BESTEL NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Recept: Zen chiapudding met matcharoom en eetbare bloemen

Recipes
recept zen chiapudding
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
26.08.2020

Toen we het kookboek Eet jezelf stralend gezond van de Portugese Mafalda Pinto Leite in handen kregen wisten we meteen: dit is een kookboek naar ons hart. Van de vormgeving werden we direct vrolijk en de inhoud verraste ons ook. In al haar 90 plantaardige recepten draait het om voeding die je van buiten en van binnen laat stralen. Daarnaast steek je een hoop op van deze voedingsbijbel. Malfada weet alles van vitamines, mineralen en welke combinaties goed werken voor je spijsvertering. Deze chiapudding met matcharoom is niet alleen heerlijk en verantwoord als ontbijt, maar doet het ook goed als nagerecht.

Recept: Zen chiapudding met matcharoom en eetbare bloemen

Deze matcha glaasjes zitten boordevol briljante bouwstoffen. Chiazaad is rijk aan omega 3 en vezels en matcha zit bomvol geconcentreerde antioxidanten en andere voedingsstoffen. Dit superfoodontbijt (of dessert) vult, houdt je gehydrateerd en zorgt voor een regelmatige stoelgang. Duik dus maar snel de keuken in!

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de pudding

  • 1 l ongezoete kokosmelk of plantaardige melk naar keuze
  • 2 el plus 1½ tl kokosnectar of zoetstof naar keuze
  • 1 tl matcha
  • ½ tl vanillepoeder
  • 150 g chiazaad

Voor de matcharoom

  • 100 g verse, jonge Thaise kokosnoot
  • 60-125 ml kokoswater
  • 1 tl matcha
  • ½ tl vanillepoeder
  • 1 el kokosnectar of zoetstof naar keuze

Voor de extra mooimakers (optioneel)

  • 1 tl lucumapoeder
  • ¼ tl parelpoeder

Toppings

  • bosbessen en eetbare bloemen

Zo maak je de chiapudding

  • Schep voor het maken van de pudding de kokosmelk, kokosnectar, matcha, vanillepoeder en eventueel de mooimakers in een glazen pot van 2 liter met goed sluitend deksel. Sluit af en schud. Schep het chiazaad erbij en schud een paar minuten flink zodat er geen chiaklontjes ontstaan. Zet ongeveer 1 uur in de koelkast tot het mengsel op een pudding begint te lijken.
  • Maak intussen de matcharoom. Doe alle ingrediënten in een krachtige blender en pureer tot een glad geheel. Schep de room in een glazen pot met goed passend deksel. Sluit af en zet ongeveer 1 uur in de koelkast tot de room stevig is.
  • Schep de chiapudding in mooie glaasjes en garneer met de matcharoom, bosbessen en eetbare bloemen. In aparte potjes kun je de pudding vijf dagen in de koelkast bewaren. De room blijft vier dagen goed.
Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.