De Projector in Human design: de belangrijkste kenmerken van dit type op een rij

Artikelen
projector human design
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
24.01.2022

In Human Design komt wijsheid uit onder andere de astrologie, het chakra-systeem en I-Ching samen met kennis uit de kwantummechanica, biochemie en sterrenkunde. Het is een populaire tool voor zelfkennis en zelfontwikkeling. Een Human Design chart vertelt wie jij als mens bent, wat jouw purpose is, en waar je krachten en valkuilen liggen. Er zijn 4 Human Design types: de Projector, Manifestor, Generator & Reflector. In dit artikel lees je over de belangrijkste kenmerken van de Projector.

De Projector in Human design: de belangrijkste kenmerken van dit type op een rij

21% van de wereldbevolking zou bestaan uit Projectors. In tegenstelling tot de Manifestor en Generator, is een Projector hier niet zozeer om een bijdrage te leveren met energie. Projectors sturen en begeleiden eerder de energie van anderen. Dat maakt hen tot ideale managers, adviseurs en coaches. Projectors zijn van nature gericht op de ander: ze zien wat er bij de ander leeft en geven daar graag aandacht aan. En omdat Projectors er niet voor gemaakt zijn om van alles te genereren, zijn ze ook in een bepaalde mate afhankelijk van anderen. Want alleen in relatie tot de ander, kan de Projector een sturende, organiserende bijdrage leveren.

Leef volgens jouw eigen flow

De strategie van de Projector is dan ook: wacht op de uitnodiging. Laat jezelf zien, maar kijk vervolgens wat er op je pad komt. Als de kans resoneert, grijp hem dan aan. Projectors zijn hier bovendien niet om keihard te werken. Ze zijn er om te veranderen, verbeteren en dat wat er is efficiënter te maken. Ze zijn er om te leiden en gidsen en zien het grotere geheel. Dit is een hele belangrijke maar ook lastige rol. De huidige samenleving is gemaakt voor Generators en Manifestors: de doeners en werkers van de maatschappij. Maar een Projector is niet gemaakt om lange dagen te werken. Ze werken wel hard, maar anders dan andere types. Het is belangrijk dat Projectors manieren vinden om volgens hun eigen flow te leven. Het beste is om een paar uur per dag hard te werken, maar de rest van de tijd te besteden aan het ontwikkelen van je kennis, aan de wereld observeren, en aan rusten. Zo neemt je wijsheid alleen maar toe.

Human Design rapport & werkboek

Jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing! Tips & inzichten voor meer flow, gemak en succes in je dagelijkse leven.

BESTEL HIER
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.