Super Maan in Schorpioen: zo bereid jij je voor op intens diepe gevoelens die zij oproept

Heart + Soul
super maan, volle maan, energie, astrologie, horoscoop, jeanette groenendaal

Hou je vast want er komt een Volle Super Maan aan in Schorpioen op Koningsdag. Deze geeft je de mogelijkheid om intens diepe gevoelens te onderzoeken die je misschien al lange tijd verborgen hebt gehouden, of waar je geen contact mee kon maken. Het is tevens de eerste Super Maan van dit jaar. Dat betekent dat de maan dichterbij de aarde staat en daardoor een sterkere invloed heeft op de waterstromen van de oceanen. Grote kans dat wij hierdoor ook wat gevoeliger zijn voor onze innerlijke eb- en vloedstromen. Zo kunnen bijvoorbeeld je hormoonschommelingen heftiger zijn. Om je op dit alles voor te bereiden vroegen we onze huisastroloog Jeanette Groenendaal om advies. Want réken maar dat je wakker geschud gaat worden door allerlei onrustige constellaties in de kosmos…

Super Maan in Schorpioen: zo bereid jij je voor op intens diepe gevoelens die zij oproept

astrodating, astrologie, relatie, horoscoop, jeanette groenendaalJeanette: ‘Op 23 april gaat de planeet Mars naar het sterrenbeeld Kreeft. Mars is ‘Out of Bound’, zoals dat heet. Dat betekent dat Mars tot 25 Mei een wilde excessieve kracht heeft, en in Kreeft gaan daar emoties in meespelen. Persoonlijke gevoelens worden de drijfveer van onze initiatieven. Als we onze energie richten op gezondheid en genezing kun je jezelf en zelfs anderen helpen. Maar er staat ook nog een conflictueuze stand met Neptunus aan de hemel, en daarmee zijn de verwarringen en de verlammende situaties nog niet uit de lucht. Op 23 April komt verder Venus conjunct Uranus en daarmee waait er plotseling een frisse wind door je relaties, komen er onverwachte romantische kansen of is er ineens iemand die meer vrijheid wil binnen bestaande relaties. Op financieel niveau kunnen de aandelenmarkten gaan schommelen.

Boeddhistische Volle Maan ceremonie

Aan de hemel zien we de maan steeds voller en helderder worden. De Boeddhisten vieren jaarlijks als de Zon in Stier staat bij de Volle Maan de geboorte, de verlichting en de dood van Boeddha. Ik was zelf in 1988 een keer bij zo’n Volle Maan Ceremonie In Leh, de hoofdstad van Ladakh, hoog in de Himalaya. Daar zag je van de berg kronkelende, door fakkels verlichte rijen monniken afdalen voor zonsopgang, op weg naar het dorpsplein. Speciaal voor deze dag wassen de monniken traditioneel allemaal hun purperen zijden monnikskleden, of ze krijgen een nieuwe. Er wordt gedanst, lotusbloemen worden geofferd en er worden nieuwe mandalatekeningen van zand gemaakt. Het was ongelooflijk indrukwekkend om getuige te zijn van dit grote lentefeest. De Himalaya-sneeuw begon te smelten, dus ook in het land achter de wolken brak de lente aan. En er zal geen volle maan in Schorpioen voorbij gaan zonder dat ik me de geboorte, de verlichting en de dood van Boeddha daarbij herinner.

Vrouwelijk en vruchtbaar

Toch wil ik aan je meegeven dat ik geschokt ben dat het enige vrouwenklooster van Ladakh uiterst armoedig was. Zonder enige bibliotheek of decoratie, zonder muurschilderingen of muziekinstrumenten. Een schaduwplek in een vallei, waar ongehuwde vrouwen weliswaar als nonnen leefden, maar niet in een witte burcht op een mooie bergtop. Ze woonden samen in een vervallen krot waar verder weinig eerbied aan te behalen viel. Het Boeddhistische ideaal kreeg hierdoor bij mij een deuk. Voor mij is de volle maan in Stier Vrouwelijk en Vruchtbaar en bij het sterrenbeeld Stier hoort Venus!

Prikkel je zintuigen

De Zon is aangekomen in het vruchtbare aardeteken Stier. Venus is de planeet van de Stier en beheerst ook het tweede huis, het huis van ‘huisje boompje beestje’. Van de gezellige etentjes, heerlijke smaken, mooie kleuren en rijke geuren. De meeste Stieren kunnen zelfs heel mooi zingen, en het Keelchakra is bij deze mensen dus op en top creatief ontplooid. Kortom, Stieren weten met alle zintuigen met volle teugen van de lente en het aardse paradijs te genieten. 

Maak contact met je schaduwkant

Als de zon in Stier staat, staat de volle maan die maand in het tegenoverliggende teken, de Schorpioen. Rond 27 april kunnen we daarom te maken hebben met intens diepe gevoelens met een magische en zeer persoonlijke kwaliteit. Als we de de duistere diepten niet vrezen en contact maken met onze eigen schaduw, kunnen we onze trauma’s creatief transformeren naar iets nieuws. Hier zie je ook de wortels van de lotus diep in het slijk van de vijver haar voeding halen. Het is als de humus en de mest op het land, de mineralen van het gecomposteerde verleden.

Pluto retrograde

Pluto, de heerser van Schorpioen, gaat op de dag van de Volle Maan retrograde tot 6 oktober en daarmee wordt een verdieping in de transformatieperiode mogelijk. Heb jij overzicht op de processen en patronen die jij nu wilt veranderen, op een manier waarop er geen weg terug is? Zoals een rups een vlinder wordt, zoals kikkervisje een amfibie wordt, wat was jij en wat ga je worden? Het veranderen van geslacht of van beroep, van gehuwd naar gescheiden… Neem nog even rustig de tijd tot Pluto weer direct gaat lopen op 6 oktober om erover na te denken. Reageer niet te abrupt op de opwelling van deze tumultueuze tijden.

Revolutionaire kracht

De Volle maan op 27 April valt in Nederland samen met Koningsdag. Er staan die dag 7 planeten in oppositie met de supermaan en Saturnus staat vierkant al deze planeten. Er kan een emotionele botsing tussen de status quo en ideeën van een andere groep ontstaan. Het wordt een opstandige tijd, een omwenteling met een eigengereide revolutionaire kracht. Ook Venus, de heerseres van de Lente Stier, wordt hierdoor geraakt. Venus staat voor Liefde en Schoonheid, maar ook gewoon ordinair voor geld en gemak. Als de licht ontevreden geraakte Venus niet aan haar trekken komt, of haar gedrag of verwachtingen moet aanpassen, dan hebben we de poppen aan het dansen. Als je nog niet hebt geleerd om keuzes te maken en af en toe wat luxe op te offeren, moet je misschien ergens van gaan afkicken.

Geheimen komen aan het licht

Op 30 April staat de zon conjunct Uranus (‘conjunct’ betekent dat de planeten vanaf de aarde naast elkaar lijken te staan). Tegenover de Maan in Schorpioen kan dat een energie van plotselinge uitbarstingen geven, en het vrijkomen van geheimen. De maan in schorpioen kan heel goed geheimen bewaren, maar recht tegenover Uranus komen deze aan het licht.

Weer terug in balans komen?

Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Karlijn's persoonlijke tips
Download gratis mini-guideConscious Aging Mini Guide

Symboliek van de lotusbloem

Deze volle maanstand bestond al eeuwenlang ieder jaar opnieuw voordat Boeddha zelf ook maar geboren was. Toch vind ik het een mooi symbool; de tevreden Boeddha die in zijn oranje kleed op een lotusbloem zit. Die roze waterbloem die haar wortels diep in het slijk heeft verankerd, maar ongestoord blijft drijven op het oppervlak. En zich boven alle emotionele wateren, stromen en beweging, verheven aan de hemel opent. Ik hoop dat we in de turbulente planetaire stormen, goed geworteld in de duistere diepe Baarmoeder Aarde, in ons eigen lotushart ongestoord mogen dobberen op de oppervlakte van alle roerige emoties. Deze week had ik een astrologie-klant die van alle verschillende lotusbloemen en waterlelies bloesemremedies wist te maken. Kijk maar eens hoeveel verschillende karakters lotusbloemen kunnen hebben: welke zou jij kiezen?’

MEER OVER ASTROLOGIE LEREN?

Boek een persoonlijke geboortehoroscoop of een online initiatie (€30) in de astrologie met Jeanette via Zoom. Deze is voor iedereen toegankelijk en vindt elke 3e maandagavond van de maand plaats tussen 20.00 en 22.00. Jeanette gebruikt de horoscopen van de deelnemers om dieper in te gaan op. Kijk hier voor meer info en om je aan te melden.

MEER LEZEN VAN JEANETTE:

1. Astroloog over het Aquariustijdperk: zo gebruik jij deze transformerende tijd voor spirituele groei
2. Astroloog vertelt: zo gebruik jij de grootste (en meest heftige) Supermaan van het jaar voor support
3. Astrodating: met dit spiekbriefje weet je of het sterrenbeeld van je date bij jou past
4. Nieuwe maan in Vissen: zo spoel je de laatste restjes winterenergie weg en maak je plaats voor jouw dromen
5. Astrologisch Nieuwjaar: waarom de lente equinox het kantelpunt is voor meer levenskracht
6. Astroloog vertelt: zo tap je in op de genezende energie van Volle Maan in Weegschaal 
7. Nieuwe Maan in Ram: trek je terug en maak vandaag ruimte voor frisse energie

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.