Supplementen tegen vermoeidheid: wat helpt?

Body
supplementen tegen vermoeidheid

Holistik
08.08.2023

Het klinkt nu nog ver weg, maar voor je het weet is het weer herfst. In de seizoensovergang ervaren veel mensen een dalend energiepeil. Misschien voel je je zelfs somber en lusteloos. Zonde natuurlijk, want de herfst en winter kunnen juist zulke fijne knusse seizoenen zijn waarin je mag reflecteren en loslaten. Wil je je dit jaar extra goed in je vel voelen en minder moe zijn? Gelukkig kun je met vitamines de vermoeidheid vaak een heel eind bestrijden.

Supplementen tegen vermoeidheid: A, B, C, D, E

Nee, we oefenen niet het alfabet; het gaat hier over de vitamines A, B, C, D en E, die allemaal een specifieke rol vervullen in de strijd tegen vermoeidheidsklachten. Hieronder vatten we kort samen wat elke vitamine kan doen voor je energiepeil:

  • Vitamine A. Vitamine A draagt bij aan een sterke weerstand en dringt de vermoeidheid in het lichaam terug.
  • Vitamine B1. Waarom vitamine B1 (thiamine) onmisbaar als je last hebt van vermoeidheid? Deze vitamine zet de suiker die je eet om in energie en zorgt dat je bloedsuikerspiegel minder schommelt, waardoor je minder energiedipjes hebt en je gedurende de dag energieker voelt.
  • Vitamine B3. Vitamine B3 (niacine) voorziet je lichaam van energie dankzij het antioxidanteneffect. Het pakt je vermoeidheid dus aan op cellulair niveau.
  • Vitamine B6. Vitamine B6 is belangrijk voor de stofwisseling en de afbraak en opbouw van aminozuren.
  • Vitamine B11. Een tekort aan vitamine B11 (foliumzuur) kan een verminderde opname van voedingsstoffen in je darmen tot gevolg hebben. Folaat is de actieve vorm van foliumzuur.
  • Vitamine B12. Vitamine B12 (cobalamine) helpt koolhydraten omzetten in energie. Bovendien boost deze vitamine je verteringssysteem, wat je nog een extra energieboost kan geven. Je kunt overwegen om een B-complex te nemen.

supplementen vermoeidheid

  • Vitamine C (ascorbinezuur). Deze bekende vitamine staat vooral bekend om zijn rol bij het ondersteunen van de weerstand, maar bestrijdt ook vermoeidheid. Dat doet het door je lijf te helpen bij het opnemen van ijzer uit je voeding. Hier lees je hoe veel je nodig hebt per dag.
  • Vitamine D. Vitamine D helpt je lichaam om calcium en fosfor uit je voeding te halen. Zeker tijdens de wintermaanden is extra vitamine D – ook wel de zonnevitamine genoemd – onmisbaar voor je gezondheid. Het ondersteunt ook je stemming.
  • Vitamine E. Ook deze vitamine is van goudwaarde voor je energieproductie. Het voorziet je organen en spieren namelijk van de nodige zuurstof. Als je een tekort hebt zul je je dan ook waarschijnlijk flink uitgeput voelen.

Meer E met K2

Je vermoeidheid écht de kop in drukken? Dan kan je ook vitamine K2 overwegen. Deze minder bekende vitamine geeft je meer fitheid en neemt vermoeidheidsklachten weg door ze vanuit de basis aan te pakken. K2 ondersteunt de normalisering van je stofwisseling en draagt bij aan extra energie.

Geef moe zijn geen kans

Als je het zat bent om moe op te staan en na de middag alweer over je bed te fantaseren, doe je er goed aan om extra vitaminen en voedingssupplementen te nemen en je vermoeidheid efficiënt aan te pakken. Onthoud wel dat de basis een gezond en gevarieerd voedingspatroon blijft.

Bestel jouw vitamines met korting!

Met code Holistik20 krijg jij deze week 20% kassakorting op alle supplementen en collageen poeder bij Vitamines.com. GA NAAR DE WEBSHOP Holistik vitamines

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.