Appelazijn drinken: het geheim voor een platte buik?

Body
platte buik appelazijn

Vaak last van een opgeblazen gevoel? Begin je dag dan eens met een glas lauw water met 2 eetlepels appelazijn. Want als er één natuurlijk middeltje is dat een opgezette buik helpt voorkomen, dan is het dit. We leggen je uit hoe het zit.

Appelazijn drinken: het geheim voor een platte buik?

Op de weg naar Rome hadden ze vast een kruikje appelazijn mee, want zo oud is dit middeltje. Het schijnt dat Hippocrates, de Griekse vader van de geneeskunde die 400 jaar voor Christus leefde, het allerlei reiniging-, en gezondheidskwaliteiten toeschreef. Appelazijn wordt gemaakt van het sap van appels waaraan bacteriën en gist zijn toegevoegd. Dit zet een fermentatieproces in gang waarbij suikers worden omgezet in alcohol. Bij een tweede fermentatieproces wordt de alcohol omgezet in azijn waardoor het uiteindelijke product, appelazijn, ontstaat.

Enzymen, vitamines en mineralen

Appelazijn bevat vitamine A, vitamine C, vitamine E, B1, B2, B6 en mineralen als ijzer, calcium en potassium. Maar misschien wel de belangrijkste eigenschap is dat appelazijn de enzymen in je maag stimuleert. Hierdoor krijgt je spijsvertering een zetje in de juiste richting. Dit heeft tot gevolg dat voedsel wat minder lang in je maag en darmen blijft, en je buik dus minder opzwelt.

Op gewicht blijven

Appelazijn kan je ook helpen op gewicht te blijven. Drink elke ochtend een glas lauw water met 2 eetlepels appelazijn en je verdrijft de honger dankzij de pectine in appelazijn. Pectinevezels hebben de eigenschap dat ze uitzetten in je lichaam en zo het hongergevoel iets kunnen verminderen. Overdrijf het alleen niet met de hoeveelheden. Maximaal 6 theelepels per dag is een goede richtlijn. En vergeet niet dat het zuur in het appelazijn het glazuur van je tanden kan aantasten. Drink het dus bij voorkeur met een sustainable rietje, aangelengd met water.

Bloedsuikerspiegel reguleren

Appelazijn schijnt ook de bloedsuikerspiegel te reguleren. Een stabiele bloedsuikerspiegel is onder andere belangrijk voor een gezond gewicht, het voorkomen van onstilbare trek en energiedips en een goed concentratievermogen. Studies tonen aan dat het gebruik van appelazijn rondom een koolhydraatrijke maaltijd zorgt voor lagere insuline- en bloedsuikerwaarden dan bij mensen die geen appelazijn gebruikten. Dit kan zeer voordelig zijn voor als je diabetes of prediabetes (insulineresistentie) hebt, of als je je bloedsuikerspiegel gewoon stabieler wilt hebben. Wil je appelazijn uitproberen? Kies dan voor een biologische variant.

Tip van de redactie: Bragg apple cider vinegar

Dit appelazijn is biologisch, onbewerkt en ongefilterd. Daardoor zit 't boordevol goede voedingsstoffen!

MEER INFORMATIE

Andere handige toepassingen

Je weet nu alles over de voordelen die appelazijn voor je gezondheid kan hebben. Maar wist je dat het ook een handige toevoeging aan je skin- en haircare routine kan zijn en een fantastisch huishoudhulpje is? Hier volgen nog wat verrassende manieren waarop je appelazijn als wondermiddel in kunt zetten:

  • Heb je last van roos, een jeukende hoofdhuid, en droog, dof en klittend haar? Wrijf je hoofdhuid en haar dan in met verdund appelazijn na het wassen. Laat het even trekken en spoel het uit met lauwwarm water.
  • Maak je eigen deodorantspray met gelijke delen appelazijn en water.
  • Meng een half kopje appelazijn met een kopje water en maak hiervan je eigen allesreiniger spray. Je kunt er eventueel ook nog wat baking soda aan toevoegen.
  • Last van fruitvliegjes? Zet een schaaltje met een scheut appelazijn en een paar druppels afwasmiddel in de keuken.
  • Gebruik het azijn om je fruit en groenten grondig te wassen en van pesticiden te ontdoen.
  • Is je tandenborstel aan een grondige reiniging toe? Maak ‘m dan schoon met een mengsel van 120 ml water, 2 eetlepels appelazijn en 2 theelepels baking soda.

Thuiskomen in je eigen lichaam?

Download nu de gratis Mini Guide en ontvang tips van Karlijn, Evelyn & een team van experts. Download gratis mini-guide Holistik Energy Pakket Karlijn en Evelyn

Meer lezen

Stop ontstekingen, eet vetten (maar dan wél in de juiste verhouding)
Dit is wat 3 maanden decaf koffie drinken met je lichaam doet + de orthomoleculaire visie op cafeïne
Dit is de top 3 slaapverstoorders & orthomoleculaire tips die helpen
Een schildklierprobleem zonder dat je het weet? Zo herken je de symptomen
8 tips van een orthomoleculair therapeut tegen opgezette buik
Parasieten in je darmen: dit is hoe ze jouw gezondheid ondermijnen
Zo zorgt 1 lepel psylliumvezels per dag direct voor een platte buik

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.