Het geheim voor een platte buik? 100% natuurlijk appelazijn

by Evelyn van Hasselt 06.06.2017

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik appelazijn ontdekte. Sindsdien staat er standaard een fles in mijn keukenkastje. Dit 100% natuurlijke middeltje is namelijk mijn redder in nood als ik last heb van een opgeblazen gevoel.

Een platte buik met appelazijn

Vaak last van een opgeblazen gevoel? Begin je dag dan eens met een glas lauw water met 2 eetlepels appelazijn. Want als er één natuurlijk middeltje is dat een bolle buik helpt voorkomen dan is het appelazijn. Appelazijn wordt gemaakt van het sap van appels waaraan bacteriën en gist zijn toegevoegd. Dit zet een fermentatieproces in gang waarbij de suikers worden omgezet in alcohol. Bij een tweede fermentatieproces wordt het alcohol omgezet in azijn waardoor het uiteindelijke product, appelazijn, ontstaat. Appelazijn bevat vitamine C, E, A, B1, B2, B6 en mineralen als ijzer, calcium en potassium. Maar waar alle couch potatoes van deze wereld pas écht blij van worden is dat appelazijn de enzymen in je maag stimuleert. Hierdoor krijgt je spijsvertering een zetje in de juiste richting. Dit heeft tot gevolg dat voedsel wat minder lang in je maag en darmen blijft. En je buik dus minder opzwelt. Wil je nog meer tips tegen een opgezette buik? Lees dan ook vooral dit artikel van orthomoleculair therapeut Karlijn Hoebe.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter.

Minder snel trek

Op de weg naar Rome hadden ze vast een kruikje appelazijn mee, want zo oud is dit middeltje. Het schijnt dat Hippocrates, de Griekse vader van de geneeskunde die 400 jaar voor Christus leefde, het allerlei reiniging-, en gezondheidskwaliteiten toeschreef.  Volgens mijn – iets minder oude – oma kun je appelazijn niet alleen gebruiken bij een opgeblazen gevoel, maar ook om op gewicht te blijven. Elke ochtend dronk ze een glas lauw water met 2 eetlepels appelazijn. Dit verdreef volgens haar de honger. En dat zou best wel eens kunnen kloppen want in appelazijn zit pectine. Pectine vezels hebben de eigenschap dat ze uitzetten in je lichaam en zo het hongergevoel verminderen. Ook schijnt het middeltje je bloedsuikerspiegel te reguleren, waardoor je minder snel trek krijgt om tussendoor te grijpen naar zoete snacks.

Geen wondermiddel

Bragg appelazijnHoewel mijn oma haar hele leven keurig op gewicht is gebleven, zijn er ook mensen bij wie appelazijn niet werkt. Verwacht dan ook geen wonderen. Toch kan het geen kwaad om het een tijdje te proberen. Appelazijn is 100% natuurlijk en heel duur is een fles niet. Voor een literfles Bragg appelazijn (zeg maar de Rolls Royce onder de appelazijnen) betaal je ongeveer €16,95. Azijn van dit merk is rauw, koosjer, gemaakt van biologische appels en van nature glutenvrij. Dus daar kun je geen buil aan vallen. Overdrijf het alleen niet met de hoeveelheden. Maximaal 6 theelepels per dag is een goede richtlijn. En vergeet niet dat het zuur in het appelazijn het glazuur van je tanden kan aantasten. Drink het dus bij voorkeur met een rietje, aangelengd met water.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN