Silicium: dit is wat 10 druppels van dit magische mineraal doen voor je binnen- én buitenkant

Body
silidyn

Wie Holistik een beetje volgt, weet dat Karlijn en ik ‘megaslikkers’ zijn. We eten gezond, maar laten ook wel eens een steek vallen (vooral ik). En daarom slik ik elke morgen minstens 5 supplementen. Sinds een paar weken voeg ik daar 10 druppels silicium aan toe. Dit is een mineraal waarvan je niet alleen voelt, maar ook zíet dat het werkt. Je huid, haar en nagels knappen er namelijk enorm van op.

Silicium: dit is wat 10 druppels van dit magische mineraal doen voor je binnen-, én buitenkant

Voordat ik een nieuw supplement uitprobeer, google ik altijd op reviews. Beloftes op verpakkingen kunnen nog zo mooi zijn, uiteindelijk vertrouw ik het meest op ervaringen van andere gebruikers. Over de druppels van Silidyn (100 procent vloeibaar silicium) zijn de meningen overwegend (zeer) positief. Ik lees over kraaienpootjes die verdwijnen, nagels die niet meer afbreken en haren die minder snel uitvallen en plots gaan glanzen. En dat met 10 druppeltjes per dag. Maar wat maakt silicium dan tot zo’n magisch mineraal?

Magisch mineraal

Silicium wordt ook wel kiezelzuur genoemd en is een belangrijk mineraal voor het menselijk lichaam. Mineralen zijn zouten die voortkomen uit de dode natuur. Ze worden door planten opgenomen uit de aarde en door dieren uit voeding of water. Je lichaam kan zelf geen mineralen aanmaken. Je moet ze dus binnen zien te krijgen via je voeding of supplementen. De meest bekende mineralen zijn magnesium en calcium, maar vlak silicium vooral niet uit! Silicium versterkt je botten en bindweefsel, en draagt bij aan je leverfunctie (detox), zenuwfunctie en celvernieuwing. Ook versterkt het je immuunsysteem. Toch zit de échte magie ‘m in het effect van silicium op je huid, haar en nagels. Voor mij althans:-).

Silicium en je huid

Collageen en elastine zijn lijmvormende eiwitten die stevigheid geven aan je huid. Je lichaam maakt voortdurend nieuw collageen aan. Dat gebeurt in speciale cellen, fibroblasten genaamd. Vanaf je 25e levensjaar loopt de hoeveelheid collageen in je lijf elk jaar echter terug met ongeveer 1 procent, om na je 40e pas écht een snoekduik te nemen. Het gevolg? Een steeds slapper wordende huid en meer rimpels. Silicium beschermt de eiwitten in je huid, waardoor deze elastischer is en minder rimpels heeft.

Silicium en je haar

Natuurlijk haar bestaat voor 95 procent uit keratine en collageen. De hoeveelheid van deze lichaamseigen eiwitten neemt echter in rap tempo af wanneer je je haar intensief föhnt, verft of een stijltang gebruikt. Bij een tekort aan deze eiwitten wordt het haar broos en valt het uit. Silicium is essentieel voor de aanmaak van keratine en collageen, dus hoe hoger de siliciumconcentratie, hoe minder snel het haar uitvalt en hoe meer glans het heeft.

Silicium en je nagels

Nagels bestaan net als haar uit keratine. Keratine zorgt voor veerkracht en stevigheid van de nagel. Aangezien silicium voor de aanmaak van keratine zorgt, is silicium nodig om gezonde nagels te behouden.

Silidyn Ortho Silicium

Van nature komt silicium voor in o.a. brandnetel en granen zoals gierst en haver. Ook in rozijnen, bruine rijst, bonen, bananen en spinazie zit relatief veel silicium. Daarnaast kun je extra silicium nemen in de vorm van Silidyn, geconcentreerd vloeibaar Ortho Silicium. Het Ortho Silicium in Silidyn heeft een veel betere biologische opneembaarheid dan gewone silicium. Daarom heb je genoeg aan 10 druppeltjes per dag, die naast Ortho Silicium ook MSM, Mangaan, Zink, Borium, vitamine B12, Choline en Selenium bevatten.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Facebook!
Ga naar facebook

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Silidyn. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link