Zo transformeer je jouw huidverzorgingsroutine tot een soulful ritueel

Body
Rituals, ritual of namaste, skincare, vegan
karlijn visser

Karlijn Visser
19.04.2019

Je kent ze wel, yoga-meisjes die niets liever doen dan poses aannemen met hun handen gevouwen in ‘Namasté’. En ja, daar doe ik zelf ook hard aan mee, want het staat zo gezellig; die handjes tegen elkaar voor je hart en dan plechtig je hoofd naar voren buigen. Maar wat betekent het precies en waarom is het zo’n heilig gebaar? Ik dook in de materie en vond al zoekende ook een vegan skincare lijn met de naam “The Ritual of Namasté”. Nu ik weet wat de betekenis is van de Namasté-groet krijgt deze bijzondere huidverzorgingslijn een heel andere dimensie… 

Zo transformeer je jouw huidverzorgingsroutine tot een soulful ritueel

Namasté (spreek uit als nah-mas-tay) betekent: “My soul honors your soul. I honor the place in you where the entire universe resides. I honor the light, love, truth, beauty & peace within you, because it’s also within me. In sharing these things we are united, we are the same. We are one“. En laat het woord ‘yoga’ nu net afstammen van ‘to unite’ ofwel; het verenigen van lichaam en geest. Namasté is de algemene begroeting in yoga en een gebaar om een boodschap van vreedzame spiritualiteit naar het universum te sturen. Maar het staat ook voor het herkennen van het goddelijke in jezelf en de ander. Aan het eind van een yogales neemt de teacher daarom aan het eind van de practice afscheid van de studenten met een ‘Namasté-groet’. Het is een buiging voor het goddelijke en een herinnering aan het feit dat we allemaal gelijk zijn.

Kies voor puur en leef Namasté

Rituals, ritual of namaste, skincare, veganNu we weten dat Namasté gaat over het begroeten en herkennen van het ‘goddelijke’ of ‘meest pure’ in jezelf en de ander, wil je deze fijne vibraties natuurlijk graag vasthouden. Dat kan met behulp van een meditatie (bijvoorbeeld deze van Tijn Touber) en een yoga practice (doe mee met deze yogavideo van Tory Hyndham om je Pitta meer in balans te brengen). Maar ook door te kiezen voor pure, onbewerkte voeding en natuurlijke huidverzorging. Om in die laatste behoefte te voorzien kan ik je The Ritual of Namasté aanraden. Deze skincare lijn van Rituals is vegan en vrij van parabenen, minerale oliën, siliconen, microplastics of andere mogelijk schadelijke stoffen. Alle producten – waarvan de verpakkingen zo mooi zijn dat je er spontaan van in een Zen-staat belandt – zijn zelfs ontwikkeld met natuurlijke ingrediënten die op een verantwoorde wijze zijn verkregen.

Je huid verzorgen volgens The Ritual of Namasté

Rituals, ritual of namaste, skincare, veganZelf heb ik de afgelopen weken mijn huid verwend met 4 producten uit The Ritual of Namasté-lijn. Dat waren de Ageless Restoring Face Oil, Restoring Night Balm, Clarifying Facial Toner en de Cooling Eye Lotion. De Ageless Restoring Face Oil op basis van jojoba- en zoete amandelolie werkt verstevigend en geeft een rijk gevoel aan je gezichtsverzorging. Ik mix vaak 1/2 druppels door mijn dagverzorging. De Restoring Night Balm (mijn favoriete woord, overal waar ‘balm’ op staat wil ik hebben :-)) verandert van textuur in een gel-olie zodra je ‘m aanbrengt op je huid. De geur is rustgevend. Zo sta je de volgende ochtend op met een fris uitgerust koppie en een soepel velletje. De Clarifying Facial Toner is inzetbaar voor elk huidtype en bevat natuurlijke ingrediënten zoals heilige lotus, Indiase roos en aloë vera die je huid kalmeren en beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. En dat is hard nodig met alle fijnstof in de lucht. Als laatste heb ik de Cooling Eye Lotion getest, deze is verpakt in een soort pen met een koele kop van staal. De oogroller vermindert wallen en werkt vochtinbrengend.

WIN: luxe skincare set van The Ritual of Namasté t.w.v. €112

Kans maken op deze luxe set van The Ritual of Namasté, gekozen door Holistik’s Karlijn? Schrijf je hier in via Rituals en je bent in de race tot en met 12 mei. Wie weet transformeer jij binnenkort je skincareroutine wel tot een soulful ritueel. Zo draagt je huid verzorgen dagelijks bij aan het begroeten van het goddelijke in jezelf. Als dat geen mooie reminder is…

Bestel jouw exemplaar van Het Holistik Handboek!

Daarmee heb je alle tools in handen om jouw holistische levenspad te kiezen.
Bestel nu!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Rituals. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik. Benieuwd naar deze visie? Lees dan dit artikel over hoe wij een eerlijke boterham verdienen met ons platform.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link