Brandnetelthee en Nieuwe Maan: dit is waarom ze een match made in heaven zijn

Body
brandnetel thee, gezond, zuiverend, detox
karlijn visser

Karlijn Visser
04.02.2019

Vanavond om 22:00 uur staat de maan vanaf de aarde gezien ‘tussen’ de aarde en de zon. De zijde die naar ons is toe gekeerd is in volledige duisternis gehuld waardoor de maan voor ons onzichtbaar is. Deze maanfase heet ‘Nieuwe Maan’. Vanwege de duisternis wordt de nieuwe maan geassocieerd met naar binnen kerende energie: yin. Yin staat voor vrouwelijke energie, opladen en rust. Vanaf dinsdag begint de maan weer aan haar nieuwe ronde om de aarde heen. Vandaar dat Nieuwe Maan staat voor ‘een nieuw begin’. Om deze nieuwe start in te luiden, raden wij je aan om zuiverende brandnetel thee te drinken. 

Brandnetel thee en Nieuwe Maan: dit is waarom ze een match made in heaven zijn

Hanneke Peeters is Ayurveda therapeut en weet bovendien alles over kristallen en essentiële oliën. Zij adviseert om veel brandnetel thee te drinken de komende dagen, aangezien dit drankje zo goed past bij de maanfase waar we nu in zitten. Hanneke: “Brandnetel thee helpt om je bloed, blaas en nieren te zuiveren. Je blaas en je nieren behoren tot het water element, net als de winter. Het is belangrijk om het water in je lichaam niet tot stilstand te laten komen. Brandnetel thee activeert de organen. Drink het echter niet te lang in grote hoeveelheden, maar liever als een kleine kuur vanwege het sterk reinigende effect. Kruidenthee is écht een medicijn en je wilt de organen er daarom niet mee uitputten”.

Stimuleer je bloedsomloop

Februari is een typische ‘tussenmaand’: het is nog winter, maar de lente lonkt al. Het stimuleren van je bloedsomloop is daarom belangrijk om zo min mogelijk kou te vatten. Het voorzichtig doen van de hoofdstand is goed voor bloedsomloop. De hoofdstand helpt om helderheid in je hoofd te krijgen (je ziet de wereld immers voor even van up-side-down). Hanneke: “Als we het hebben over manifesteren met Nieuwe Maan, moet je wel helder hebben wát je wilt manifesteren. De hoofdstand stimuleert acupressuurpunten die op je hoofd zitten van je blaas en de nieren. Water stromend houden in je lijf is belangrijk om je creativiteit te laten flowen, zodat je niet vast komt te zitten. Ook geeft de hoofdstand je sterke buikspieren en werk je daarmee op je derde chakra. Een sterk derde chakra is belangrijk voor het versterken van je wilskracht en zelfvertrouwen: ideeën omzetten in acties. Deze nieuwe maan draait ook om het thema: wie ben je? Een krachtig derde chakra helpt je te versterken in het gevoel van zijn wie je bent. Deze essentiële olie blend van citrien speciaal voor de Nieuwe Maan (uit The Moon Collection van Rock Your World) versterkt dus dit gevoel.

Zo pluk je verse brandnetels

Zelf kon ik het trouwens niet laten toch ook een takje basilicum door mijn eigen home-made brandnetel peso te gooien. Verse brandnetelthee is uiteraard het lekkerst en heeft het meest heilzame effect. Om een brandende prikkende hand te voorkomen is het belangrijk om de brandnetels met beleid te plukken. Zoek met name de toppen van jonge brandnetels uit. Die zijn lichtgroener van kleur en hebben meer smaak. De stelen van de brandnetel zijn harig en prikken licht. Met een paar keukenhandschoenen aan en een schaar bij de hand ben je prima beveiligd tegen de stekende bladeren. Overigens verdwijnt de prik direct uit de bladeren zodra ze in contact komen met warm water. Wees dus niet bang dat je eindigt na het drinken van een kop brandnetel thee met een dicht geknepen keel in de ambulance naar de EHBO. Verse brandnetelthee zet je op dezelfde manier als dat je bijvoorbeeld verse muntthee maakt. Mochten er nog geen verse brandnetels te vinden zijn buiten vanwege het seizoen (of heb je gewoon helemaal geen zin om ze zelf te plukken), dan kun je ook heerlijke brandnetelthee vinden bij diverse natuurwinkels. Enjoy!

Meer lezen over thee

Wat 1 kop saliethee per dag doet voor jouw gezondheid
Dit gebeurt er met je lijf als je 6 maanden gemberthee drinkt
Dit doet citroenmelisse thee voor je gezondheid
Dit is wat een kop verwarmende zoethout thee met je gezondheid kan doen

Meer lezen over de Nieuwe Maan van vanavond? Check dit artikel van Hanneke Peeters, inclusief mooi New Moon ritueel.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.