World Vegan Day recept: peren parfait met cozy crumble

Food
vegan, recept, peren parfait, crumble
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
01.11.2021

Vandaag is het World Vegan Day. Over de hele wereld staan er mensen stil bij de voordelen van het veganisme. En dat zijn niet alleen veganisten zelf, natuurlijk. Sterker nog, een belangrijke functie van deze dag is meer bewustzijn creëren bij non-vegans over de veganistische leefstijl. Of je nu plantaardig eet of niet, wij hebben het perfecte recept voor je om deze herfstige dag mee te vieren: een vegan peren parfait met cozy crumble.

Recept: vegan peren parfait met cozy crumble

World Vegan Day werd voor het eerst gevierd op 1 november 1994. Sindsdien is het alleen maar belangrijker geworden om stil te staan bij de impact van onze voedingskeuzes op onze gezondheid en die van de planeet. Vandaag is een mooie dag om wat tijd te reserveren om je in te lezen in het veganisme, de voedselindustrie en dierenwelzijn. Google erop los, zet een documentaire aan en stel vooral natuurlijk een heerlijk plantaardig menu voor jezelf samen. Deze peren parfait met crumble is perfect als vegan ontbijtje of als voedzaam dessert. Gemaakt met de Provamel Bio Soja Alternatief voor Yoghurt Vanille (volledig clean en dus zonder ingrediënten waar je lijf én de planeet hun neus voor ophalen) smaakt ‘ie nog lekkerder.

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de crumble:
50 gr havervlokken
vegan, recept, peren parfait, crumble50 gr amandelvlokken
2 el kokosolie (gesmolten)
2 el kaneel (naar smaak)

Voor de peren:
3 peren, geschild en in blokjes gesneden
2 el kokosolie (gesmolten)
1 el agavesiroop (optioneel)
1 el kaneel (naar smaak)
500 gr Provamel Bio Soja Alternatief voor Yoghurt Vanille

Zo maak je de vegan peren parfait

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng in een grote kom de havervlokken, amandelvlokken, gesmolten kokosolie, agavesiroop en kaneel.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het crumble-mengsel er gelijkmatig overheen. Bak in de oven gedurende 10 minuten goudbruin en laat het volledig afkoelen.
  4. Meng de peren in een kom met de kokosolie en kaneel. Bak in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn.
  5. Neem vier kommen of glazen, verdeel de peren erover, lepel er een laag Provamel Bio Soja Alternatief voor Yoghurt Vanille overheen en top dat met een royale schep knapperige crumble. Enjoy!
Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Provamel. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik. Benieuwd naar deze visie? Lees dan dit artikel over hoe wij een eerlijke boterham verdienen met ons platform, waardoor Holistik gratis toegankelijk kan blijven voor iedereen.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
      Download nu jouw gratis Body Guide mini


        We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.