videocam Jouw unieke blauwdruk ontdekken? Doe mee aan het Human Design Webinar op 23 juni 2024

Ascenderen naar de 5e dimensie: dit is waarom je juist nu door de storm heen moet kijken

Heart + Soul
ascenderen

Holistik
28.03.2020

Bijna iedereen kan zich wel een donkere periode uit zijn leven herinneren, waar je dankbaar voor bent als je er op terugkijkt. Dat je door die ‘storm’ hebt kunnen opstijgen naar een hoger niveau van bewustzijn, of je verbinding met anderen hebt verdiept. Zie jezelf in dat geval als een bergbeklimmer en het leven als de berg die jou ondersteunt. Je hebt alles in je wat je nodig hebt om te ascenderen (opstijgen naar een hoger bewustzijn) naar die mooie bergtop en het uitzicht dat daar op je wacht. De reis naar boven is niet makkelijk, maar wél de moeite waard. Transformatiecoach Daniëlle Stotijn helpt je op weg en geeft uitleg over wat ascentie precies is en waarom je nu meer dan ooit moet vertrouwen op het heldere uitzicht bovenaan jouw berg. Ook deelt ze een geleide meditatie als voorproefje op deze reis waarin je van angst naar liefde gaat bewegen. 

Ascenderen naar de 5e dimensie: dit is waarom je juist nu door de storm heen moet durven kijken

meditatieDaniëlle: ‘Ascentie is een woord dat in sommige talen wordt vertaald als ‘lift, opstijgen of beklimmen’. Stijgen naar een steeds groter uitzicht, naar een hoger punt. Een hoger bewustzijn, met een steeds dieper inzicht over het bestaan op deze wereld. Het tegenovergestelde van ascenderen is descenderen, afdalen. Als een bergbeklimmer heb je beide opties in het leven. Jouw geboorte is de start van jouw grote klim. Het moment dat jij als ziel afdaalde in je lichaam, in dit leven, in deze familie. Daar start je aan de weg omhoog. Langs lessen in liefde en angst. Langs relaties met de mensen om je heen, langs allerlei situaties en vooral langs alle verschillende emoties. Omhoog langs het pad van jouw leven, de berg op. Ascentie is een individueel maar ook een collectief proces, op het niveau van de mensheid en op het niveau van deze planeet Aarde. In de evolutie staat niets stil en verandert alles altijd.

Weer terug in balans komen?

Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Karlijn's persoonlijke tips
Download gratis mini-guideConscious Aging Mini Guide

3D: aan de voet van de berg staan

De derde dimensie is een bewustzijn, een uitzicht, aan de voet van de berg. Een bewustzijn dat uitgaat van de illusie dat er veiligheid ontstaat als je voldoet aan de verwachtingen van het systeem om je heen. Zo leer je als kind om je aan te passen aan de regels van je ouders, school en de maatschappij. Als je je daar netjes aan houdt, als jij je aanpast, dan komt het goed (lees hier meer over het overlevingsmechanisme ‘Pas je Aan’). Vanuit dat bewustzijn beschermen wij ons met de overtuiging dat er anders een tekort is, dat we het niet alleen gaan redden. Vanuit angst en onzekerheid passen we ons aan. Bang dat er niet genoeg is. Dat het nou eenmaal oneerlijk verdeeld is in de wereld. Dat er arm en rijk is. Dat soms de zon doorbreekt, maar dat er ook bewolking boven je hoofd kan hangen. Maar als je je aan de regels houdt blijf je droog… Misschien.

4D: doorprikken van de luchtbel

Iets hoger langs de weg de berg op, krijgen wij allemaal te maken met een volgende dimensie van bewustzijn, 4D. Daar blijkt de veiligheid die je dacht te kunnen controleren een illusie te zijn. Ze valt weg als jouw vertrouwen in mensen, situaties en instanties beschadigd wordt. Als het leven bedreigend voelt en onzekerheid en angst je overvallen. Door ziekte, door ontslag, scheiding, etc. De grote levensgebeurtenissen die je terug doen verlangen naar hoe het was. Je staat midden in de bewolking die halverwege de berg hangt. Midden in de storm. Zonder uitzicht in de mist. De weg terug lijkt de snelste en veiligste optie. Terug naar een aardig overzichtelijk, doch zeer gecontroleerd en gejaagd bestaan. Of toch door naar boven?  Zou het anders kunnen zijn? We komen terug bij de vrije wil van de bergbeklimmer.

Holistik Sparkling Winter Box

Je overgeven aan de storm

Door de storm en de donkere bewolking heen lopen, brengt ieder mens in een hoger bewustzijn. Als je niets meer te verliezen hebt, als de weg terug geen optie meer is, is de schijn van controle loslaten en je overgeven aan hogere krachten het enige wat je nog kan. Alleen dan leer je als mens over écht leven. Dan ervaar je dat de zwaartekracht van de aarde je draagt. Dat je niet valt en de grond niet onder je vandaan zakt. Dat je niet vergaat. Dat als je loslaat en je helemaal alleen hardop vraagt: Wat nu? Wat moet ik nu?, dat er dan antwoorden komen. Dat je richting krijgt. Dat je verbonden bent met hogere, niet zichtbare, maar voelbare vormen van leven. Dat het Universum je stuurt waar dat nodig is. Als jij durft los te laten en alleen maar durft te zijn, midden in de storm. Dat moment leert je vertrouwen. Het leert je dat er geen controle bestaat, geen regels zijn die het leven in de diepte kunnen sturen. Je komt terug in je eigen kracht te staan. Dat moment brengt je van een lager bewustzijn, door het donker, naar de mogelijkheid van een hoger bewustzijn van licht, liefde en vrijheid. Dan besef je dat alle kracht, licht, voeding, inspiratie voor creatie in je leven en alle antwoorden in jou liggen. Als je verbindt en vertrouwt op jezelf, op je intuïtie. Maar vooral op het Universum dat verbonden is met alles en iedereen, door de energie die door jou heen stroomt.

Boven de bewolking uitstijgen

Want verder omhoog langs de berg, stijg je boven de bewolking uit. Daar wordt de lucht steeds fijner en lichter, reikt het uitzicht ver om je heen en voel je rust en overwinning. Als je terugkijkt richting het dal, begrijp je waar je was en hoe je toen dacht. Toen je nog niet kon weten dat het hierboven zo mooi en fijn is. Dat je je zo verbonden en één kan voelen, terwijl je alleen op die bergtop staat. Toen je nog dacht dat er geen weg door de storm omhoog bestond en dat je dat onmogelijk alleen kon doen. Nu besef je wat je geleerd hebt door die storm en dat die periode nodig was om te leren vertrouwen op jezelf. In een 5D dimensie van bewustzijn kom je bovenaan de berg. Dat bewustzijn herken je in een andere manier van leven dan van de 3D manier beneden in het dal.

5D: zo ervaar je het in de praktijk

Maar wat betekent ascenderen naar de vijfde dimensie concreet?

 • Vertrouwen dat alles gaat zoals het moet gaan.
 • Weten dat alles een hoger doel heeft.
 • Zien dat het Universum je richting en duiding geeft als je daar op let.
 • Ervaren dat alles aan het licht komt, ook de donkere energieën die lang in de schaduw hun gang konden gaan.
 • Geen angst, schuld of schaamte meer voelen naar jezelf of anderen.
 • Weten dat iedereen in zijn eigen tempo groeit.
 • Onthechten van bezit en materie en de behoefte aan minder consumeren (eten, kopen etc.)
 • Diep gevoel van intuïtie als basis in plaats van je verstand en ego die bang zijn voor tekort.
 • Jezelf in alles en iedereen herkennen.
 • Verlangen naar stilte en allen zijn in plaats van behoefte aan afleiding als tv, radio etc.
 • Ziekte in groter verband gaan zien.
 • Zoeken naar leven vanuit zingeving en meewerken aan een wereld waarin iedereen vrij is om zijn eigen talenten te gebruiken.
 • Zorgvuldig omgaan met de aarde en haar bewoners.
 • Niet meer nemen dan je werkelijk nodig hebt.
 • Vrede hebben met alles en iedereen.

Weer terug in balans komen?

Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Karlijn's persoonlijke tips
Download gratis mini-guideConscious Aging Mini Guide

Vanuit 3D ascenderen naar 5D

Als je van een 3D ‘Mind gereguleerd bewustzijn’ gaat ascenderen naar 5D ‘het Hart en hogere Zelf bewustzijn’ ga je de volgende shift voelen:

Van Dualiteit naar Eenheid
Van Egoïsme naar Zorgzaamheid
Van Jaloezie naar Verdraagzaamheid
Van Polariteit naar Gelijkwaardigheid
Van Macht naar Respect
Van Voorwaardelijk naar Onvoorwaardelijk
Van Oordeel naar Mededogen
Van Angst naar Liefde
Van Haat naar Mededogen
Van Drama naar de Hemel op Aarde.

Hier boven is het prachtig. Het is tijd om verder te gaan omhoog. Het is tijd voor ascentie.’

Transformatie coaching van Daniëlle

Je kunt bij Danielle Stotijn terecht voor 1-op-1 coaching (op afstand). Speciaal voor jou als Holistik lezer ontvang je een gereduceerd tarief. Voor €150 krijg je de Mastery of the Self reader, een transformatie startopdracht en 2 individuele online coaching sessies van 60 minuten met Daniëlle op basis van de opdracht en jouw eigen vragen. Hier kun je jezelf aanmelden.

Geleide meditatie van Daniëlle

Dit is een geleide meditatie in ‘8d sound experience’ die je helpt te ascenderen van angst naar liefde. Zo krijg je in 20 minuten een heel fijn voorproefje van de reis van 3D naar 5D.

MEER LEZEN VAN DANIELLE:

1. Dit is waarom jouw liefdesrelatie dient als het ziekenhuis van je ziel
2. Reset Weekend: kalmeer je mind en breng jezelf naar een hogere frequentie
3. Aantrekking of liefde? Zo vind jij vervulling in jezelf in plaats van in een ander
4. Mediteren: dit is hoe het jouw realiteit kan veranderen
5. Herken je overlevingsmechanisme en trap niet in de val van giftige patronen
6. Transformatiecoach legt uit: zo werkt jouw ‘Wees Perfect’ overlevingsstrategie
7. Transformatiecoach: zo werkt jouw ‘Pas je aan’ overlevingsstrategie in tijden van stress

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Gratis e-book en 10 minuten magic moon music.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.