Lieve lezers, dit is waarom wij jullie op vrijdag met rust laten

by Evelyn van Hasselt 25.08.2017

Hoe kunnen we in vredesnaam schrijven over rust, balans en ontspanning als we zelf 7 dagen per week aan het werk zijn? Vanuit die gedachte hebben we een tijdje terug besloten om geen artikelen meer te plaatsen op vrijdag. Best een gewaagde stap voor een online magazine. Maar volgens ons precies wat de wereld nu nodig heeft.

Post Free Friday: dit is waarom we jullie op vrijdag met rust laten

Vijf jaar geleden was het misschien iets om trots op te zijn: non-stop werken, 7 dagen per week, 24 uur per dag. In de hoofden van veel mensen zijn ‘succes’ en ‘hard werken’ immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Laat ik voorop stellen dat alle uren die we in Holistik hebben gestoken, ook zeker iets hebben opgeleverd. Er zijn veel grotere en bekendere platforms, maar steeds meer mensen hebben van Holistik gehoord en lezen onze artikelen. Dat terwijl we pas anderhalf jaar onderweg zijn. Natuurlijk is dat iets waar we ontzettend trots op zijn. Vooral omdat Karlijn en ik Holistik zonder uitgeverij en externe investeerders hebben opgezet. De keerzijde is alleen dat er (te) weinig momenten van rust en ontspanning zijn geweest. Dat terwijl tijd voor jezelf ontzettend belangrijk is. En precies om die reden zijn we zo blij met onze Post Free Friday.

Aangename radiostilte

De Post Free Friday is ons antwoord op de 24/7/365-maatschappij. We leven in een super veeleisende tijd op één van de drukste plekken van deze planeet. In feite staan we 7 dagen per week ‘aan’. En als we vanuit Holistik elke dag van de week artikelen plaatsen, werken we daar net zo hard aan mee. En dat willen we niet. Niet voor onszelf, maar ook zeer niet voor jou. Als je geest constant van buitenaf wordt geprikkeld – hoe leuk en interessant de informatie ook is! – kom je niet tot rust. En juist vanuit rust kun je liefdevol en creatief in het leven staan. In plaats van meer artikelen online zitten, gaan we dus voor mínder. Om op vrijdagen te genieten van een aangename radiostilte. Gewaagd? Misschien. Maar als je het ons vraagt precies wat de wereld nu nodig heeft: minder prikkels, meer natuur en vaker echt contact. Dus leg je telefoon weg, maak een strandwandeling met een vriendin en zet een boom op over het leven. Dat is in ieder geval wat wij vandaag gaan doen.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN