videocam Heb jij al een Healthy Spring Box bemachtigd?

Met dít handige spiekbriefje vind jij jouw weg in de wereld van kristallen

Heart + Soul
kristallen

Nathalie Meertens
04.06.2020

Kristallen worden al eeuwen gebruikt om allerlei fysieke, mentale, emotionele en energetische kwalen te verlichten. Ook kunnen ze je helpen om betekenisvolle inzichten te ontvangen, én ze zijn natuurlijk prachtig. Intuïtief een steen kiezen werkt vaak goed. Maar als er een specifiek probleem of thema in je leven speelt, is het handig om gerichter te werk te gaan. De wondere wereld van kristallen kan alleen behoorlijk overweldigend zijn. Er zijn zoveel stenen… Daarom vroegen we crystal healer Caressa Hesselmann een spiekbriefje te maken.

Met dit handige spiekbriefje vind jij jouw weg in de wereld van kristallen

caressa edelstenenCaressa: ‘De wereld van kristallen kan overweldigend zijn, I’ve been there! Er zijn zóveel prachtige stenen, maar hoe weet je met welke je het beste kunt werken op een specifiek moment? Wat mij ontzettend heeft geholpen in het beter begrijpen van edelstenen, is kijken hoe ze samenwerken met de chakra’s. Om jou wegwijs te maken heb ik een spiekbriefje opgesteld. Zo weet je voortaan precies welke stenen passen bij de 7 chakra’s en hun bijbehorende thema’s.

Kleur als leidraad

Chakra’s zijn energiecentra in het lichaam. Ze staan voor verschillende emotionele thema’s waar je mee kunt werken. Op verschillende momenten in je leven zullen verschillende chakra’s om aandacht vragen. Misschien omdat er een blokkade zit, misschien gewoon omdat ze extra voeding nodig hebben of je een inzicht willen geven. Elke chakra heeft zijn eigen kleur en deze kleur is je beste tool als het gaat om werken met de helende kracht van kristallen. Neem bijvoorbeeld de eerste chakra. Het thema, gronding, is hetzelfde voor deze rode basischakra als voor de meeste rode stenen.

De kleur van kristallen

De kleur van een steen kan je dus veel vertellen over de energie die hij met zich meedraagt. Er zal natuurlijk niet in 100% van de gevallen een verband zijn tussen de kleur van een steen en de chakra van dezelfde kleur. Maar dit principe geeft wél een hele goede basis vanuit waar je verder kunt leren. Laten we samen kijken naar de 7 chakra’s, hun thema’s en de stenen die daarbij aansluiten.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Muladhara – De basischakra

De eerste chakra is rood en zit aan de basis van de wervelkolom. Energetisch bewegen we door deze chakra in de eerste 7 jaar van ons leven. Deze chakra is de basis van je systeem, de plek waar je gegrond in de aarde staat. De thema’s voor deze chakra zijn dan ook stabiliteit, vertrouwen, veiligheid, je thuis voelen in jezelf, gronding en levensenergie of vitaliteit. Je wilt op zoek gaan naar rode, bruine of zwarte stenen. Denk hierbij aan rode jaspis, agaat, rookkwarts, hematiet, zwarte toermalijn, onyx, granaat, versteend hout, obsidiaan en robijn.

Svadhistana – De sacrale chakra

De tweede chakra bevindt zich in het midden van je onderbuik en is oranje; dit is dan ook de edelsteen kleur die met de sacrale chakra verbonden is. Energetisch beweeg je door deze chakra van je 8e tot je 14e levensjaar. Dit is het centrum van creativiteit en fertiliteit, en het is verbonden met het element water. De thema’s die horen bij de sacrale chakra zijn fertiliteit, sensualiteit, plezier (Engels: pleasure), creativiteit, intuïtie, emoties en verbondenheid met de maan. Ga voor maansteen, carneool, oranje calciet en koraal.

Manipura – De zonnevlechtchakra

De derde chakra is geel en zit net boven de navel. Je beweegt van je 15e tot je 21e door deze energie. Verbonden met het element vuur is dit je krachtcentrum, de plek vanwaar je jezelf laat stralen. De thema’s voor deze chakra zijn wilskracht, expansie, zelfvertrouwen, het laten zien van je talenten aan de wereld, plezier, optimisme, eigenwaarde en energie. Bij deze thema’s horen de kleuren geel en goud. Citrien, goud, tijgeroog, gouden topaas, barnsteen en gele aventurijn zijn geschikte helende stenen.

Anahata – De hartchakra

De vierde chakra is groen en bevindt zich ter hoogte van je hart. Van je 22e tot 28e beweeg je je hier energetisch doorheen. Deze chakra gaat natuurlijk over alle zaken van ons hart. Ze verbindt ook de lagere drie chakra’s (lichaam en emoties) met de 3 hogere chakra’s (geest en ziel). De hartchakra transformeert en integreert de lessen van de lagere chakra’s in hogere vibraties. Deze chakra trilt op de vibratie van liefde voor alles dat is. De thema’s die hierbij horen zijn zelfliefde, liefde, zelfacceptatie, relaties, empathie, acceptatie en openheid. De edelsteenkleuren van deze thema’s zijn groen en roze. Denk aan jade, rozenkwarts, rhodochrosiet, kunziet, aventurijn, peridoot, groene of roze toermalijn, rhodoniet, smaragd en mos agaat.

Vishuddi – De keelchakra

De vijfde chakra is blauw en ligt in je keel. Je beweegt je door deze energie van je 29e tot 35e levensjaar. Dit is de plek van waaruit je communiceert met de buitenwereld en je je eigen waarheid spreekt. Vanuit deze plek creëer je op een heel bewuste manier; in tegenstelling tot de intuïtieve creatie van de tweede chakra. De thema’s van de keelchakra zijn communicatie, begrip, kalmte, helderheid, zelfexpressie, waarheid en onafhankelijkheid. Hierbij horen de kleuren lichtblauw en soms donkerblauw. De kristallen die je keelchakra stimuleren zijn aquamarijn, blauwe chalcedoon, celestien, blue lace agaat, lapis lazuli, turquoise en blauwe calciet.

Ajna – De derde oog chakra

Je zesde chakra heeft de kleur indigo (koningsblauw) en bevindt zich tussen de wenkbrauwen. Van je 36e tot je 42e beweeg je door de energie van je derde oog chakra. Je innerlijke wijsheid komt van dit energiecentrum. De thema’s die erbij horen zijn inzicht, intuïtie, bewustwording, verbeelding en verbinding met de spirituele wereld. De edelsteen kleuren horende bij deze thema’s zijn donkerblauw en soms paars. Ga voor lapiz lazuli, paarse fluoriet, amethist, sodaliet, blauwe of paarse saffier, azuriet en blauwe apatiet.

Sahasrara – De kruinchakra

Tenslotte, de zevende chakra. Deze is violet gekleurd en zit net boven je kruin. Je beweegt door de energie van de kruinchakra van je 43e tot je 49e. Dit is de plek waar we één zijn met alles dat is. Alle energieën van de voorgaande chakra’s bewegen zich langs de ruggenwervel omhoog en komen hier samen, wat leidt tot het wakker worden van de ziel. De thema’s van deze chakra zijn bewustzijn, hogere bewustwording, verbinding met alles dat is, diepe wijsheid, goddelijke verbinding, puurheid, magie, mysterie en ultieme vrijheid. De edelsteenkleuren die bij deze thema’s horen zijn paars, wit of doorzichtig. Kristallen die deze chakra ondersteunen zijn de amethist, bergkristal, herkimer diamant, apofyliet, seleniet, lepidoliet, witte agaat en petaliet.

Je energieveld is je gids

Wanneer er bepaalde thema’s omhoog komen in je leven, en je wilt weten welke edelstenen je kunnen ondersteunen, kan je altijd terugkeren naar dit spiekbriefje. Hoe meer je met je kristallen gaat samenwerken, hoe meer je je bewust wordt van subtiele verschuivingen in energie. Verwelkom ze, zie ze als waardevolle boodschappers. De informatie hierboven kun je zien als fundament van waaruit je (intuïtief) verder gaat ontdekken en leren. Laat je energie je leiden!’

Meer weten over Caressa?

kristallen crystal healing caressaCaressa is yogadocent, reiki therapeute, crystal healer én ze maakt prachtige kunst met kristallen. Haar grote passie is het maken van crystal grid art, soms ook ‘mirror of the soul’ genoemd. Hierin vertaalt ze op een prachtige manier de essentie van jouw ziel en wat deze nodig heeft, door de edelstenen, in een kunstwerk. Verder helpt ze anderen een verdiepende connectie met edelstenen aan te gaan, door middel van moderne en inspirerende rituelen.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Gratis e-book en 10 minuten magic moon music.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.