videocam Jouw unieke blauwdruk ontdekken? Doe mee aan het Human Design Webinar op 23 juni 2024

Astrodating: met dit spiekbriefje weet je of het sterrenbeeld van je date bij jou past

Heart + Soul
astrodating, astrologie, relatie, horoscoop, jeanette groenendaal

Met Valentijnsdag voor de deur vonden we het tijd om onze huisastroloog Jeanette Groenendaal te raadplegen. Want of je nu single bent of een vaste relatie hebt; advies van de sterren werkt altijd verhelderend als het gaat over de liefde. Astrologie kan je als single helpen om vooraf te bepalen of je date ‘sterrenbeeld technisch’ een goede match is. Zit je in een relatie, dan kan jullie gezamenlijke horoscoop de sterke en zwakke aspecten van de relatie weergeven en zelfs gunstige dagen voor voortplanting blootleggen. Jeanette neemt je mee langs de belangrijkste planeten in je liefdeshoroscoop en vertelt je meer over jouw dating gedrag én dat van je partner. 

Astrodating: met dit spiekbriefje weet je of het sterrenbeeld van je date bij jou past

astrodating, astrologie, relatie, horoscoop, jeanette groenendaalJeanette: ‘In je geboortehoroscoop kun je de stand van jouw Zon, Maan en Ascendant als een soort subpersoonlijkheden zien. Je Ascendant bepaalt vaak de eerste indruk die mensen van je krijgen, het is je letterlijke en figuurlijke buitenkant. Flirt je met je karakter, outfit en charisma? Of treed je de liefde vanuit je behoefte aan zorgen en verzorgd worden (je Maan) tegemoet? Hoe dan ook, de sleutel tot je hart (je Zon), geef je vaak pas weg als je vanuit die andere perspectieven hebt gekeken of jullie elkaar aanvullen en bij elkaar passen.

Belangrijke planeten in je liefdeshoroscoop

Dan zijn er nog een aantal andere planeten met een grote invloed als het gaat om de liefde in je leven. Mensen die Venus vorm durven geven kunnen uiterst aantrekkelijk, lief en aardig zijn. Maar als ze hun mannetje moeten staan (Mars), dan krijg je eerder hun ondernemende, eigenzinnige kant te zien. Praktischere zaken zoals vruchtbaarheid en wettelijke overeenkomsten begrijp je beter als je de stand van Jupiter bestudeert. Saturnus kan laten zien of je partner een blijvertje is. Uranus kan laten zien of je je onafhankelijkheid kunt behouden in de relatie en wat je ervan vindt als je partner hetzelfde doet.

Composiet en Synastrie Horoscopen

Om écht te weten hoe het er astrologisch gezien voor staat met jullie match, kun je een Composiet Horoscoop maken. Dat is als het ware het gemiddelde van jullie beide horoscopen. De Composiet is het karakter of de energie die anderen van jullie samen als koppel zien. Deze maak je meestal pas als partners besluiten samen te gaan wonen, te gaan trouwen of kinderen te krijgen. Dan is er ook nog de Synastrie Horoscoop, die de relaties tussen de planeten onderling van de ene naar de andere persoon laat zien. Deze geeft weer op welke vlakken jullie samenvloeien, elkaar aanvullen of juist botsen.

De zonnetekens

Goed, je weet nu iets meer over de verschillende aspecten van ‘astrodating’. Hieronder volgt een handig overzicht van verschillende eigenschappen van de zonnetekens. Zie het als een spiekbriefje dat je snel op ’t toilet kunt checken als je naar het zonneteken van je date hebt gevraagd ;-).

Ram – vuur

De Ram kan van het ene op het andere moment smoorverliefd worden. Wel een paar keer per dag als het moet. Dus als jouw Valentijn tussen 21 maart en 21 april geboren is, weet je dat een beetje aandacht hem waarschijnlijk al in vuur en vlam zet. Een ram zal je zeker voor zich willen winnen; ze zijn dol op ‘verovering’. Maar pas op: morgen zou hij zomaar vergeten kunnen zijn dat je zijn Valentijn was.

Weer terug in balans komen?

Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Karlijn's persoonlijke tips
Download gratis mini-guideConscious Aging Mini Guide

Stier – aarde

Stieren zijn iets minder snel te veroveren, ze denken er gaat nog een nachtje of twee over na. Ze houden ervan als je hun zintuigen prikkelt. Stieren houden het in bed vaak lang uit, zijn trouw en meestal niet al te experimenteel. De invloed van dit teken op de horoscoop, of specifieker op het tweede huis, vertelt hoe de persoon in kwestie met geld en onroerend goed omgaat. Thuisstabiliteit is voor de Stier namelijk erg belangrijk.

Tweeling – lucht

Tweelingen zijn nieuwsgierig, flirterig en praten graag. De kans is groot dat ze openstaan voor avonturen en experimenten, onder andere in de slaapkamer. Tweelingen voelen zich vaak het meest verbonden met hun lichaam als ze hun seksuele fantasieën kunnen onderzoeken.

Kreeft – water

Kreeften houden van romantische uitnodigingen. Ze vrijen graag in exotische oorden, buiten in een landhuisje of langs de rivier. Hun liefde gaat door de maag en ze houden wel van een nostalgisch tripje down memory lane. Vertel op een date dus gerust over dierbare momenten uit je verleden en schroom niet een Kreeft naar zijn bijzondere verhalen te vragen. En ik weet zeker dat een Kreeft zijn Valentijnscadeautje van jou altijd zal bewaren.

Leeuw – vuur

Hartstochtelijke Leeuwen houden van spontaan en plezierig, misschien in een beetje een fancy decor met dure wijn bij de open haard, of in het theater. Het vijfde huis van de Leeuw is misschien wel het meest speelse en genotzuchtigste van de huizen: er kan gezond genoten worden. Seksualiteit en romantiek is voor de Leeuw een belangrijke vorm van communicatie.

Maagd – aarde

De Maagd is een echte leraar. Maagden zijn soms mysterieus. Ze hechten veel waarde aan hygiëne en kunnen, eenmaal geschrobd en gewassen in bed beland, het lichaam van hun partner op chirurgische wijze onderzoeken en analyseren. Wees gerust: in deze coronatijden hebben ze vast allerlei alternatieven bedacht waardoor je elkaar niet hoeft te besmetten óf bevruchten.

Weegschaal – lucht

De rol van de ander is voor de Weegschaal heel erg belangrijk. Weegschalen zijn diplomatiek en zullen je elegant het hof kunnen maken. Een interessant gesprek waarin lees-, kijk- en luisteradviezen worden uitgewisseld is een goede tip voor een date met een Weegschaal. Weegschalen kunnen twijfelen als geen ander. Deze of die Valentijn? Wel of niet? Grote kans dat ze eerst bij jou stiekem peilen waar ze staan voordat ze zelf een stap zetten.

Schorpioen – water

Schorpioenen schrikken niet terug van een diepgaande of een wat oudere partner. Ze zijn vaak nogal introvert en hebben een hele specifieke smaak ontwikkeld waar niet iedereen alles van hoeft te weten. Ze zijn diep gevoelig met een verfijnd psychologisch begrip van de mens. Dus als je in een spannend spel je grenzen wilt verkennen, dan zou je kunnen kiezen voor deze fatale date met een schorpioen. Zet je schrap voor alles of niets, en intens intiem.

Boogschutter – vuur

Boogschutters houden van avontuur en trekken er graag op uit. Sportief als ze zijn is de kans groot dat ze dol zijn op wandelen en bezig zijn in de natuur. De reislustige boogschutter vindt het daarnaast leuk om een ansichtkaartje te ontvangen. Maar reisplannen maken voor 2024 kan ook heel romantische zijn. De boogschutter is enthousiast; als je een beetje opgevrolijkt wilt worden ben je bij hem aan het juiste adres.

Steenbok – aarde

Als je Steenbokken eenmaal uit hun keurige pak hebt gehesen, of de haarspelden eruit zijn getrokken, dan verlangen ze vaak enorm sterk naar warmte en diepe intimiteit. Steenbokken hebben veel uithoudings- en doorzettingsvermogen. Ze zullen alleen niet snel het initiatief nemen, dus schroom niet om die taak op je te nemen.

Waterman – lucht

Watermannen zijn vaak experimenteel en in staat om van veel verschillende soorten mensen te houden. Jong of oud, arm of rijk, dik of dun; de Waterman houdt van de hele bups en is misschien wel polyamoureus of bisexueel. Alles kan, alles mag. Als er natuurlijk maar goed gecommuniceerd en zorgvuldig aangevoeld wordt.

Vissen – water

Vissen zijn vaak geïnteresseerd in spiritualiteit en bewustzijnsverruiming. Grote kans dat ze staan te springen om samen het bed in te duiken om de dieptes en hoogtes van jullie fantasieën te verkennen. Weet waar je aan begint…

De elementen en je astro teken

Elk teken is verbonden met een element; vuur, aarde, water of lucht. Ik wil je tot slot graag vertellen hoe de verhoudingen tussen de verschillende elementen werken. Vuur staat voor wilskracht en intuïtie, water voor emotionele verbinding, lucht voor rationeel en intellectueel en aarde voor praktische doeners.

  • Vuur en Lucht gaan goed samen – kijk maar hoe de vlam dooft als er geen lucht meer is.
  • Aarde en Water gaan ook goed samen – kijk maar hoe vruchtbaar de aarde wordt van een regenbui.
  • Vuur en Water kunnen warm water geven, maar te veel water dooft het vuur.
  • Lucht en Aarde mengen niet zo makkelijk – denk maar aan de gewichtloze luchtkastelen.

Maar vergeet niet: Het vijfde element is de liefde zelf!

Meer leren over astrodating

Ik vind het ontzettend interessant om te zien hoe de astrologie zich heeft ontwikkeld met behulp van het internet. Toen ik 40 jaar geleden begon met Astrologie in Zuid-Frankrijk, moest je naar occulte boekwinkels om iets te leren. Nu kun je allerlei apps downloaden, ik heb zelf TimePassage geïnstalleerd. The Pattern is ook een aanrader. Op sites zoals astro.com kun je gronding onderzoek doen naar de astrologische match tussen jou en je geliefde. En bij Astrology University kun je een cursus relatie-astrologie volgen. Om maar een greep uit het aanbod te noemen. De meest accurate inzichten krijg je natuurlijk van een astroloog die met jou in een consult de diepte van je horoscoop kan duiden. Have fun en Happy Valentine!’

astrodating, astrologie, relatie, horoscoop, jeanette groenendaal

Over astroloog Jeanette Groenendaal

Op Valentijnsdag kunnen 6 koppels zich bij Jeanette inschrijven voor een relatiehoroscoop. Voor 10 singles heeft ze een exclusieve online Astro Party georganiseerd, waarin je gaat kijken naar elkaars liefdespotentie. Hier vind je alle informatie. Klik hier voor meer algemene informatie over Jeanette en haar diensten.

Meer lezen van Jeanette:

1. Astroloog over het Aquariustijdperk: zo gebruik jij deze transformerende tijd voor spirituele groei
2. Astroloog vertelt: zo gebruik jij de grootste (en meest heftige) Supermaan van het jaar voor support

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Gratis e-book en 10 minuten magic moon music.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.