videocam Bijna uitverkocht: Holistik Jubileum Box! Bestel 'm nu voor €69,95

Recept: Anna Jone’s versie van udonnoedels met walnootmiso

Recipes

In het vijfde kookboek van Anna Jones Anna’s perfecte smaken, staat ‘minimale moeite, maximaal resultaat’ centraal. Met basisingrediënten creëert ze 130 vegetarische gerechten met de perfecte smaakcombinaties. In dit gerecht speelt het eeuwenoude Japanse gerecht, misosoep, de hoofdrol. Geüpgraded met de heerlijke smaak van walnootmiso. Het gerecht wordt niet alleen gewaardeerd vanwege de heerlijke smaak, maar ook vanwege de voordelen voor de gezondheid. Hoe je het maakt, dat lees je hier.

Recept: Anna Jone’s versie van udonnoedels met walnootmiso

Miso is een traditionele Japanse smaakmaker op basis van gefermenteerde sojabonen, rijst en/of gerst. De pasta heeft een zoute, hartige smaak. Je kunt miso gebruiken in soepen, dressings, marinades en andere gerechten. Het goedje is rijk is aan voedingsstoffen en nuttige bacteriën. Zo is het een bron van eiwitten, vezels en vitamines en mineralen zoals vitamine K, mangaan en koper. Het fermentatieproces dat wordt gebruikt om miso te maken, produceert ook probiotica: nuttige bacteriën die je lijf kunnen helpen bij het ondersteunen van een gezond darmmicrobioom. Miso bevat echter ook veel zout. Dus pas een beetje op als je een hoge bloeddruk hebt of je nieren aan de zwakke kant zijn.

Redactie tip: kies altijd voor een hoogwaardige, biologische miso pasta. Zo vermijd je toevoegingen aan het product waar je niet op zit te wachten en andere mogelijke verontreinigingen.

Anna Jones in Anna’s perfecte smaken: “Dit is mijn versie van de udon met walnootmiso van Koya in Soho. Hun udonnoedels zijn goddelijk: ze hebben precies de goede bite. Maar het is de walnootmiso in een klein kommetje ernaast die het hem doet. Deze versie maakte ik thuis toen ik net was bevallen van mijn zoon en het lastig was om naar het restaurant te gaan, maar ik wel smachtte naar een kom udon. Dit recept verscheen in een andere vorm in mijn eerste boek, maar dit is mijn favoriete manier om miso te eten, dus vond ik dat het ook een plekje verdiende in dit hoofdstuk. Belangrijk is wel dat je lekker veel walnootmiso door de vrij simpele bouillon roert. Soms voeg ik nog een gepocheerd ei toe. De meeste groenten passen goed bij dit gerecht: snijbiet, asperges, sugarsnaps, spinazie… Laat je niet beperken door mijn suggesties.”

Ingrediënten miso walnoot soep – voor 4 personen

  • 100 gram walnoten
  • 2 bosuitjes, bijgesneden maar heel gelaten
  • duimgroot stukje gemberwortel, geschild en geraspt
  • 4 eetlepel mirin
  • 1 theelepel vloeibare honing of agavesiroop, plus 1 eetlepel.
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 300 gram gedroogde udonnoedels
  • 2 theelepel rode miso
  • 2 theelepel witte miso
  • 4 handenvol paddenstoelen – Anna Jones gebruikt een mix van shimeji en enoki 1 groene kool of spitskool, harde nerven verwijderd, fijngeschaafd

Bereiding miso walnoot soep

  • De walnoten roosteren: rooster de walnoten 3-5 minuten in de oven op 180 °C, of in een koekenpan op halfhoog vuur, tot ze heerlijk ruiken. Mochten sommige er te donker uitzien, wrijf de velletjes daar dan vanaf en gooi weg. Zet de noten opzij en laat afkoelen.
  • De bouillon maken: breng in een pan 2 liter water aan de kook met de bosuitjes en de gember. Zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen. Zet het vuur uit en voeg de mirin, 1 theelepel honing en de sojasaus toe. Proef de bouillon en voeg zo nodig wat zeezout toe. Zet het vuur uit.
  • De udonnoedels koken: breng intussen in een andere pan water aan de kook. Voeg de udonnoedels toe en kook ze 6- 8 minuten (of volg de instructies op de verpakking). Giet af en spoel af onder koud stromend water.
  • De walnootmiso maken: stamp terwijl de udon kookt de geroosterde walnoten in een vijzel tot ze op zeer grove broodkruimels lijken. Voeg de rode en witte miso toe plus 1 eetlepel honing en meng tot een pasta.
  • De groenten aan de bouillon toevoegen: haal de hele bosuitjes uit de bouillon, voeg de paddenstoelen toe en kook ze een paar minuten. Voeg dan de groene kool toe en haal de pan van het vuur.
  • Samenstellen: verdeel de noedels over vier kommen, schep de bouillon met de groenten erover en serveer met kleine kommetjes walnootmiso. Roer daarvan lekker veel door de bouillon.
5/5 (1 Review)
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Gratis e-book en 10 minuten magic moon music.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
NIEUWSBRIEF We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.