Amsterdam rietjesvrij: doe je mee met een weekend lang rietjesvrij cocktails drinken?

by Natalja De Vos 08.05.2018

In vijf seconden gemaakt, slechts vijf minuten gebruikt en voor eens en voor altijd in de natuur. Plastic rietjes. In Nederland zijn het er alleen al 3 miljard (!) per jaar, dus 8 miljoen per dag die er doorheen gaan. Leg ze achter elkaar en ze gaan achttien keer de aarde rond. Shocking toch, die cijfers? En dan te bedenken dat er naast rietjes nog zoveel andere single use producten van plastic zijn gemaakt… Maar laten we gewoon ergens met iets kleins beginnen om van de wereld een mooiere plek te maken. Zo heeft IamStrawless als missie om Amsterdam van 11 t/m 13 mei rietjesvrij te maken door middel van het ‘Plastic Free G&T’ weekend. ‘Let’s save the world one cocktail at the time’ en het drinken er van is nog nooit zo duurzaam geweest ;-). 

Amsterdam rietjesvrij: doe je mee met een weekend lang rietjesvrij cocktails drinken?

Dat plastic een onwijze vervuiling is weten we. Per jaar belanden in Nederland zo’n 3 miljard rietjes in drankjes. En uiteindelijk in de natuur. De makers achter de campagne IamStrawless hebben krachten gebundeld met lokale bars, restaurants en drankmerken om het plastic rietje te verbannen uit de Nederlandse hoofdstad. En later in de rest van het land. Op 11 mei start de campagne officieel met het eerste ‘Plastic Free G&T’ weekend. Arian Lurie, initiatiefnemer IamStrawless: ‘Het gebruik van plastic rietjes is een gewoonte die we gemakkelijk af kunnen leren. Want als er niets verandert aan de plasticconsumptie, dan dobbert er in 2050 meer plastic dan vis in de oceaan’.

Wanna drink strawless?

Amsterdam stopt officieel met het rietjes zuigen tijdens ‘Plastic Free G&T’ weekend. Van 11 t/m 13 mei schenken de deelnemende bars hun signature gin & tonic zonder rietje. Van elk verkochte drankje – en elk ongebruikte rietje – gaat 1 euro naar de IamStrawless-campagne en hun strijd tegen plastic. Via social media en de IamStrawless website wordt de rietjesvrije line-up bekend gemaakt. Onze favoriete deelnemende locaties? Cocktailbar Door 74, Lotti’s (restaurant in The Hoxton hotel) en de knusse Vesper Bar.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Foto: Ming Chao

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link