Supplementen voor 40 plusvrouwen: dit is de top 7 van Eef

Body
supplementen 40 plus

Veel vrouwen passen de skincare producten die ze gebruiken aan op hun leeftijd. Een verouderende huid vraagt nu eenmaal om een rijkere crème. Maar wist je dat het net zo belangrijk is om je voedingssupplementen regelmatig een update te geven? Vanaf ongeveer je 40e levensjaar maakt je lichaam namelijk een fundamentele verandering door en is de overgang geen ver-van-je-bed-show meer. Gelukkig zijn er supplementen die je ondersteunen op de reis die ouder worden heet. In dit artikel heb ik mijn top 7 voor je op een rij gezet. Een aantal supplementen zal je bekend voorkomen, maar ik heb óók een aantal verrassende tips in het lijstje opgenomen…

Supplementen voor 40 plusvrouwen: dit is onze top 7

supplementen 40 plusVeertig worden hoeft gelukkig niet te betekenen dat je minder gelukkig of vitaal wordt. Sterker nog: mijn persoonlijke ervaring is dat ik juist een stuk zelfverzekerder ben dan tien jaar terug, waardoor het leven over het algemeen makkelijker en leuker is. Toch is het fijn om te weten welke fysieke en emotionele veranderingen je te wachten staan in deze fase van je leven. Zo gebeurt er van alles op hormonaal gebied (daarover gaat dit artikel) en zou het zo maar kunnen dat je na je 40e wat minder vrolijk en sociaal bent dan je was. Hoe dat komt lees je in dit artikel. Je lijf is daarnaast minder gericht op groei, je stofwisseling gaat wat trager. Ook ervaren veel vrouwen – waaronder ik zelf – dat ze minder energie hebben dan voorheen. Gelukkig zijn er supplementen die ondersteuning bieden bij al deze veranderingen. Mijn persoonlijke top 7 heb ik voor je op een rijtje gezet. Ze allemaal in huis halen is niet nodig, kijk vooral waar voor jou het meeste winst te behalen valt.

Je sparkle houden na je 40e?

Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Eef's persoonlijke tips
Download gratis mini-guideConscious Aging Mini Guide

1) Vitamine D

Vitamine D is voor iedereen een belangrijk supplement, vooral in de wintermaanden. Je lijf maakt het namelijk aan onder invloed van zonlicht, en daaraan worden we in Nederland ‘s winters lang niet voldoende blootgesteld. Een tekort aan vitamine D kan onder andere leiden tot somberheid en een verzwakt afweersysteem. Maar vitamine D zorgt ook voor sterke botten en tanden. Het reguleert namelijk de hoeveelheden calcium en fosfaat in ons bloed en zorgt voor mineralisatie en groei van onze botten. Aangezien de kans op osteoporose (het broos worden van je botten als gevolg van een te snelle botontkalking) groter wordt naarmate je ouder wordt en als je in de overgang komt, is het slim om een vitamine D supplement bovenaan je lijstje te zetten.

2) Q10

Co-enzym Q10 wordt vaak gelinkt aan schoonheidsproducten vanwege de positieve effecten op de huid. Minder bekend is dat je lichaam dit stofje grotendeels zelf aanmaakt en dat het nog veel meer nuttige functies heeft. Zo speelt co-enzym Q10 een cruciale rol bij je energiehuishouding. Het komt van nature in alle lichaamscellen voor. Misschien wel de belangrijkste functie van co-enzym Q10 is het helpen opwekken van energie in de miljarden cellen van je lichaam. In elke cel zitten mitochondriën. Dit zijn een soort ‘energiecentrales’. In deze mitochondriën worden voedingsstoffen omgezet in energie: ATP. Dit gebeurt in verschillende fasen. Q10 helpt de mitochondriën om de energie op te wekken en goed te verspreiden over deze fasen. Je zou het co-enzym Q10 dus kunnen zien als een soort schakelaar in de energiecentrales van ons lichaam. Na je 40e is het geen gek idee om deze centrales te ondersteunen met een Q10 supplement zodat je je energiek blijft voelen.

3) Reservatrol

Resveratrol is een natuurlijke stof die onder meer voorkomt in de schil van rode druiven en de wortel van de Japanse duizendknoop. Tijdens het ouder worden kan het de stofwisseling stimuleren en gunstige effecten hebben op je hormoonbalans, met name door je oestrogeengehalte in evenwicht te houden. Ook kan reservatrol leververvetting en leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang helpen tegen te gaan.

4) L-Carnitine

Merk je dat je na je veertigste wat makkelijker aankomt in gewicht? L-carnitine kan je ondersteunen als je graag wat wilt afvallen. Het wordt als een krachtige natuurlijke vetverbrander gezien. Dit stofje stuurt namelijk vetzuren met lange ketens door het inwendige mitochondriale membraan. Dit zorgt voor een beter energiemetabolisme, wat afvallen makkelijker maakt.

5) Rhodiola

Om de overgang zo soepel mogelijk door te komen, is het onder andere van groot belang dat je ‘m zonder stress tegemoet gaat. Rhodiola, of rozenwortel, een krachtig adaptogeen, kan je daarbij helpen. Een adaptogeen is een stof die ervoor kan zorgen dat het lichaam zich beter kan aanpassen aan extreme situaties zoals vermoeidheid, stress of verdriet. Bij stress werken ze kalmerend, en bij vermoeidheid juist stimulerend. Rhodiola wordt al sinds mensenheugenis gebruikt om psychische stress te verminderen, de weerstand te boosten en fysieke prestaties te verbeteren.

6) Visolie

Chronische ontstekingen liggen aan de basis van veel hormonale klachten. Een visolie supplement zit vol omega 3-vetzuren, die sterk ontstekingsremmend werken en zo kunnen bijdragen aan een bevorderde hormoonbalans. Gebruik je liever een vegan supplement? Probeer dan een vegan Omega-3 supplement van AOV.

7) I3D

Je sparkle houden na je 40e?

Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Eef's persoonlijke tips
Download gratis mini-guideConscious Aging Mini Guide
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.