videocam Bijna uitverkocht: Holistik Jubileum Box! Bestel 'm nu voor €69,95

Elke dag van de week een eigen planeet en teken; zó profiteer jij optimaal van haar kracht 

Heart + Soul
vedisch, astrologie, liefde, astroloog, dagen, week, planeten

Huisastroloog Jeanette Groenendaal kwam met een originele manier om je week ‘energetisch’ zo prettig mogelijk in te delen. Volgens de astrologie is elke dag namelijk gekoppeld aan een krachtige planeet én dierenriemteken(s). Hieronder vertelt Jeanette je hoe jij je dagelijks kunt laten inspireren én leiden door de astrologie en haar bijbehorende rituelen. 

Elke dag van de week een eigen planeet en teken; zó profiteer jij optimaal van haar kracht

Dat ik in 2022 mijn film Dramayama over astrologische rituelen in première zou laten gaan, heeft nooit eerder een astroloog mij voorspeld… Maar het is wel een onderneming geweest die ik als astrologe met ondersteuning van de horoscoop aan durfde te gaan. Mijn Jupiter staat in Ram, met die stand leer ik in het leven door het avontuur zelf aan te gaan, door te ondernemen en gewoon te doen. Langzaam ontdekte ik met de bus en met trein, te voet en per fiets, de geheimen van een bijzondere traditie. De film Dramayama gaat over mijn astrologische pelgrimstocht in Zuid-India. Als kijker beleef je de Nava Graha Tempelrituelen: voor elke planeet een specifiek, magisch tempelritueel, op een specifieke dag. Koop hier je kaartje voor de premiere van Dramayama in het Eye Filmmuseum 20 maart om 21 uur. Samen met mij zal Branly aanwezig zijn, de Maya sjamaan die de hoofdrol in de documentaire speelt. Na afloop is er voor de bezoekers een drankje en een nagesprek.

jeanette groenendaal, dramayama, film, astrologie

Zondag: Zon – Leeuw

De zonnetempel is heel druk bezocht op zondag. Rode lotusbloemen worden mooi opengevouwen. Als je de zon gaat begroeten maak je eerst een rondje langs alle planeten van het zonnestelsel, en voor iedere planeet laat je een kokosnoot openen.

Wees getuige van de zonsopgang of zonsondergang, doe je zonnegroet en ademhalingsoefeningen. Besteed aandacht aan jezelf, je hart, je plezier. Voel je kern en waarachtigheid. Eer je warme invloed op de mensen dichtbij je, en hun invloed op jou. Durf vandaag in het centrum van je eigen tijd en agenda te gaan staan, zorg dan dat je je daar niet bezwaard over voelt. Laad jezelf op en zie hoe je dan vanzelf warme energie uitstraalt; zo kun je er ook weer voor anderen zijn. Draag goudgeel of oranje kleding of edelstenen. Steek een rode kaars aan of ontsteek een vuurtje in je tuin. Verbrand oude takken of een stokje wierook en mediteer op het vuur. Wieg jezelf in de zon in een hangmat. Neem een naakt zonnebad, en laat je door de zon opdrogen als je uit de zee komt stappen. Cardio-oefeningen zijn ook goed om op deze dag te doen. En laat je hart sneller laten kloppen door je eerlijk en kwetsbaar op te stellen.

Maandag: Maan – Kreeft

De tempel voor de Maan ligt in een eenvoudig rijstveldenlandschap. Met zonsopgang baden vrouwen, kinderen en de olifant zich in een lotusmeertje. Het is er rustig en gemoedelijk. De meeste mensen zijn in het wit gekleed, en als je geluk hebt zie je hier een grote heilige kristal.

Vandaag ligt de focus op het bewustzijn van je emotionele behoeftes. Een keer vroeg naar bed, een dagje vasten of juist voor je huisdier of planten zorgen, het huishouden en de boodschappen doen. Doe wat goed voelt. Het is fijn om te zorgen dat je ziel een veilig onderkomen heeft waar je persoonlijke emoties vrij van gedaante kunnen wisselen. Net zoals de verschijningen van de Maan. Dit is een prima dag om je kristallen te reinigen, en zelf een verfrissende duik in buitenwater of in een mineraalbad te nemen. Scrub jezelf onder de douche met zout en daarna met suiker. Zet witte bloemen in een vaas met water en besprenkel je huis met een prettige geur. Draag witte kleding of edelstenen. Laat je tranen stromen en gaap lekker net zolang tot je ontspannen bent.

Holistik Energy Pakket

Jouw holistische gids uit het doolhof van vermoeidheid
Nu slechts €29,95
HERZIENE EDITIE
Holistik Spijkermat

Dinsdag: Mars – Ram en Schorpioen

Bij de Marstempel is overal de kleur rood terug te vinden. In de kleding en in de rode rozen kettingen die aan de Marsgod worden geofferd. Het nachtelijk ritueel is er een met vuur en met bekkens. Tijdens je rondwandeling kauw je op peperkorrels.

Vandaag is een dag voor nieuwe initiatieven. Ga de sportschool in of kies een andere activiteit waarbij je je spieren flink kunt inzetten. Of start een nieuw project. Wat voor actie wil je ondernemen? Waar zit je weerstand? Moet je in de je aanval of je verdediging? Kun je gezond met woede omgaan? En wat zou je het beste kunnen veranderen? Wat wakkert jouw passie aan? Zijn er leuke dingen te doen waar je weer eens lekker van gaat zweten? Ga vandaag dansen of sporten, hou een kussengevecht, schreeuw het uit in de wind, daag jezelf uit met een extra mogelijke yoga oefening of stevige wandeling. Draag rode kleding of edelstenen zoals granaat en bloedkoraal. Brand een rode kaars voor moed en kracht. Wees de magiër in je eigen leven die onbevreesd de juiste stappen durft te zetten naar de toekomst.

Woensdag: Mercurius – Tweelingen en Maagd

Bij de Mercuriustempel heb je ongelooflijk grote bomen. Als gezonde hersenstammen geven ze een sterk voorbeeld van groei. Eromheen zijn 3 smaragdgroene vijvers waar men zich in onderdompelt om het hoofd koel te zegenen.

Deze dag herinnert je eraan dat het belangrijk is om regelmatig gezonde wijsheid en informatie tot je nemen als voedingsbron. Om je zenuwstelsel te verzorgen door naar de stilte te luisteren, of niet alleen zelf aan het woord te zijn maar te luisteren naar goede raad. Probeer iedere woensdag een paar uur vrij te maken om te lezen of schrijven. Rituelen voor de woensdag mogen meer van intellectuele aard zijn; ze draaien om analyseren, plannen, en brainstormen. Besteed aandacht aan je hersenen als een van je allerbelangrijkste organen, zie jezelf als een communicatief wezen. Draag groene kleding en of edelstenen.

Donderdag: Jupiter – Boogschutter en Vissen 

Bij de Jupitertempel zie je mensen met hele grote offerandes: veel gele bloemen en fruitmanden en rijst. Je ziet grote families in kleurrijke kleding, veel in geel en oranje. Welvarende mensen, liefdadig en geneeskrachtig, en Jupiter helpt ze daarbij. 

Jupiter reist maar één keer in de 12 jaar rond en gaat over de uitgebreide langzame groeiprocessen in je leven. Donderdag is de beste dag om te mediteren. Jupiter is de leraar en heeft anderen iets te geven. Jupiter geneest en brengt overvloed. Mensen met een sterke Jupiter hebben grote idealen, kunnen andere mensen enthousiasmeren en hoop geven. Besteed vandaag aandacht aan filosofie of religie, ontwikkel je innerlijke wijsheid of geef anderen advies. Wees bewust in de omgang met gezondheid en je welzijn, je welvaart en je liefdadigheid. Draag gele of oranje kleding of edelstenen, koop een volle schaal groenten en fruit en een bos bloemen. Nodig iemand uit om te komen eten zodat je je welvaart kunt delen.

Vrijdag: Venus – Stier en Weegschaal

Ook in de Venustempel die je op vrijdag bezoekt loop je op blote voeten in de open lucht. Het valt op dat er voor haar gezongen wordt door goed verzorgde priesters met hele lange haren.

Venus staat voor schoonheid, kunst, vriendinnen, voor luxe, harmonie, comfort en rijkdom. En voor de liefde. Maar als Venus ongunstig staat, staat ze voor wellust en hebzucht. Venus in balans krijgen is een behoorlijke klus, want ze kan onverzadigbaar zijn. Kunst, zang, dans en creativiteit in het algemeen zijn een goede manier om expressie te geven aan gevoelens van liefde of verlangen. Vrijdag is al eeuwenlang de uitverkoren dag om Venus aandacht te geven. Je ziet dat het weekend begint en je kan je even anders en aantrekkelijker aankleden. Ga naar het theater of naar een vriendin, samen dansen of sjansen met wijn en het aardse genot nastreven. Of geef zorg en aandacht aan je huid, ga mediteren op de liefde en het genot dat je van het leven krijgt. Draag blauwe of witte kleding of edelstenen zoals een diamant of een saffier.

Zaterdag: Saturnus – Steenbok en Waterman

Saturnus beweegt het langzaamste van de traditionele planeten. In achtentwintig jaar maakt zij haar rondgang om de zon. Het is in de Saturnustempel dan ook een heel belangrijk ritueel dat wel een paar maanden lang wordt uitgevoerd. Je gaat met de kleding waar je verdriet in hebt beleefd het Saturnusmeer in en laat daar je kleding achter. Het is een waardig afscheid.

Saturnus beweegt het langzaamste van de traditionele planeten. In 28 jaar maakt zij haar rondgang om de zon. Het eerste waar je dus aan denkt bij Saturnus is geduld. De lange lijnen van je leven realistisch in de gaten houden. Zoals je er als pasgeborene ook wel 28 jaar over doet om helemaal rechtop te staan in de wereld, en een ontkiemende walnoot ook niet in 3 jaar een volwassen boom is die een oogst aflevert. De ernst van het leven kennen we allemaal en het vraagt waarachtige spiritualiteit om je te verheffen, erover heen te groeien. Om de realiteit niet uit het oog te verliezen hebben we Saturnus. Betrouwbaar onderhoud, respect voor anderen, teleurstellingen accepteren… Het hoort bij de lessen van Saturnus. Bezoek een oudere, repareer iets voor iemand, hou een vastendag of maak een stille wandeling. Draag zwarte of donkerblauwe kleding of edelstenen zoals Onyx of Saffier. Kijk voor meer info en het boeken van een Astro reading bij Jeanette Groenendaal op We Are Stardust.

Holistik Energy Pakket

Jouw holistische gids uit het doolhof van vermoeidheid
Nu slechts €29,95
HERZIENE EDITIE
Holistik Spijkermat

Meer lezen van Jeanette?

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Gratis e-book en 10 minuten magic moon music.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
NIEUWSBRIEF We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.