Mediteren: dit is hoe het jouw realiteit kan veranderen

Heart + Soul
meditatie, danielle stotijn, bruce lipton, energie
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
31.12.2019

Wat je denkt vibreert op een bepaalde frequentie mee in het magnetische veld om jou heen. Zo kun je de sfeer in een ruimte waarnemen als je binnenkomt. Of signaleer je hoe de gemoedstoestand van iemand anders een effect heeft op die van jou. Hoe je jouw eigen magnetisch veld beïnvloedt door meditatie weet transformatiecoach Danielle Stotijn. Elke cel in je lichaam bestaat namelijk uit energie die vorm geeft aan je lichaam en geest. Je Mind is de grote besturingscomputer van de trilling van je cellen. In meditatie kun je deze computer voorzien van nieuwe, positieve programma’s. Ideaal dus om met deze waardevolle inzichten (inclusief een gratis meditatie van Danielle) het nieuwe jaar te beginnen. 

Mediteren: dit is hoe het jouw realiteit kan veranderen

Danielle: ‘Meditatie geeft je sleutels om je eigen ervaringen te beïnvloeden. Door bewustzijn te krijgen over je onbewuste negatieve gedachten (die je negatieve gevoelens geven en ook negatieve ervaringen aantrekken), leer je om jezelf in een positievere staat te brengen.

Positieve effecten van meditatie zijn:

 • meditatieRust in je hoofd
 • Emotionele balans versterken
 • Compassie ontwikkeling
 • Betere focus en concentratie
 • Gelukkiger worden
 • Ontspanning en Flow
 • Sterker immuun-systeem
 • Minder angst
 • Meer zelfvertrouwen
 • Minder eenzaam
 • Betere slaap
 • Voorkomt depressie

Frequentie van het magnetische veld beïnvloeden

Wat je denkt vibreert op een bepaalde frequentie in een magnetische veld om je heen. Bedenk maar hoe je kan voelen hoe de sfeer in een kamer is als je binnenkomt. Of hoe de gemoedstoestand van iemand anders een effect heeft op die van jou. We kunnen het veld van de ander beïnvloeden met onze eigen frequentie door in het veld van de ander aanwezig te zijn. Maar we kunnen dus ook de frequentie van ons eigen veld beïnvloeden. Elke cel in je lichaam bestaat uit energie die vervolgens vorm geeft aan je lichaam. Een cel werkt als een batterij met positieve energie en negatieve energie. De Mind stuurt dit veld en de cellen in je lichaam aan.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Als je te lang stressvolle en negatieve gedachten hebt, voel je je steeds slechter. De spanning in de cellen in je lijf neemt voelbaar toe doordat de frequentie verandert. Deze spanning wordt meestal veroorzaakt door angst en onzekerheid. Het trekt de energiecentra – de chakra’s –  samen, waardoor de energie maar deels kan stromen. Dit heeft vervolgens ook weer een effect op de ervaringen in je realiteit, die je aantrekt in het veld om je heen. Ontspanning in je lichaam én in je energiesysteem wordt aangestuurd door positieve gedachten. Verlangen zorgt zelfs voor een expansie in je chakrasysteem door een flow van energie.

Train je Mind door meditatie

Door je Mind met meditatie te trainen, beïnvloed je de energie in je eigen veld en in de cellen van je lichaam positief. Tijdens het mediteren breng je namelijk je Mind tot rust door negatieve blokkades op te heffen. Zo kan er weer energie gaan stromen die je systeem schoonmaakt en activeert. Als je je hart opent en de energie stroomt, ervaar je ontspanning, vertrouwen, helderheid en rust. Dat neem je mee in je dag en inspireert en voedt jou bij je dagelijkse activiteiten. Positieve emoties zijn een indicatie van sterke verbondenheid met je verschillende besturingssystemen: je zit dan op de juiste weg in lijn met wie je werkelijk bent en wat bij jou past. Negatieve emoties tonen dat je ergens blokkeert in de energiestroom of dat er iets in je externe ervaring niet in lijn is met jou. Blokkades ontstaan door negatieve gedachten, overtuigingen, gewoontes, opvoeding, cultuur of sociale druk. Het zijn de gevolgen van het onderdrukken van jouw gevoelens en verlangens om erkenning van je omgeving te krijgen.

Bruce Lipton over energie in beweging

E-motion betekent ‘energie in beweging’ ofwel energie met een boodschap en een doel. Om deze energie te leren besturen is er controle over je systeem nodig. Deze video van psychiater Bruce Lipton gaat hier dieper op in:

Zo voed je je cellen met positieve informatie

Door te mediteren ontwikkel je een groter bewustzijn; zie dit als de graadmeter voor jouw persoonlijk ervaring van positieve energie en emoties. Naast een gevoel van rust, weldaad en liefde opent zich een intuïtieve wereld vol mogelijkheden voor een betere besturing van jouw leven. Meditatie verbindt jou via je intuïtie met de pure, positieve energie die door je heen stroomt. Als je erin slaagt positieve emoties te creëren in meditatie, dan ben je in feite je cellen aan het voeden met positieve informatie.

Energetisch leren

Het lichaam kent geen verschil tussen een emotie gecreëerd door een ervaring die je werkelijk hebt gehad of een ervaring die je intern creëert, door te genieten van zelf gecreëerde verhoogde positieve emotie. Dus als je verhoogde emoties en gedachten stuurt (zonder enige twijfel) die positiever zijn dan de beperkende gedachten die je in het verleden vasthielden, begint je lichaam zich chemisch voor te bereiden op de ontwikkeling van de positieve toekomst (omdat het gelooft dat de toekomst nu aan het gebeuren is). Als je de positieve gedachten en emoties vervolgens combineert met het focussen van deze energie op je gewenste uitkomst, je verlangen, kun je bewust leren manifesteren. Door te weten welke verlangens je voelt, welke doelen je wilt behalen in verschillende gebieden in je leven, kun je systematisch en energetisch leren om dit te bewerkstelligen.

Bescherm je energieveld

Hoe meer hogere energie beschikbaar komt (om een ​​meer coherent goed voelend energieveld te creëren tijdens meditatie), hoe meer negativiteit en spanning afvloeien. Je wordt steeds sensitiever voor energie van jezelf en van je omgeving en eigen-wijzer in het beschermen van je eigen energieveld. Deze vorm van moderne meditatie is eenvoudig, kort en toepasbaar in een druk bestaan. Iedereen kan dit leren, je hoeft er geen monnik voor te zijn. Sterker: in deze tijd met deze hoeveelheid prikkels is een moderne variant essentieel. De toekomst zal wellicht gaan aantonen dat mediatie onze gezondheid nog meer positief kan beïnvloeden dan goed eten en sporten. Alle creatie begint met vertrouwen en focus van de Mind’.

Online Mystery Meditatie & Energie programma

Wil je aan de slag en zoek je praktische ondersteuning? Schrijf je dan in voor het Mastery online Mediatie & Energie programma en beging 2020 met frisse energie en focus. Dit is alvast een cadeautje van Daniëlle: een (gratis) begeleide meditatie om te oefenen met het creëren van een positiever magnetisch veld.

Meer lezen van transformatie coach Daniëlle Stotijn?

1. Aantrekking of liefde? Zo vind jij vervulling in jezelf in plaats van in een ander
2. Dit is waarom jouw liefdesrelatie dient als het ziekenhuis van je ziel
3. Reset Weekend: kalmeer je mind en breng jezelf naar een hogere frequentie

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.