videocam Heb jij al een Healthy Spring Box bemachtigd?

Ben jij spiritueel aan het ontwaken? Dit zijn de 7 tekenen

Heart + Soul
ontwaken spiritueel

Over wat spiritueel ontwaken is bestaan allerlei verschillende theorieën. Je kunt het zien als een proces waarbij je je aandacht intuïtief verlegt van buiten jezelf naar binnen. De blokkades waar je tegenaan loopt negeer je niet langer, maar probeer je op te lossen. Zodat lichaam en geest met elkaar in balans komen en je leert om van jezelf te houden.

Ben jij spiritueel aan het ontwaken?

Steeds meer mensen hebben het gevoel dat ze spiritueel aan het ontwaken zijn. Voor sommigen is dit een traag en geleidelijk proces terwijl het voor anderen juist heel plotseling gaat. Maar hoe langzaam of snel je ook ontwaakt, de kans is groot dat je stuit op weerstand. Spiritueel ontwaken gaat namelijk gepaard met grote, innerlijke veranderingen. Het kan soms zelfs voelen alsof je jezelf verliest. Belangrijk is om te onthouden dat bijna alle grote transformaties verwarring teweeg brengen. Je zult het oude moet afbreken om ruimte te maken voor nieuwe inzichten. Waar dit uiteindelijk toe leidt? Houden van jezelf, het meest verhevene dat je als mens kunt doen. Want alleen als je van jezelf houdt en jezelf volledig accepteert kun je in liefde naar anderen kijken en leef je met meer respect voor mens, dier en natuur.

De 7 tekenen van spiritueel ontwaken

Maar hoe weet je nou dat je spiritueel aan het ontwaken bent? Hoewel dit proces voor ieder mens op een unieke manier verloopt zijn er tekenen waar je op kunt letten. De 7 belangrijkste signs of awakening vind je hieronder:

1. Je zoekt vaker de natuur op

Vond je in het bos wandelen vroeger suf, als je spiritueel aan het ontwaken bent word je als een magneet naar groene gebieden getrokken. Je in de natuur begeven helpt je namelijk met naar binnen te keren, omdat je minder wordt afgeleid door allerlei externe prikkels. Je voelt misschien zelfs de drang om bomen waar je eerst straal aan voorbij liep aan te raken. Niet zo gek, want bomen beschikken over spirituele krachten waarmee ze jou in balans kunnen brengen. Je gaat intuïtief aanvoelen dat het universum bestaat uit energie, vibrerend op verschillende hoogtes. Zelfs voorwerpen zo hard als steen. En dus ook bomen. Bomen hebben een bepaalde trillingsfrequentie die ze met je kunnen delen. Ze zijn een bron van universele energie die emotionele genezing kan bewerkstelligen. En dat kan heel prettig zijn als je tijdens het spiritueel ontwaken te maken krijgt met oud zeer en eenzaamheid.

2. Je ervaart gevoelens van eenzaamheid

Als je spiritueel aan het ontwaken bent, kun je je knap eenzaam voelen. Je bevindt je in een transformatieproces en bent meer naar binnen gekeerd dan voorheen. Hierdoor voel je je minder aangetrokken door sociale aangelegenheden.

3. Je hecht minder waarde aan materie

Er was een tijd dat de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf voor mij hét hoogtepunt van het jaar was. De boekjes met alle aanbiedingen spitte ik door alsof mijn leven er vanaf hing en ik lag nog nét niet met mijn slaapzak voor de deur. Iets waar ik me nu he-le-maal niets meer bij kan voorstellen. Zodra je spiritueel ontwaakt hecht je steeds minder waarde aan materie. Je kunt nog altijd genieten van mooie dingen, maar niet omdat er toevallig een duur merk op staat. Je wordt gevoeliger voor het eerlijke en authentieke verhaal achter de producten die je koopt. Ook zul je merken dat je je geld liever uitgeeft aan reizen en ervaringen dan aan spullen.

4. Je eetpatroon verandert

Ben je opeens een paar kilo aangekomen of afgevallen? Ook dit kan een teken zijn van spiritueel ontwaken. Je gewicht is namelijk verbonden met je hormoonhuishouding, die op zijn beurt wordt gestuurd door emoties. En als je spiritueel aan het ontwaken bent kunnen je emoties alle kanten op vliegen. Wat je óók kunt merken is dat je opeens rare voedselkeuzes maakt en zin krijgt in dingen die je voorheen nooit zou eten. Ook kunnen er voedingsintoleranties en allergieën aan het licht komen. Hoe meer je open gaat staan voor hogere energieën, hoe gevoeliger je energiesysteem wordt. Je lichaam vertelt je wat het niet langer nodig heeft of wat je niet langer dient. Wil je graag op een spirituele manier afvallen en het gewicht krijgen dat past bij je ziel? Lees dan vooral dit artikel over spiritueel afvallen.

5. Je zorgt beter voor je lichaam

Geloof het of niet, maar een paar jaar geleden at ik met het grootste gemak een paar magnetron pannenkoeken als lunch. En oh ja, ik rookte een pakje Marlboro Light per dag. Op gegeven moment ben ik daarmee gestopt. Niet om af te vallen of rimpels te voorkomen, maar omdat het veel beter voelde om mijn lichaam op een zuivere manier te voeden. Hoe minder energie er nodig is om afvalstoffen in je lijf op te ruimen, hoe meer ruimte er ontstaat om aan spirituele groei te werken.

6. Je derde oog gaat open

Door oude volkeren werd de pijnappelklier het derde oog genoemd. Ze zagen de klier als de poort tussen de fysieke en spirituele wereld. Binnen veel culturen en religies staat het derde oog dan ook voor het hoogste bewustzijn dat wij mensen kunnen bereiken. Het derde oog is een energetisch oog waarmee je dingen kunt ‘zien’ die je met je fysieke zintuigen niet kunt waarnemen. Soms voel je dat een situatie niet pluis is of dat er gevaar dreigt. Zonder dat er iets te zien, horen ruiken is. Je derde oog staat dan open en geeft je een waarschuwing waar je maar beter naar kunt luisteren. Als je spiritueel aan het ontwaken bent, gaat je derde oog verder open staan. Je merkt dat je intuïtie sterker wordt en je dromen levendiger. Je voelt emoties van anderen mensen beter aan en wordt creatiever.

7.  Je wordt gevoeliger voor de invloed van de maan

Veel planeten staan te ver bij ons vandaan om invloed uit te oefenen op hoe je je voelt. Maar de maan is wél dichtbij, zelfs 400 keer dichterbij dan de zon. Haar aantrekkingskracht is groot genoeg om de getijden te bepalen. En omdat je als mens voor ongeveer 70% uit water bestaat, is het niet zo gek dat de maan ook van invloed is op je stemming en energiepeil. Sterker nog: ze verhoogt ons bewustzijn en intuïtie. Zodra je spiritueel aan het ontwaken bent, word je veel gevoeliger voor de cyclus van de maan. Gedurende de maand gaat de maan door 4 fasen: nieuwe maan, half volle maan, volle maan en afnemende maan. Elke fase heeft haar eigen unieke kracht. Als je spiritueel aan het ontwaken bent voel je beter aan dat deze verschillende krachten van de maan je helpen bij het manifesteren van je intenties.

Ontwaken kan heel gewoon voelen

Er zijn dus allerlei subtiele veranderingen die je aan jezelf kunt merken als je spiritueel aan het ontwaken bent. Maar ontwaken kan ook heel gewoon en natuurlijk voelen. Tao-leraar Alex van Galen legt uit: ‘Ontwaken is niet (altijd) alsof de hemel opengaat en er engelen verschijnen. Het lijkt in eerste instantie vaak doodnormaal. Je hebt af en toe een gevoel van intens welbehagen. Want je hebt geen verlangens meer naar iets buiten jezelf, of om aan jezelf te sleutelen. Daarom heb je eerst ook niet door dat het is gebeurd. Want jij bent alleen maar jezelf, daar is toch niks bijzonders aan? Vaak merken mensen eerst ook niks aan je. Het enige wat je hoort is dat je de laatste tijd zo relaxed overkomt. Je kunt af en toe nog wel stress hebben of boos worden, maar je laat het veel makkelijker los.’

Houden van jezelf

Tenslotte: misschien wel de beste manier om te bepalen hoe ver je op weg bent, is aanvoelen hoeveel je van jezelf houdt. Waarbij ‘van jezelf houden’ meer is dan een vaag begrip. Het betekent dat je niets doet dat tegen je werkelijke behoefte in gaat. Je maakt dus keuzes in je relatie, werk, vriendschappen etc. die passen bij je innerlijke behoeften. Dat is lang niet altijd makkelijk en voelt soms egoïstisch, maar is wel essentieel om je eigen pad te vinden en spiritueel te ontwaken. En hopelijk kan Holistik je daar een beetje bij helpen.

MINI WORKSHOP ‘JEZELF AARDEN’ MET HOLISTIK KORTING

Taoleraar Alex van Galen helpt je contact te maken met je lichaam en alle ideeën en patronen los te laten die je natuurlijke groei en ontwaken tegenhouden. Hij geeft (online) workshops om je te helpen aarden en emotionele blokkades in je lichaam op te lossen. Wil je minder in je hoofd zitten door je diep te verbinden met de aarde en je ware zelf? Doe dan nu de miniworkshop ‘Jezelf Aarden’. Als lezer van Holistik betaal je slechts €79 in plaats van €89. Klik hier om gebruik te maken van deze aanbieding.

Mini-workshop Jezelf aarden

van

€89,-

€79,-

Een gezond lichaam & een stressvrije geest? Leer jezelf aarden met duizenden jaren oude Taoïstische technieken.
Bestel nu voor €79,-.

Bestel nu! Alex van Galen

Meer lezen over spiritualiteit

Deze 7 tekenen vertellen dat je beschermengel dichtbij is
Spiritueel op reis: zo reis je naar de 4e of 5e dimensie
Spiritueel afvallen: in 5 stappen naar een gewicht dat past bij je ziel
Spiritueel geld verdienen doe je zo
Spiritual bypassing: 7 signalen dat je spiritualiteit gebruikt om delen van jezelf af te wijzen
Een ‘spiritual cheat day’: waarom een break op weg naar verlichting reuze gezond is

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Gratis e-book en 10 minuten magic moon music.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.