Waar is een magnesium voetenbad goed voor?

Body
magnesium voetenbad
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
18.01.2022

Wist je dat de voordelen van een voetenbad veel verder gaan dan ontspanning en een zachte huid? Vooral als je magnesium aan je voetenbad toevoegt kan het je gezondheid een flinke boost geven. Om een voetenbad met magnesium te verrijken kun je er het beste Epsom zout aan toevoegen. Dit is makkelijk verkrijgbaar en zit boordevol belangrijke mineralen, waaronder magnesium. We zetten een aantal voorbeelden van een magnesiumrijk voetenbad voor je op een rij.

Voordelen magnesium voetenbad

Je lichaam maakt zelf geen magnesium aan, dus het is belangrijk om voldoende van dit mineraal uit voeding en eventueel supplementen binnen te krijgen. Maar ook een magnesium voetenbad is een effectieve manier om een tekort te voorkomen of verhelpen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat magnesium in zoutvlokken of olievorm heel goed wordt opgenomen door de huid en zo prima de bloedbaan kan bereiken. Vooral in tijden van stress is het slim om regelmatig je voeten onder te dompelen in een magnesium voetenbad. Als je veel stres hebt, verbruikt je lichaam namelijk meer magnesium. Laten we kijken naar een aantal van de belangrijkste voordelen van een magnesium voetenbad.

1. Magnesium voetenbad werkt ontspannend

Magnesium wordt ook wel het anti-stress mineraal genoemd, en terecht! Het werkt kalmerend en helpt je spieren en bloedvaten ontspannen. Het ontspannende effect van een voetenbad kun je versterken door naast Epsom zout ook een paar druppels essentiële olie toe te voegen. Lavendel olie staat bekend om zijn kalmerende werking.

2. Het stimuleert de ontgifting en je immuunsysteem

Een magnesium voetenbad kan ook je doorbloeding en de werking van je lymfesysteem stimuleren. Je lymfesysteem speelt een belangrijke rol bij de afvoer van afvalstoffen, en bij de transportatie van witte bloedcellen door je lichaam. Witte bloedcellen spelen weer een belangrijke rol in je immuunsysteem. Regelmatig een magnesium voetenbad nemen kan dus ook je weerstand ondersteunen.

3. Vermindert pijn en kramp

De combinatie van het warme water en magnesium kan heel effectief zijn voor het verlichten van spierkrampen, spierpijn en gewrichtspijn. Als je er niet aan toekomt om je voeten wekelijks in een mineraalrijk voetenbad onder te dompelen, doe het dan op z’n minst na een lange winterwandeling of een stevige workout. Je benen zullen je dankbaar zijn!

Wat is Epsom zout?

Epsom zout dankt haar naam aan Epsom, een klein stadje niet ver van Londen. In de zeventiende eeuw werden hier bronnen ontdekt die rijk waren aan magnesiumzout. Aanvankelijk werd water met Epsom zout ingenomen op de lege maag. Later ontdekte men dat de heilzame kracht van Epsom zout nog veel groter is als het door de huid wordt opgenomen, bijvoorbeeld door het nemen van een voetenbad. Ondanks de naam en het uiterlijk heeft Epsom zout een compleet andere scheikundige samenstelling dan gewoon keukenzout. In feite is Epsom zout eigenlijk geen zout, maar een in de natuur voorkomende zuivere mineraalverbinding van magnesium en zwavel. Epsom zout smaakt ook heel anders, en is behoorlijk bitter. Epsom zout wordt daarom ook wel bitterzout genoemd.

Je stralend & fit blijven voelen na je 40e?

De Conscious Aging guide wijst je de weg. Bestel deze 164 pagina dikke gids nu voor slechts €19,95. Ja, ik wil deze gids! Holistik Conscious Aging Guide Karlijn en Evelyn
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.