Kruidenthee: déze 3 soorten rekenen af met acute decemberstress

Body
thee stress

Zit je midden in een drukke periode? Om te voorkomen dat je bijnieren op hol slaan doe je er slim om elke dag een paar flinke mokken kruidenthee achterover te slaan. En dan het liefst pepermuntthee, groene thee of horsepower thee. Deze 3 soorten hebben namelijk een kalmerende werking.

Kruidenthee: deze 3 rekenen af met acute stress

Bij Holistik zijn we dol op koffie, maar in de drukke decembermaand zetten we toch liever een pot thee. En dan het liefst pepermuntthee, groene thee of horsepower thee. Deze 3 soorten hebben namelijk een kalmerende effect als je gespannen bent.

1) Verse muntthee

Uit een onderzoek van NASA blijkt dat het ruiken van munt niet alleen je hongergevoel vermindert, maar ook stressgevoelens met 25 procent verlaagt. Flink de geur inhaleren brengt je dus al in een rustige vibe. Daar komt bij dat het drinken van muntthee de drang naar een kop koffie afzwakt. En dat is mooi meegenomen omdat koffie een opgejaagd gevoel kan veroorzaken. En dat is natuurlijk niet zo relaxed wanneer de decemberstress door je lijf giert.

2) Groene thee

Zen-monniken drinken al duizenden jaren groene thee om hun geest te kalmeren. Net als basilicum is groene thee van invloed op de productie van het hormoon cortisol. Om dit stresshormoon aan te maken is het enzym cortisone nodig. Volgens een onderzoek van de University Medical School Schleswig-Holstein bevat groene thee de stof epigallocatechin galate (EGCG). Wanneer EGCG in je lichaam komt, gaat het op de plek zitten van cortisone. Dit verhindert dat aanmaak van het stresshormoon. Een ander belangrijk bestanddeel van groene thee is L-theanine. Van dit aminozuur is bewezen dat het een kalmerende werking heeft.

3) Horsepower thee

Tastea horsepowerHeb je veel last van stress? Kijk dan niet gek op als je verkouden of grieperig wordt want dat zijn signalen dat je lijf aan de rem trekt. Het is tijd om het wat kalmer aan te doen en de stress van je af te schudden, aangezien stress waarschijnlijk voor een verlaagde weerstand heeft gezorgd. Kleed je warmer aan en duik vroeg onder de wol zodat al jouw energie kan worden besteed aan herstellen. En zet ook vooral een flinke pot 100 procent natuurlijke horsepower thee. Wij hoorden in de wandelgangen dat de thee-experts van tastea liters van deze tea blend drinken als hun weerstand een oppepper kan gebruiken. Dit advies nemen wij uiteraard meteen ter harde. De blend bestaat uit o.a. framboos, berkenblad, paardenstaart en groene & witte thee.

Koop tastea met 25% korting

We hebben hot news. Want met een beetje mazzel ga jij straks voor een zacht prijsje met een warme kop anti-stress thee in je hand de winter in. Gebruik van 3 t/m 9 december 2018 kortingscode HOLISTIK25 bij het afrekenen en je ontvangt maar liefst 25% korting op je hele tastea bestelling. De kortingscode is geldig op het gehele assortiment met uitzondering van de package-deals en niet te gebruiken in combinatie met andere acties.  Kijk voor de hele collectie op tastea.eu.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link