PRE-ORDER NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

3 gouden tips: spiritueel geld verdienen doe je zo

Heart + Soul
spiritueel geld verdienen

Spiritualiteit en geld: het zijn twee woorden die niet in één en dezelfde zin lijken te passen. Want hoe kan je een mooiere plek maken van de wereld en tegelijkertijd inkomsten genereren? Het is een vraag die wij ons ook hebben gesteld toen we begonnen met Holistik. Vandaag en morgen geven we een lezing over dit onderwerp tijdens het Happinez festival. Voor iedereen die daar niet bij kan zijn schreven we dit artikel met onze beste tips.

Spiritueel geld verdienen doe je zo

Holistik bestaat nu anderhalf jaar en zeker een paar keer per week krijgen we de vraag hoe we ons geld verdienen. Voor veel mensen is geld verdienen en tegelijkertijd een mooiere plek maken van de wereld namelijk een lastige combinatie. En misschien herken je dit dilemma ook in je eigen leven en carrière: je wil graag iets betekenen voor een ander en bent alles behalve een geldwolf. Maar je moet natuurlijk ook gewoon je huur of hypotheek betalen…

3 wijze lessen over geld

Wat wij in de tien jaar dat Karlijn en ik samen ondernemen hebben ontdekt, is dat geld en het hebben (en houden!) van een groot hart heel goed samen kunnen gaan. Onderstaande 3 eye-openers hebben ons enorm geholpen bij onze persoonlijke money struggles. Ze zijn ontstaan uit onze eigen ervaringen éen afkomstig van hedendaagse wijsgeren.

1) Get to know you money story

Als je een meer ontspannen houding wilt hebben ten opzichte van geld verdienen is het belangrijk om eerst te kijken naar jouw persoonlijke money story. Dit is jouw waarheid over geld gebaseerd op wat je van ouders hebt geleerd, de opvattingen over geld binnen de cultuur waarin je bent opgegroeid en je eigen ervaringen met geld. Jouw money story kan positief of negatief zijn. Als jouw money story een negatieve lading heeft dan heb je dit soort associaties met geld:

Ik kan het niet betalen…
Het gaat er harder uit dan het binnenkomt…
Ik heb een gat in mijn hand…

Merk je dat jouw associaties getuigen van een krampachtige houding ten opzichte van geld? Vervang ze dan door positieve associaties zoals:

– Ik steun anderen in hun welvaart, en ik vertrouw erop dat het leven mij op andere mooie manieren steunt
– Hoe dankbaarder ik ben voor de rijkdom in mijn leven, hoe vaker ik redenen vind om dankbaar voor te zijn
– Ik sta open voor overvloed en al het goede in het Universum

Voelt dit toch een beetje greedy? Bedenk dan dat geld op zichzelf niet ‘goed’ of ‘slecht’ is. Het is niets anders dan een ruilmiddel. Je geeft er zelf lading aan. En je bepaalt zelf welke rol geld speelt in jouw leven. Van de Amerikaanse meditatie guru davidji leerden wij om geld te gaan zien als een goede vriend. Telkens als we een zakelijk gesprek hebben en het moeilijk vinden om over geld te beginnen visualiseren we geld als een goede vriend die we aan tafel uitnodigen. We laten hem zeker niet het hoogste woord voeren, maar als goede vriend negeren we hem ook niet.

2) Some people are so poor, all they have is money

Je hebt geld nodig om te voorzien in basisbehoeften als onderdak en voedsel. Maar geld is en blijft een externe kracht die je uiteindelijk niet kan beschermen tegen de uitdagingen van het leven. Geld heeft bovendien een beperkt effect op je gevoel van geluk. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat een jaarinkomen van meer dan €57.000 je niet gelukkiger maakt. Toch is er op zichzelf niks mis met méér verdienen dan €57.000. Je zou dat geld namelijk heel goed kunnen gebruiken om goede doelen mee te steunen of te investeren in anderen. Dit is wat Paolo Coelho er over zegt: ‘Mocht er geld binnen stromen, ga er dan verantwoord mee om en wees een voorbeeld voor anderen. Want de wereld verandert niet door meningen, maar door voorbeelden.’

3) Money alone doesn’t motivate

Als we van iemand veel kunnen leren over de waarde van geld dan is het Eckhard Tolle. Dit is wat hij zegt over geld verdienen: ‘Als geld verdienen je belangrijkste doel is, weet je dat je niet verbonden bent met de diepste dimensie in jezelf: je hart’. Geld verdienen zien als doel is dan ook geen doeltreffende manier van leven. Dit betekent niet dat geld verdienen op zich niet spiritueel kan zijn. Het is vaak zo dat als je daden ondersteund worden door het universum en bijdragen aan iets belangrijks voor de wereld, de overvloed op een of andere manier vanzelf naar je toe stroomt – soms ook in de vorm van geld. Dat komt omdat er via jou een geweldige ‘output’ aan energie de wereld in stroomt, die de wereld aan je teruggeeft.’ Met andere woorden: als je persoonlijk enthousiasme combineert met de wens om een mooiere plek te maken van de wereld wordt geld verdienen een stuk makkelijker en hoef je er geen vervelend gevoel aan over te houden.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.