levenskracht
6. Astroloog vertelt: zo tap je in op de genezende energie van Volle Maan in Weegschaal 

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.