Supersimpel lenterecept: maïssoep met prei en koriander

Recipes
Maissoep
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
12.04.2022

Op zoek naar een simpel maar heerlijk vegetarisch gerecht? Voor deze maïssoep met prei en koriander heb je slechts 5 ingrediënten nodig! In een handomdraai staat het op tafel. Je kunt het eten als licht hoofdgerecht of voedzaam voorgerecht. Ook perfect om te meal preppen voor een aantal dagen. Duik je mee de keuken in?

Supersimpel recept: maïssoep met prei en koriander

Aarde zout vuur

Dit recept komt uit het boek Aarde, zout & vuur van de Duitse Suann Probst en Yannic Schon. Samen vormen zij het het bekende Berlijnse foodbloggers duo Krautkopf. In dit prachtige tweede kookboek nemen Susann en Yanic je samen mee terug naar de basis. De aarde is de bron van alle groenten, zout is het meest elementaire specerij en vuur is een onmisbaar element als het om koken gaat. Het boek staat vol vegetarische recepten die zijn ontwikkeld om eenvoudige, duurzame, aardende energie te geven.

Maïssoep met prei en koriander

Susann & Yannic: ‘Als je met weinig ingrediënten kookt, is de smaak afhankelijk van de kwaliteit van die ingrediënten. Daarbij spelen vele factoren een rol. Het juiste tijdstip is niet alleen bij het zaaien van groenten belangrijk, ook bij het oogsten is het van groot belang. Door maïs op het juiste moment te oogsten ben je verzekerd van de beste smaak en bijzonder zachte, sappige maïskorrels. Suikermaïs wordt geoogst op het moment dat deze nog niet helemaal rijp is. De maïskorrels zijn dan ‘melkrijp’. Als je met je nagel in een korrel drukt, komt er een melkachtig sap uit. Een ander teken dat de maïs melkrijp is, zijn de afstervende draden. Het blad van de maïskolven is nog groen, maar de draden bovenaan de kolven zijn roodbruin en uitgedroogd. Als de draden bruin zijn tot aan de kolven is de maïs volledig melkrijp. Aangezien het suikergehalte na de oogst snel vermindert, kun je de maïs het beste snel eten.’

Ingrediënten voor 2 personen

2 maïskolven
100 g prei
2 el boter
560 ml groentebouillon
100 g slagroom
Zout
Korianderblaadjes (met bloemen)

Zo maak je het

Verwijder de schil van de maïs en snijd de korrels van de kolven. Zet circa 80 g maïskorrels opzij voor de garnering. Snijd de prei in ringen. Verhit de boter in een kookpan en fruit daarin de maïs en prei 2 minuten. Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat 5 minuten op middelhoog vuur zachtjes koken. Voeg de slagroom toe, pureer de soep fijn en breng op smaak met zout. Serveer de soep in diepe borden of soepkommen en garneer met de rest van de maïs en de koriander.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.