5 stenen die jou deze herfst in balans houden

Body
stenen herfst
Hanneke Peeters

Hanneke Peeters
22.10.2018

De dagen worden korter, ‘s ochtends en ‘s avonds is het opeens een stuk koeler. In de natuur trekken de sappen zich terug waardoor de bladeren van de bomen vallen. Dat is ook wat er in je lichaam gebeurt. We gaan van yang (zomer) naar yin (winter) energie. Dit betekent dat je lichaam op zoek is naar een nieuwe balans wat gepaard kan gaan met gevoelens van onrust. Gelukkig zijn er stenen die ondersteuning bieden.

5 stenen die je in balans houden deze herfst

Zorgen dat je zelf in evenwicht blijft, doe je o.a. door het aanpassen van je voeding en levensstijl op het seizoen. Zo mag je nu je groene smoothie verruilen voor warme havermoutpap (heeft meer body en zorgt voor gronding), leg je de nadruk op wat meer yin dan yang yoga en zorg je dat je voldoende slaapt. Ontspanning komt het afweersysteem ten goede en hier heb je zowel mentaal als fysiek profijt van. Om nog meer te ontspannen maak je ruimte voor selfcare, tijd die je besteed aan JEZELF! Op deze momenten check je bij jezelf in om de balans op te maken: waar word je blij van en wil je blijven doen en waar word je ongelukkig van en kan je laten gaan? Door negatieve zaken die energie slurpen los te laten of te minderen, creëer je ruimte voor het positieve. Op deze manier ontstaat er balans in je leven.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

5 stenen voor de herfst

De herfst is een goed moment om te connecten met de energie van de aarde, stenen zijn hiervoor de perfecte tools.  Dit zijn de stenen die ik aanraad te gebruiken:

1) Hematiet

hematietDit ijzerrijke mineraal werkt als een anker om je in het moment te houden. Dankzij zijn aardende kwaliteiten helpt de steen evenwicht te herstellen. Houd de hematiet in je hand tijdens het mediteren of plaats een steen onder je stoel (of in je zak) om geaard te blijven tijdens je (werk)dag. Voor een extra ontspannend bad voeg je een hematiet toe aan je (voeten)badwater.

2) Zwarte toermalijn

Beschermt je energie en kalmeert angst. Een fijne steen om bij je te dragen als je snel energie van anderen oppikt. In huis, naast je wifi router, houdt deze zware jongen ongewenste straling tegen.

3) Seleniet

Dit is een alleskunner en geeft een instant gevoel van rust en gronding. Deze steen staat voor zachte, vrouwelijke energie. Zorgt voor serene vibes om lekker te slapen. Plaats er 1 op je nachtkastje of leg een seleniet op je hartgebied voordat je gaat slapen.

4) Rookkwarts

Is hematiet te heftig voor je? Probeer dan rookkwarts. Dit is  de meest krachtige steen voor het balanceren van je eerste chakra. Een gebalanceerd root chakra (zoals ie in het Engels heet) zorgt ervoor dat je stevig en vol vertrouwen in het leven staat. Perfecte steen om je te helpen aarden als je gedachten alle kanten op gaan en je het contact met jezelf kwijt bent. Plaats een rookkwarts aan je voeteneind als je in bed ligt of tijdens savasana.

5) Shungiet

Helpt om te gaan met emoties en  datgene op te ruimen waar je niks meer aan hebt. Een detox voor je mind. Hij geeft de kracht om eerlijk en met respect naar jezelf te kijken.

Over Hanneke

Hanneke Peeters is founder van Rock Your World: een feel good webshop met edelstenen en selfcare producten. Alle producten zijn 100% natuurlijk en er zijn etherische oliën in verwerkt. Maar wat Hanneke vooral wil bereiken is vrouwen tools aanreiken waarmee je op een fijne manier aan jezelf kunt werken. Daarbij gaat het om essential oil blends en kristallen. Beide producten spelen in op je energieniveau en zorgen ervoor dat je weer lekker in je vel komt te zitten.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link