Recept van health coach Vivian Reijs: royaal gevulde zoete aardappel frittata

by Karlijn Visser 26.10.2017

Gezonder, blijer, slanker én mooier. Het klinkt bijna too good to be true. Toch is het de belofte van Gezonder met Viv, het eerste kookboek van health coach Vivian Reijs. Naast recepten – uiteenlopend van ontbijt, lunch, diner en zoet – deelt ze 10 gouden tips waarmee je een fundament legt voor een gezonde lifestyle. Allemaal goed onderbouwd vanuit de orthomoleculaire geneeskunde. Wij vonden deze voedzame frittata van zoete aardappel er verrukkelijk uit zien. Enjoy!

Recept van health coach Vivian Reijs: royaal gevulde zoete aardappel frittata

Vivian: “Ik ken niemand die niet smult van deze frittata. Een gerecht dat het hele gezin lekker vindt en ook perfect is als je vrienden te lunchen hebt. Je kunt het ook koud eten en dus meenemen naar je werk”.

Bereiding: 35 minuten
Voor 4 personen

Ingrediënten
2 zoete aardappelen
1 broccoli, in roosjes
1 ui
2 el boter
8 eieren
150 ml amandelmelk
10 g vers basilicum
100 g zachte geitenkaas

Benodigdheden:
Ovenbestendige koekenpan of quichevorm van 28 cm doorsnee

Bereiding

  1. Vivian Reijs, gezonder met viv, boekVerwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
  2. Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
  3. Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit boter in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten aan. Voeg de zoete aardappelen toe. Bak 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe, breng op smaak met zout en peper.
  4. Klop de eieren in een kom met de amandelmelk los met een garde. Snijd het basilicum fijn en roer 2/3 van de geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan. Brokkel de overige geitenkaas over de frittata. Zet 15 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.

TIP: Eet er een lekkere grote salade bij met sla, tomaatjes, avocado en geraspte wortel. De geitenkaas kun je weglaten of vervangen door echte buffelmozzarella.

Gezonder met Viv, Vivian Reijs, €25, via Kosmos Uitgevers

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen!
INSCHRIJVEN