Aromatherapie voor je kruinchakra: met déze oliën herstel je de verbinding tussen jou en het grotere geheel

Body
Aromatherapie voor je kruinchakra: met déze oliën herstel je de verbinding tussen jou en het grotere geheel
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
21.05.2019

Je zevende chakra wordt ook wel je kruinchakra genoemd. Het is de poort tot wijsheid uit het universum en de verbinding tussen jou en het grotere geheel. Functioneert jouw zevende chakra optimaal? Dan ga  je door het leven met een magische glow waar niemand omheen kan. Maar het kan ook zijn dat jouw kruinchakra overactief is. Of juist geblokkeerd. Aromatherapie kan dan uitkomst bieden. Mits je weet welke olie je moet gebruiken.

Aromatherapie voor je kruinchakra

Chakra’s en je leeftijd

Het grotere geheel

Het zevende chakra ligt bij je kruin en straalt als een trechter naar boven, richting de kosmos. De kleur die bij deze chakra hoort is wit of violet. Het kruinchakra wordt gevoed door de lessen van de zes chakra’s die er onder liggen. Je legt als het ware eerst een fundament voordat je kosmische wijsheid kunt ervaren. Je kruinchakra verbindt jou met het grotere geheel en helpt je om jouw leven in een breder perspectief te zien en met een diepe, innerlijke wijsheid je koers te bepalen. Een optimaal functionerende kruinchakra voegt wat extra fairy dust toe aan je leven en zorgt voor een inner glow die door al je poriën naar buiten straalt. Maar hoe kalmeer je dan een overactief kruinchakra en open je een geblokkeerd kruinchakra?

Bestel jouw exemplaar van Het Holistik Handboek!

Daarmee heb je alle tools in handen om jouw holistische levenspad te kiezen.
Bestel nu!

Aromatherapie en je kruinchakra

Het openen van je kruinchakra kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door te mediteren, de natuur op te zoeken of met kristallen te werken (zet een amethist op je bureau). Daarnaast kan aromatherapie effectief zijn. Als jouw kruinchakra overactief is, kan dit leiden tot egoïstisch en dominant gedrag. Essentiële bloemenoliën zijn een goed ‘tegengif’. Is jouw kruinchakra juist inactief of geblokkeerd? Dan kun je het beste werken met essentiële citrusoliën.

Bloemenoliën bij een overactieve kruinchakra

Essentiële oliën die je kunt inzetten bij een overactieve kruinchakra zijn: jasmijn (heeft een kalmerend effect), lavendel (vermindert gevoelens van stress), lotus (verzacht je kruinchakra) en roos (vermindert spanningen).

Citrusoliën bij een inactieve of geblokkeerde kruinchakra

Essentiële oliën die je kunt inzetten bij een inactieve of geblokkeerd kruinchakra zijn: citroengras (vermindert gevoelens van angst) en limoen (verdrijft een negatief zelfbeeld).

Met deze 7 tips haal je het meeste uit jouw essentiële oliën:

1) Gebruik voor orale inname van essentiële oliën altijd een drager, honing of een kruideninfusie zijn hier uitermate geschikt voor
2) Verdun essentiële oliën met een plantaardige olie, een neutrale crème, gel of sham­poo. Als basisolie zijn zoete amandelolie en jojobaolie erg geschikt
3) Tip voor een gevoelige huid: eerst een druppel olie in een beetje plantaardige olie aanbrengen op de binnenzijde van de elleboogplooi. Wacht 24 uur. Is er geen roodheid, jeuk of irritatie dan kan de olie gebruikt worden
4) Alle citrusoliën (bergamot, sinaasappel, citroen, pompelmoes, mandarijn, limoen) zijn fotosensibiliserend. Vermijd blootstelling aan zonlicht of zonnebank gedurende ten minste 12 uur na gebruik op de huid
5) Essentiële oliën zijn niet geschikt om in je oren of ogen te druppelen
6) Na opening zijn essentiële oliën nog 6 à 8 maanden bruikbaar als supplement of voor contact met de huid (massage, crème, bad). Gebruik oliën nadien enkel nog voor verstuiving
7) Bewaar essentiële oliën op een koele, donkere plek om er zo lang mogelijk plezier van te hebben

Bestel jouw exemplaar van Het Holistik Handboek!

Daarmee heb je alle tools in handen om jouw holistische levenspad te kiezen.
Bestel nu!

Disclaimer: Etherische olie neemt -ondanks de helende werking – nooit de plaats in van een arts of medicijnen. Raadpleeg bij gezondheidsproblemen altijd je huisarts.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Reserveer!
Wil je verzekerd zijn van een box? Vul hieronder je e-mailadres in en we zetten je op de speciale pre-order lijst! Dan ontvang je als eerste een mailtje als de nieuwe box online staat.
INSCHRIJVEN
close-link