Je kruinchakra: de verbinding tussen jou en het grotere geheel

Body
kruinchakra
karlijn visser

Karlijn Visser
08.11.2019

Je zevende chakra wordt ook wel je kruinchakra genoemd. Het is de poort tot wijsheid uit het universum en de verbinding tussen jou en het grotere geheel. Als jouw kruinchakra is geblokkeerd, voel je je eenzaam en doelloos. Functioneert jouw zevende chakra optimaal dan ga  je door het leven met een magische inner glow waar niemand omheen kan.

Je kruinchakra: de verbinding tussen jou en het grotere geheel

Chakra’s en je leeftijd

Het grotere geheel

Het zevende chakra ligt bij je kruin en straalt als een trechter naar boven, richting de kosmos. De kleur die bij deze chakra hoort is wit of violet. Het kruinchakra wordt gevoed door de lessen van de zes chakra’s die er onder liggen. Je legt als het ware eerst een fundament voordat je kosmische wijsheid kunt ervaren. Je kruinchakra verbindt jou met het grotere geheel en helpt je om jouw leven in een breder perspectief te zien en met een diepe, innerlijke wijsheid je koers te bepalen. Een optimaal functionerende kruinchakra voegt wat extra fairy dust toe aan je leven en zorgt voor een inner glow die door al je poriën naar buiten straalt. Maar hoe open je dan je kruinchakra?

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Je kruinchakra openen, 3 tips

Het openen van je kruinchakra kan op allerlei manieren. Er is niet één juiste manier dus doe vooral wat goed voelt voor jou. Deze 3 tips helpen je op weg:

1) Mediteer

Toegang tot kosmische wijsheid krijg je vanuit rust. Als je constant aan het jakkeren bent, is de kans groot dat jouw kruinchakra geblokkeerd raakt. Probeer dus regelmatig rustmomenten in je dag te integreren. Tien minuten mediteren kan al een wereld van verschil maken. Sommige mensen vinden het prettig om in complete stilte te mediteren, zelf heb ik liever iets om naar te luisteren. Deze Tibetaanse klankschaal meditatie (let niet op de oubollige tijger tapijtjes op de achtergrond;-) ) is speciaal bedoeld om je kruinchakra te openen en duurt 10 minuten.

2) Kleuren en geuren

De kleur die hoort bij het kruinchakra is paars. Dat maakt de amethist tot een steen die bij uitstek geschikt is om je te ondersteunen bij het openen van je kruinchakra. Zelf heb ik een grote amethist op mijn bureau liggen en zit er standaard een paarse steen in het zijvakje van mijn tas. Naast stenen zijn er ook geuroliën die je kunnen helpen bij het openen van je zevende chakra. Vooral lotus, lavendel en amber werken ondersteunend.

3) Zoek de natuur op

Misschien wel de beste plek om al je chakra’s in balans te brengen is de natuur. Je kruinchakra is vooral gebaat bij rust. In hoog tempo dus een bos banjeren is dus niet de bedoeling. Probeer rustig te lopen en sta af en toe stil om contact te maken met de kosmos. Doe dat het liefst op een zo hoog mogelijke plek zoals een heuvel want daar is de verbinding met de kosmos het sterkst.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

INTERESSANTE SAHASRARA FEITEN

Kleur: violet en wit
Edelstenen: seleniet, celestien, amethyst, diamant, paarse fluorset en bergkristal
Frequentie: 963Hz
Element: alle elementen samen, licht
Affirmatie: ‘Ik laat me meevoeren met de stroom van het leven. Ik voel me verbonden met alles om me heen. Ik open me voor de wijsheid van het grotere geheel.’
Essentiële olie: deze harmoniseert je zevende chakra
Muziek: deze playlist kan je helpen bij het balanceren van je chakra’s

LAAD JE CHAKRA’S OP MET EEN CHAKRAMAT

root, chakra, wortelchakra, healthy line

Karlijn: ‘Tijdens de ‘In Goop Health’ summit waar Evelyn en ik afgelopen zomer waren, maakten we kennis met de bijzondere chakramatten van Healthy Line. Toen ik er ‘s middags op neer plofte om alle indrukken van die dag te verwerken, werd opstaan een opgave. De mat is namelijk volledig gevuld met healing crystals en geeft een speciaal soort warmte af.

Het doel van de kristallen, infraroodstraling én het gezonde pulserend elektromagnetisch veld dat de mat neerzet is het balanceren en reinigen van je chakra’s, gecombineerd met diepe ontspanning (super fijn om hier deze Yoga Nidra sessie op te doen). De intelligente mat verlicht spanning in je spieren, bevordert de bloedsomloop en geeft je een relaxt gevoel van top tot teen.

Je stelt zelf de temperatuur in. Je kunt ‘m zelfs gedurende de nacht gebruiken. Waarschuwing: misschien maakt ‘ie het je wel éxtra moeilijk om weer op te staan na je savasana of dutje. Omdat het herfst is en de kou en nattigheid toenemen, is deze mat geen overbodige luxe om op weg te kruipen. Note: het is geen goedkoop cadeautje voor jezelf, dat zeggen we er vast bij. Maar heb je hem eenmaal in huis (ook een aanrader voor reiki practicioners of andere vormen van therapeutisch energiewerk) dan heb je er heel lang plezier van.’

HEALTHY LINE CHAKRAMAT X HOLISTIK

Met code KVH10S krijg je 10% korting op een Healthy Line chakramat. Liever een extra cadeautje bij je bestelling? Voer code KVHFREEGIFT in bij het afrekenen en je ontvangt een gratis magnetische energy armband. Per order kun je één code gebruiken. Kijk hier om alle matten te bewonderen.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.