Met déze 5 supplementen houdt Evelyn (41) haar huid mooi

Body
supplementen huid

Je kunt smeren met dure crèmes tot je een ons weegt, maar als je niet goed zorgt voor de binnenkant zie je dat aan de buitenkant. Daarom heb ik van beauty een inside job gemaakt. Ik zorg dat ik voldoende slaap, raak geen sigaret meer aan en slik elke morgen déze vijf supplementen…

Met deze 5 supplementen houdt Evelyn (41) haar huid mooi

Ik kan het zelf bijna niet geloven, maar er was een tijd (een héle lange tijd) dat ik een pakje sigaretten per dag rookte. Vijf keer heb ik geprobeerd om te stoppen en op mijn 33e lukte dat eindelijk. Een van mijn beste beslissingen ooit want ik weet zeker dat mijn huid er nu anders een stuk grauwer had uitgezien. Om over mijn longen nog maar te zwijgen. Wat huid-technisch óók een goed besluit is geweest, is dat ik ben gestopt met het kopen van dure crèmes. Van La Mer tot La Prairie, ik heb het allemaal geprobeerd. En als je het mij vraagt kocht ik mooie beloftes en smeerde ik met gebakken lucht. Ik investeer nu liever in goede gewoontes, bindweefselmassages en déze 5 supplementen.

1) Vitamine C

De ‘Henk en Ingrid’ onder de vitamines is krachtiger dan je denkt. Het is wetenschappelijk aangetoond dat vitamine C het negatieve effect van stress op je immuunsysteem vermindert en helpt bij vermoeidheid, depressie en angstgevoelens. Daarnaast verlaagt het stoffen die chronische ontstekingen stimuleren, bestrijdt vitamine C virussen en stimuleert het ontgiftingsprocessen. En – nu komt het – je buitenkant knapt op van vitamine C. Vitamine C is namelijk een belangrijke grondstof voor de productie van collageen, het eiwit dat stevigheid geeft aan je huid. En dat is op mijn 41e meer dan welkom.

2) Vitamine E

Alfa-tocoferol – beter bekend als vitamine E – is een vetoplosbare vitamine die als multitasker functioneert in je lichaam. Vooral je huid wordt er blij van. Vitamine E staat namelijk bekend om zijn anti-aging en vochtinbrengende eigenschappen. Zeker als je last hebt van een droge huid kan een vitamine E wonderen doen. Daarnaast beschermt het je huid tegen de zon omdat vitamine E in staat is om schadelijk UV-licht te absorberen.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

3) Vitamine K2

Vitamine K2 is het eerste supplement waarvan verjongende eigenschappen wetenschappelijk zijn aangetoond. Volgens onderzoeksjournalist Pim Christiaans van Life Unlimited kan deze vitamine iets wat tot voor kort voor onmogelijk werd gehouden: het verjongen van bloedvaten. Recent onderzoek heeft aangetoond dat de elasticiteit van de vaten iets toeneemt door het slikken van een supplement met vitamine K2. En dat is op z’n zachts gezegd opmerkelijk omdat altijd werd gedacht dat de elasticiteit van vaten niet kan worden hersteld. Vitamine K2 heeft nóg een goede eigenschap: het brengt je kalkhuishouding meer in balans. En dat zie je aan de buitenkant. Een ontregelde kalkhuishouding versnelt namelijk het verouderen van je huid, onder meer door het verkalken van elastinevezels. En het zijn de elastinevezels die je huid mooi soepel houden. Kijk dus niet gek op als er binnen nu en een paar jaar skincare producten op basis van vitamine K op de markt komen.

4) Silicium

Mineralen zijn zouten die voortkomen uit de dode natuur. Ze worden door planten opgenomen uit de aarde en door dieren uit voeding of water. Je lichaam kan zelf geen mineralen aanmaken. Je moet ze dus binnen zien te krijgen via je voeding of supplementen. De meest bekende mineralen zijn magnesium en calcium, maar vlak silicium vooral niet uit! Silicium versterkt je botten en bindweefsel, en draagt bij aan je leverfunctie (detox), zenuwfunctie en celvernieuwing. Ook versterkt het je immuunsysteem. Toch zit de échte magie ‘m in het effect van silicium op je huid. Collageen en elastine zijn lijmvormende eiwitten die stevigheid geven aan je huid. Je lichaam maakt voortdurend nieuw collageen aan. Dat gebeurt in speciale cellen, fibroblasten genaamd. Vanaf je 25e levensjaar loopt de hoeveelheid collageen in je lijf elk jaar echter terug met ongeveer 1 procent, om na je 40e pas écht een snoekduik te nemen. Het gevolg? Een steeds slapper wordende huid en meer rimpels. Silicium beschermt de eiwitten in je huid, waardoor deze elastischer is en minder rimpels heeft.

5) Zink

Zink is een mineraal dat een cruciale rol speelt bij talloze lichaamsfuncties. Het mineraal versterkt je immuunsysteem en vermindert de duur en de ernst van milde ziektes zoals een verkoudheid. Tijdens een verkoudheid maakt je lichaam namelijk cytokines aan. Dit zijn moleculen die nieuwe ontstekingen kunnen veroorzaken. Zink remt de aanmaak van deze moleculen waardoor je minder snel en minder lang ziek wordt. Maar dat is nog niet alles. Zink helpt namelijk ook bij het mooi houden van je huid. Het mineraal remt ontstekingen en is nodig om nieuwe huidcellen aan te maken.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Facebook!
Ga naar facebook
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link